به گزارش ایسنا، بنابر اعلام وکیل شاه مرادی، با توجه به اینکه قانون مدنی ایران در مباحث مربوط به «ارث» به طور کامل منطبق با فقه عمل نموده و آثار حقوق غرب مطلقاً در آن دیده نمی شود، از آن رو که بحث ارث آیاتی چند از کتاب عظیم الشأن قرآن و به مراتب بیش از هزار حکم، قاعده و مسائل دقیق و بسیاری را به خود اختصاص داده است.
به جرات می توان از آن به عنوان مهمترین و پیچیده ترین بخش در کتابهای فقهی - حقوقی یاد کرد. برای توضیحات بیشتر ، در ادامه با وکیل تقسیم ارث همراه باشید...
ریشه فطری ارث
اصل انتقال اموال شخص از لحظه ی فوت او به خویشان نزدیکش بسیار قدیمی است که در جوامع مختلف و نزد اقوام گوناگون نیز پذیرفته شده است و ریشه در تمدن های ابتدایی انسان دارد از زمانی که خانواده به مفهوم نخستین آن شکل گرفته است انتقال مالکیت و تصرف اموال یک عضو خانواده، بر اثر فوت او به اعضای دیگر خانواده، یک اثر حقوقی و اعتباری قابل درک و شناسایی بوده است.
برای انتقال اموال به خویشاوندان نزدیک متوفی می توان ریشه ای در فطرت انسان جستجو کرد. خویشاوندی به طور طبیعی موجب ایجاد علاقه و احساس روحی بین خویشاوندان است و خویشاوندان نزدیک متوفی در زمان حیات او یاور و مددکارش هستند پس در به تصرف درآوردن اموال او و به دست آوردن مالکیت آن اموال از هر شخص دیگری سزاوارترند.
بررسی فقهی مفهوم ارث
از نظر فقهی، ارث بخششی است از طرف شارع مقدس برای وارث، زیرا اگر مقررات شرعی در هر یک از ادیان وجود نداشت بین ورثه منازعاتی رخ می داد که پایان و انجام آن معلوم نبود و در واقع با پیش بینی های شرع مقدس این منازعات برطرف و صلح و سازش بین ورثه برقرار می ماند و به همین دلیل است که مبنا و مأخذ احکام و قواعد ارث در دین اسلام بعد از اجماع بلکه ضرورت کتاب و سنت است و حتی در اخبار متعدد ترغیب و تشویق به تعلّم و تعلیم ارث گردیده و بعضی از فقها، از ارث به نصف علم تعبیر کرده اند.
تفاوت نحوه ارث بری زن و مرد از یکدیگر
در قانون مدنی ایران، میراث زوجه از دارایی شوهر، در مقایسه با ارث شوهر از اموال زوجه ۲ تفاوت مهم و چشمگیر دارد:۱- اصولاً سهم الارث زن نصف سهم الارث مرد است. ( ماده ۹۱۳ قانون مدنی ) در صورتی که شوهر وارث منحصر به فرد زوجه ی متوفای خود باشد تمام ترکه به او تعلق می گیرد ولی، در صورتی که زوجه وارث منحصر به فرد باشد فقط یک چهارم ترکه به او داده می شود و مابقی در حکم اموال بلاوارث و در اختیار حاکم است. ۲_ شوهر در جمیع اموال و ماترک همسر خود سهیم است و به میزان سهم الارث خویش (بر حسب مورد یک دوم یا یک چهارم) از تمام اموال ارث می برد ولی زوجه (بر حسب مورد یک چهارم یا یک هشتم) از عین اموال منقول و از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصه و اعیان ارث می برد. (ماده ۹۴۶ قانون مدنی )
وکیل ارث
چنانچه قصد تقسیم ارث دارید، بهتر است قبل از انجام هر کاری، از مشاوره حقوقی وکیل متخصص ارث استفاده نمایید. بدیهی است تقسیم اصولی ارث جلوگیری از تقسیم ناعادلانه آن و رعایت نکات حقوقی در این زمینه بسیار مهم است.
همچنین شما عزیزان می توانید با مراجعه به وب سایت وکیل شاه مرادی به آدرس اینترنتی https://vakilshahmoradi.com به صورت رایگان از مشاوره حقوقی اینترنتی و آنلاین نیز بهره مند شوید.
انتهای رپرتاژ آگهی