تاکید بر همکاری معاونت بانوان استانداری و جهاددانشگاهی خوزستان در طرح توسعه مشاغل خانگی

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 24 آذر 1399 - 23:43
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان با بیان اقدامات و ظرفیت‌های این معاونت برای حمایت از طرح‌های ملی توسعه مشاغل خانگی، نسبت به هرگونه حمایت و همکاری در خصوص اجرای این طرح‌ها در استان اعلام آمادگی کرد.
تاکید بر همکاری معاونت بانوان استانداری و جهاددانشگاهی خوزستان در طرح توسعه مشاغل خانگی

زینب پارسافخر در نشست مشترک معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان و مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان که در محل استانداری برگزار شد، با اشاره به تلاش‌های بسیار مشاوران بانوان در فرمانداری‌های استان برای شناسایی و جذب بانوان متقاضی در طرح توانمندسازی اقتصادی زنان، اظهار کرد: اگرچه ما به‌عنوان کارفرما در این طرح حضور داشتیم اما همکاران در فرمانداری‌ها برای جذب افراد بسیار تلاش کردند و در واقع یک کار همه جانبه انجام شد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به زمینه‌ها و امکانات این معاونت برای همکاری در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، بر استفاده از ظرفیت صداوسیمای استان تأکید کرد و گفت: قرار است جلسه‌ای با مدیرکل صداوسیمای استان داشته باشم که از ظرفیت صداوسیما برای اطلاع‌رسانی بهتر و پیشبرد مسائل استفاده کنیم و یکی از مواردی که مطرح می‌کنم، همین طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خواهد بود. از نظر تسهیلاتی هم برای ادامه کار و توسعه کسب‌وکار متقاضیان می‌توان وام‌هایی را به آن‌ها اعطا کرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان افزود: اخیرا نیز تفاهم‌نامه‌ای با اداره پست منعقد کردیم که در آن از طرح ملی توسعه مشاغل خانگی نیز نام برده‌ایم و بر اساس این تفاهم‌نامه محصولات تولیدی این افراد، برای فروش و ارسال به‌طور رایگان توسط پست جمع‌آوری می‌شود؛ در برنامه اخیر در صداوسیما نیز حتما محتوایی به طرح ملی توسعه مشاغل خانگی اختصاص می‌دهیم. البته چون این افراد به بسته‌ها و مشوق‌های مالی هم نیاز دارند می‌توان از محل منابع امور بانوان تسهیلاتی برای زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست ارائه داد که ازجمله آن تسهیلات ۳ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد است.

پارسافخر با ابراز امیدواری نسبت به افزایش ارتباطات میان دو مجموعه، تصریح کرد: ما از تمام ظرفیت‌های معاونت امور زنان برای تشویق و جذب افراد استفاده می‌کنیم که بتوانیم این ظرفیت ۲۵۰۰ نفر در استان را تکمیل کنیم؛ همچنین چند منطقه محروم در استان وجود دارد که جهاد دانشگاهی می‌تواند برای فقرزدایی از این مناطق روی آن‌ها تمرکز داشته باشد و به‌طور مثال چهار نقطه اهواز از این مناطق است.

وی با اشاره به طرح توانمندسازی چندبعدی زنان در معاونت امور بانوان و خانواده استانداری، اظهار کرد: این طرح را به‌ویژه در مناطق محروم در قالب چهار، پنج مرحله برای بانوان تعریف کردیم؛ ابتدا شناسایی‌های لازم انجام می‌شود و به‌ویژه تأکید بر زنان بدسرپرست است زیرا از حمایت هیچ نهادی برخوردار نیستند، سپس روی مسائل روانشناسی و روانشناختی فردی-اجتماعی این افراد کار می‌کنیم؛ تاب‌آوری، ایجاد امیدواری و فرزندپروری و مهارت‌های ارتباطی در خانواده را تقویت می‌کنیم و هنگامی‌که از نظر روحی آموزش‌های لازم را دریافت کردند، در مرحله سوم بحث سوادآموزی دیده شده است. پس از گذراندن این سه مرحله، برای مهارت‌آموزی آن‌ها اقدام می‌کنیم و می‌توانیم در این مرحله آن‌ها را به طرح ملی توسعه مشاغل خانگی وصل کنیم.

پارسافخر افزود: یکی از سیاست‌های ما این است که این آموزش‌ها را محله‌محور انجام دهیم؛ بر این اساس با ارائه تسهیلاتی، افراد واجد شرایط را به تأسیس آموزشگاه در این مناطق محروم که گاه جمعیت چندهزار نفری دارند تشویق می‌کنیم و پس از طی سه مرحله فشرده آموزش، آن‌ها را برای مهارت‌آموزی به این آموزشگاه‌ها هدایت و سپس به طرح ملی توسعه مشاغل خانگی وصل می‌کنیم؛ همچنین می‌خواهیم از ظرفیت اتاق بازرگانی برای فروش و عرضه محصولات تولیدی این بانوان استفاده کنیم و اگر قابلیت صادرات به استان‌های دیگر و کشورهای همجوار را داشته باشند، حمایت می‌کنیم. برای اجرای این طرح هم هرجا بتوان کمک کرد، آمادگی داریم که به‌طور مثال نهادها و سازمان‌های ذی‌ربط دیگر را هم پای کار بیاوریم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان خاطرنشان کرد: به‌طور پایلوت دو منطقه عین ۲ و منبع آب اهواز را پیشنهاد می‌کنم که مورد توجه بیشتری قرار گیرند چون هیچ کار متمرکزی در این مناطق انجام نشده است؛ نه دفتر تسهیلگری داشتند، نه خانه بهداشت دارند و نه کانون فرهنگی از سمت شهرداری آنجا مستقر است. از سوی دیگر چون آموزش‌های ما محله‌محور است، در این مناطق در حال آماده‌سازی فضاهایی هم هستیم و از ظرفیت حسینیه‌ها و ... استفاده و آموزشگاه‌ها را نیز تشویق می‌کنیم که آنجا مستقر شوند و مشکلی از حیث فضا نداریم.

به گزارش ایسنا، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ‌عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با ظرفیت ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.