به گزارش ایرنا، جبار گوهری روز یکشنبه در دیدار با سردار بهمن ریحانی فرمانده سپاه نبی اکرم (ص) بر ضرورت بهرهگیری از توان فرابخشی برای حفاظت از میراثفرهنگی در استان تاکید شد.
وی اظهار داشت: با توجه به گستردگی ماموریتهای سازمانی و تعدد آثار تاریخی این ادارهکل نیازمند همراهی و همکاری سایر ارگانها در پیشبرد اهداف سازمانی بویژه حفاظت و صیانت از میراث تاریخی، فرهنگی و مذهبی استان است.
او ادامه داد: به لحاظ فرهنگی نیز آماده همکاری گسترده با مجموعه سپاه نبی اکرم (ص) استان هستیم.
گوهری همچنین به ظرفیت پروژه راهیاننور اشاره کرد و گفت: در حوزه گردشگری مذهبی با پشت سرگذاشتن شرایط کرونا آماده هرگونه همکاری و هم افزایی در این حوزه هستیم.
فرمانده سپاه نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه نیز در این دیدار گفت: کشور و استان به لحاظ عقبه تاریخی از جایگاه ویژهای برخوردارند که باید برای حفظ و نگهداری آن سختگیری صورت گیرد تا این پیشینه و تمدن به فراموشی سپرده نشود.
سردار بهمن ریحانی افزود: خوشبختانه در کشور قوانین سختگیرانه خوبی برای حفاظت از میراث فرهنگی وضع شده که این سختگیریها در قانون برای حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی ضروری است.
او با بیان اینکه ایران دارای یک پیشینه تاریخی ارزشمند است که داشتههای فرهنگی بسیار ارزشمندی دارد، یادآور شد: چه در دوره اسلامی و چه پیش از اسلام آثار تاریخی بسیار مهمی در کشورمان وجود دارد که نشان از تمدن غنی و اصیل بودن این سرزمین است.
سردار ریحانی تاکید کرد: در هر کدام از موزههای بزرگ دنیا بخش مهمی به عنوان ایران وجود دارد که آثار ارزشمند تاریخی کشورمان در آن به نمایش در آمده که در سالیان گذشته به تاراج رفته و از کشور خارج شده است.
او یادآور شد: حفاظت از میراثفرهنگی و انتقال آن به نسلهای آینده یک وظیفه ملی است که باید مورد توجه همه باشد.
فرمانده سپاه نبی اکرم(ص) کرمانشاه ادامه داد: در کنار ضرورت حفاظت از آثار تاریخی، فرهنگی و مذهبی، باید این نکته را نیز مدنظر قرار داد که شرایط همزیستی مناسبی بین مردم و آثار تاریخی ایجاد شود که قوانین بازدارنده زندگی مردم را نیز مختل نکند.
او اضافه کرد: با توجه به گسترش آثار تاریخی دولت به لحاظ نیروی انسای و اعتبارات توانایی حفاظت، نگهداری و مرمت همه آثار را ندارد و باید از ظرفیتهای فرابخشی بویژه بخش خصوصی استفاده شود.
سردار ریحانی با اشاره به اهمیت توجه به مسائل فرهنگی در محوطههای تاریخی فرهنگی اشاره کرد و گفت: شاید بسیاری از اتفاقات اجتناب ناپذیر باشد اما باید به گونهای رفتار شود که قوانین بازدارنده با ملایمت و حفظ شانیت افراد لحاظ شود.
به گزارش ایرنا، وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۴ شهر دارد.