به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حمید ملانوری ظهر امروز در جلسه ستاد برداشت غلات، بخش کشاورزی را یکی از پیشرانهای توسعهای استان عنوان و اظهار کرد: با وجود کاهش بارندگیها و خشکسالی حاکم بر استان که منابع آبی را متأثر ساخته، استان در برخی محصولات کشاورزی، دارای نشان و برند و دارای رتبه است.
وی گفت: رتبههای استان در تولید عناب، زرشک، زعفران، گندم، پسته، انار و گل نرگس قابل تحسین است و این محصولات، اقتصاد، اشتغال و درآمدهای استان را پوشش میدهد و بخشی ازمباحث توسعه ای خراسان جنوبی را رقم می زند.
استاندار خراسان جنوبی افزود: در کشاورزی، سه موضوع کاشت، داشت و برداشت بسیار مهم است و ما باید در همه این مراحل مداخله جدی داشته باشیم تا نتیجه ای بهتری حاصل شود و تأمین به موقع کود، آفت کشها، آب کافی و ...از مواردی است که در میزان تولید مؤثر است و مداخله ما با فرهنگسازی در این زمینه و در دسترس قرار دادن آنها، دلگرمی کشاورز را به همراه دارد.
ملانوری به برنامه ریزی برای دوره کشت سال آینده تأکید کرد و گفت: ما از الان باید برای سال آینده برنامه ریزی کنیم و بدانیم چه رقمی در چه سطحی و با چه شرایط و در چه سطحی کشت شوند تا تولید محصول ما در واحد سطح افزایش یابد.
وی با بیان این که همراهی ما با کشاورز، انگیزه ایجاد می کند، گفت: ایجاد انگیزه، ترغیب برای رعایت نکات فنی و در نتیجه افزایش سطح تولید را به همراه دارد که نتیجه نهایی آن درآمدزایی برای کشور است و دانشکده کشاورزی، شرکت آب منطقه ای، مرکز تحقیقات کشاورزی، بانک کشاورزی و ... همه باید در کنار جهاد کشاورزی به این موضوع ورود کنند.
استاندار خراسان جنوبی، ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته در راستای کاشت غلات و خرید گندم خاطرنشان کرد: با توجه به فصل برداشت گندم و ضرورت حضورکمباینها و دروگرها در مسیرهای اصلی، نیروی انتظامی، پلیس راه و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای باید شرایط را برای تردد این ماشین آلات تسهیل و تسریع کنند.
ملانوری ادامه داد: از آن جایی که رانندگان این خودروها از دیگر مناطق وارد استان می شوند و به جهت شرایط کاری با کشاورزان مراوداتی چند روزه خواهند داشت، لذا لازم است متولیان امر با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی نسبت به تست این افراد و پایش شرایط در راستای مدیریت بیماری کرونا اقدام کنند تا از ورود افراد ناقل و مبتلا به استان ممانعت شود.
وی از آمادگی شرکت نفت استان در تأمین سوخت مورد نیاز ماشین آلات کشاورزی خبر داد و ا بیان این که تعاون روستایی، شرکت غله و بانک کشاورزی، مقدمات کار را برای خرید تضمینی گندم کشاورزان فراهم کرده اند، اظهار داشت: همه اقدامات در راستای خریداری هر چه بیشتر گندم تولیدی استان است.
ملانوری متذکر شد: تمام تلاش ما باید بر روی این موضوع متمرکز شود که با توجه به نیاز موجود، گندم تولیدی از استان خارج نشود و این کار باید با حفظ حرمت کشاورز و مراعات زحمت های او صورت گیرد.
هم افزایی دستگاهها در مدیریت منابع آبی در تابستان امسال
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز در دومین جلسه قرارگاه آب استان برهم افزایی دستگاهها در مدیریت منابع آبی در تابستان امسال تأکید کرد و گفت: با توجه به بارشهای اندکی که در سال زراعی جاری داشتیم، احتمال بروز مشکلات ناشی از کم آبی وجود دارد.
محمدفرهادی ادامه داد: برای برون رفت از این مشکل و به حداقل رساندن تبعات اجتماعی ناشی از آن، قرارگاه آب استان و بالطبع دستگاههای اجرایی باید موارد تنش آبی در تابستان جاری را مدیریت کنند.
وی آبرسانی به روستاها و مناطق عشایری را در اولویت برنامههای سال جاری عنوان و اظهار امیدواری کرد: با اقدامات انجام شده در این حوزه مشکلی نداشته باشیم و روستاهای فاقد آب شرب، از آب شرب سالم بهرهمند شوند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی بر اعلام ظرفیت های سخت افزاری و نرم افزاری همه دستگاهها برای همکاری با شرکت آب و فاضلاب به منظور آبرسانی سیار به روستاها و مناطق عشایری تأکید کرد و تعیین تکلیف انشعابات غیر مجاز آب را از شرکت آب و فاضلاب خواستار شد.
فرهادی گفت: انشعابات غیر مجاز آب باید شناسایی شده، ضمن اطلاع رسانی درخصوص تبعات این کار، نسبت به قطع آن ها اقدام شود و نصب و استفاده از انشعابات غیرمجاز، علاوه بر این که اقدامی غیرقانونی است، مدیریت منابع آبی را مختل می کند.
به گفته وی؛ طبق قانون، خدمات رسانی دستگاه های آب، برق، گاز و ... به ساخت و سازهای غیر مجاز اکیداً ممنوع است و همچنین پساب تصفیه خانه فاضلاب باید با استاندارد سازی، در بخشهای صنعت و کشت برخی محصولات خاص کشاورزی استفاده شود.
وی به وظیفه شرکت آب منطقه ای در این زمینه اشاره کرد و گفت: آب منطقه ای باید برای استفاده بهینه از پساب تصفیه خانه فاضلاب بیرجند وارد فاز اجرایی شود.
فرهادی با تأکید بر نقش چاههای کشاورزی در مدیریت منابع آب، ادامه داد: شرکت آب منطقه ای باید طی گزارش جامعی، آمار کنتورهای هوشمند آب و برق نصب شده بر روی چاههای آب را به صورت دقیق به قرارگاه آب ارائه کند.
انتهای پیام/251/ ت