به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، سعید نمکی روز گذشته درحالی خبر از کاهش بحران پیکچهارم در سراسر کشور داد که درعین حال به نگرانی و البته تهدید تازه ویروسهای جهش یافته نیز اشاره کرد.
نمکی در این زمینه گفت: در پیکچهارم با توجه به امکانات و شناختی که از ویروس در اختیار داشتیم بگونهای برنامهریزی کردیم که از شرایط فاجعه در شرایط بد مدیریت کنیم و خوشبختانه از خطر جستیم، اما همچنان تا عبور کامل از پیکچهارم فاصله داریم.
وی معتقد است ویروس کرونا اصولا سرکش، مهاجم و غیرقابل کنترل بوده و جهشهای متعددی که در این زمینه ایجاد شده در بسیاری از موارد به قدرت سرایت و افزایش بیماریزایی آن افزوده است. به صورتی که اکنون ویروس آفریقای جنوبی یکی از نگرانیهای اصلی در بسیاری از کشورها و البته ایران است؛ چون درمانها و البته واکسنهای موجود اثرگذاری مناسبی برآن ندارند.
به گفته این مقام مسئول هم اکنون ویروس آفریقای جنوبی در بندرعباس شناسایی شده است و با توجه به جابجایی جمعیت احتمالا در بخشهای دیگری هم وجود داشته باشد؛ از این رو رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و جلوگیری از جابجایی گسترده جمعیت در مناطق مختلف یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از ایجاد بحرانی تازه در کشور است.
فاصلهگذاری اجتماعی و جلوگیری از جابهجایی جمعیت
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید دارند باید از تجارب گذشته درس بگیریم و برای جلوگیری از آغاز بحران تا رسیدن به ایمنی جمعیت جابجایی جمعیت را کاملا مدیریت کنیم و در کمترین میزان خود بخصوص در کلانشهرها داشته باشیم.
این گروه با اشاره به نزدیک شدن عید سعید فطر در ایران اعلام میکنند سال گذشته در همین دوره برخی از استانها که به صورت قومی و قبیلهای برای این مراسم برنامهریزی میکنند؛ مثل خوزستان و سیستان و بلوچستان درگیر مشکلات عمده شده و کانونهای بحران تازهای ایجاد کردند از این رو امسال که احتمال آغاز پیکتازهای از بیماری در میانه راه عبور از پیک چهارم وجود دارد بهتر است اینگونه مراسم با مدیریت متمرکز انجام شود.
در این زمینه سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده توسط ستاد ملی مقابله با کرونا برای مراسم این عید سعید گفت: با توجه به شرایط موجود برنامهریزیهایی برای برگزاری این مراسم در مکانهایی خاص انجام شده است، اما بهجز برنامههای تدارک دیده شده هموطنان باید در زمینه دیدوبازدیدهای خانوادگی و البته سفرهای خود همکاری بالایی با ستاد ملی مقابله با کرونا داشته باشند.
سیما لاری با تاکید براینکه جمعیت سیال پاشنه آشیل مدیریت بحران در زمان همهگیری ویروس کرونا است ، افزود: درشرایطی قرار داریم که گونههای جهشیافته خارجی به کشور وارد شده بنابراین برای جلوگیری از ایجاد چرخه انتقال باید از هرگونه تجمع غیرضروری، سفر، دید و بازدید خانوادگی و بطور کلی رفتارهای پرریسک پرهیز شود.
این درحالی است که بررسیهای انجام شده و البته آمارهای رسمی منتشر شده خود وزارت بهداشت نشان میدهد در برخی از استانها بخصوص استانهای جنوبی کشور میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به زیر 50 درصد هم رسیده است که این به معنی افزایش ریسک ابتلا و ایجاد کانونهای بحرانی تازه در سراسر کشور البته با این احتمال که ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی و هندی - کالیفرنیایی هم در ایران دست بهدست میشود.
واکسیناسیون و تمام حاشیهها
افتوخیز آمار ابتلا در شهرستانهای مرکزی و غربی سمنان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، با نگاهی به آمارهای بستریهای مبتلایان قطعی به کرونا در استان سمنان از چند روز گذشته تا کنون، میتوان دریافت که شرایط همهگیری کرونا در نقاط مختلف این استان متفاوت است. این روند گویا در شرق استان سمنان و محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، نزولی بوده و تعداد مبتلایان قطعی بستری در بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود، روزبهروز در حال کاهش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود با اشاره به روند نزولی ابتلا به کرونا در 2 شهرستان شرقی استان سمنان گفت: در روز گذشته 32 مبتلای قطعی به کرونا با تست مثبت PCR در محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود شناسایی شد.
رضا چمن اظهار داشت: از این تعداد، هشت بیمار جدید در بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود بستری شدند تا همچنان روند بستری مبتلایان قطعی به بیماری کووید 19 در شرق استان سمنان - گرچه بهکندی- ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به تعداد بیماران مبتلای قطعی به کووید 19 که در بخشهای کرونایی بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود بستری شدند اضافه کرد: نکته حائز اهمیت درباره این بیماران این است که فرایند بیماری بسیاری از این مبتلایان بستری کووید 19 در شرق استان سمنان طولانی بوده و این افراد بیش از 2 هفته است که در بیمارستان بستریاند و تعداد زیادی از آنان با بیماریهای زمینهای گاهاً پیشرفته درگیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به کووید 19 با بیماری زمینهای نیاز به مراقبتهای پزشکی و پرستاری بیشتری نسبت به بیماران عادی دارند افزود: باید از مدافعان سلامت در سراسر کشور، به ویژه مدافعان خط مقدم مبارزه با کرونا در بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود نیز قدردانی کنیم؛ چراکه مراقبت از این بیماران بدحال نیز با تمام قوا در حال انجام است.
هرچند آمارها در شرق استان سمنان نشان از کاهش محسوس تعداد مبتلایان و بیماران بستری مبتلای قطعی کرونا دارد؛ اما آمارها در محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در چند روز اخیر خیلی وضعیت خوبی را نشان نمیدهد.
آمارهای بیماران بستری مبتلای قطعی به کرونا در 6 شهرستان سمنان، دامغان، گرمسار، مهدیشهر، سرخه و آرادان در چند روز اخیر آنقدر بالا و پایین دارد که نمیتوان به قطعیت، حرف از مهار کامل کرونا در این شهرستانها زد؛ هرچند در تعدادی از این شهرستانها روند بستریها و مبتلایان به این بیماری، نزولی است.
آمارهایی که تا روزانه 12 بستری هم رسید؛ اما به ناگاه این آمار به 39 مورد بستری ناشی از ابتلای قطعی به کرونا نیز افزایش یافت تا کمی نگرانیها را نیز از بابت مهار کرونا افزایش دهد.
بر اساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان، در روز گذشته 24 بیمار جدید مثبت با تشخیص قطعی ابتلا به کووید 19 در محدوده زیر پوشش این دانشگاه شناسایی شد.
نوید دانائی اضافه کرد: با این تعداد، مجموع بیماران بستری در بخشهای کرونایی بیمارستانها در محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان از ابتدای همهگیری تا کنون به عدد 6 هزار و 122 نفر رسیده است که از این تعداد تا کنون پنج هزار و 193 نفر با حال عمومی مساعد از بیمارستانها مرخص شدهاند.
بههرروی نوسان آمار ابتلای قطعی به کرونا و تعداد بیماران بستری ناشی از ابتلای قطعی به این بیماری در محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، زنگ خطر خیز جدید این بیماری را برای مردم استان سمنان به صدا در آورده است و به گفته دکتر دانائی، لازم است تا مردم با اجتناب از سادهانگاری، بیش از قبل، پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
درحال تکمیل ... .
انتهای پیام/ی