چگونه با سالمندان در ایام قرنطینه کرونا ارتباط برقرار کنیم

صدا و سیما سه شنبه 25 آذر 1399 - 15:21
وقتی به سالمندان می نگرید خودتان را جای آنها در نظر بگیرید و با رحم کردن در حق ایشان به خودتان لطف کنید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، با شیوع روزافزون ویروس کرونا در سراسر جهان ، دورۀ اجباریِ ماندن در خانه‌ها برای چند ماه ادامه یافته است و برای افراد سالمند ضروریست تا احتمال آلودگی آنها به این ویروس به حداقل برسد.
چنین انزوایی به هر شکل که اجرا شود به سالمندان کمک می‌کند تا از خود در مقابل این ویروس خطرناک محافظت کنند ، اما سازمان‌های فعال در امور بشر دوستانه دربارۀ آسیب‌های جسمی و روانی حاصل از این انزوا بر سالمندان نیز هشدار داده‌اند.
در ایام قرنطینه کرونا با سالمندان ارتباط برقرار کنیم

اما : در ایام قرنطینه کرونا با سالمندان چگونه ارتباط برقرار کنیم ؟؟

1 - دیدار به صورت مجازی اولویت دارد اما در صورت دیدار حضوری با آنها حتما فاصله اجتماعی را رعایت کنیم .
2 - به روش هایی که مقدور است با رعایت پروتکل های بهداشتی نگذاریم احساس تنهایی کنند .
3 - در روزهای سخت توام با ترس ، به جای ایجاد هراس با آنها مهربان باشیم .
4 - در انجام کارهای روزمره به آنان کمک کنیم . (‌خرید مایحتاج زندگی ، بیرون بردن زباله ها و ... )
5 - آنها را تشویق کنیم در خانه فعالیت فیزیکی داشته باشند ( ورزشهای نشسته و حرکات کششی برای آنها ایده آل است )‌
6 - بسته هایی برای سرگرم شدن شان تهیه کنیم (‌لوح های فشرده فیلم ، آموزش تکنو لوژی تعاملی مجاز ، پازل ، یا هر سرگرمی دیگر ضد عفونی شده مورد علاقه شان و ...)‌
7 - از طریق خاطرات مورد علاقه شان با آنها ارتباط برقرار کنیم نظیر به اشتراک گذاشتن عکس های قدیمی و ...)‌
8 - به حجم اخباری که می شنوند توجه کنیم مثلا فقط یک بار صبح یا یک بار شب خبرها را چک کنند .
9 - به برقراری ارتباط با فرزندان و دیگر سالمندان از طریق شبکه های اجتماعی تشویقشان کنیم .
در ایام قرنطینه کرونا با سالمندان ارتباط برقرار کنیم
  راهکارهایی برای ارتباط برقرار کردن با سالمندان :
سالمندان به دلیل محدودیت‌های زیستی و اجتماعی که در این سنین برایشان ایجاد می‌شود ممکن است زودرنج ، حساس ، بد خلق و یا به اصطلاح بد قلق شوند و برقراری ارتباط با آن‌ها کار ساده‌ای نباشد. اما اگر اصول ارتباط برقرار کردن و جلب رضایت آن‌ها را بدانید می‌توانید همدم و همراه او شوید و او نیز برای شما یک همدم و سنگ صبور باشد.

به باورها و عقاید سالمندان احترام بگذارید
هر فرد ارزشها ، باورها و فرهنگ خاص خودش را دارد و این نکته ای است که در ارتباط با سالمندان نباید فراموش کرد. عقاید و ارزش های سالمندان امروز در جامعه ای کاملاً متفاوت با جامعه کنونی شکل گرفته است.
آنها حوادث تاریخی و شرایط اقتصادی – اجتماعی دشواری را پشت سر گذاشته اند. درک آنچه بر سالمند کنونی گذشته است برای شما ممکن است سخت باشد و تنها یک ارتباط خوب می تواند این شکاف نسلی را هموار سازد.
در ایام قرنطینه کرونا با سالمندان ارتباط برقرار کنیم
خواسته‌هایشان را جویا شوید
اولین قدم برای برقراری ارتباط با سالمندان این است که سالمندان را بشناسید و این شناخت با مطلع شدن از خواسته هایشان بهتر شکل می‌گیرد. برای شناخت سالمند باید از آنان سؤال کنید تا بتوانید نگرانی های آنها را بهتر بفهمید و کمک بهتری به ایشان عرضه کنید.
به یاد داشته باشیم در برابر پاسخ سالمند صبور باشیم و وقت بیشتری صرف کنیم و اگر سالمند در حال صحبت کردن است به او فرصت دهیم تا حرفش را تمام کند و جمله او را خودمان کامل نکنیم و در نهایت یک می‌دانم به آن نچسبانیم.

شنونده مشتاق و همدلی برای سالمندان باشید
لازم است حین گفت و گو با سالمندان ، به گفته های آنان ارزش و احترام بگذارید. به صحبت های آنان خوب و دقیق گوش بدهید. گوش دادن فعالانه چیزی بیش از شنیدن ساده است و در واقع همدلی با سالمند است. همدلی با سالمند یعنی خودمان را جای فرد سالمند بگذاریم و بفهمیم که او در موقعیت های مختلف چه فکر یا احساسی دارد.
سالمندان به شدت پذیرای ارتباطات غیر کلامی شما مانند لبخند زدن ، تکان دادن سر برای تأیید ، نگاه کردن ، ارتباط چشمی ، گرفتن دست ، تعارف با دست و ... هستند . بنابراین با یک اخم و تخم ساده موجب رنجیده شدن آنها می‌شوید و با یک لبخند ساده می‌توانید اشتیاق خود برای برقراری رابطه با آنها را نشان داده و به آن‌ها روحیه دهید.
 
در ایام قرنطینه کرونا با سالمندان ارتباط برقرار کنیمدر میان گذاشتن روزمرگی‌هایتان با او
حرف زدن با سالمندان و گفتن نظرات و عقاید مسائل روزمره‌تان و همچنین در میان گذاشتن احساس و عواطفتان با آن‌ها، بیانگر ارزشی است که برای آن‌ها و نظرشان قائل می‌شوید .

به لحن و تن صدایتان توجه کنید
یک سالمند به لحن و تن صدای شما هنگام گفتگو با او بسیار توجه دارد. پس سعی کنید با لحنی آرام ، شمرده و با احترام با او صحبت کنید و از افعال جمع و غیر دستوری استفاده کنید. حتی اگر سالمندی ناشنوا باشد هیچ گاه نباید برای صحبت کردن با او صدایتان را بلند کنید یا فریاد بزنید . برای اینکه او حرف های ما را بشنود با صدای معمولی و نزدیک گوشی که شنوایی بهتری دارد و با اشاره صحبت کنید.

ارتباط تماسی با سالمند برقرار کنید
 یکی از ابتدایی ترین و خصوصی ترین شکل برقراری ارتباط با سالمند لمس کردن است بسیاری از سالمندان محرومیت لمسی دارند. در برقراری ارتباط با سالمندان سه نوع ارتباط لمسی وجود دارد:

تماس عاطفی : لمس محبت‌آمیز یکی از نیازهای انسانی است. مانند وقتی که پدر بزرگ یا مادر بزرگ را در آغوش می‌گیرید و آنها را می‌بوسید. محبت ، تفاهم ، اعتماد ، امید و علاقه را می‌توان با نگه داشتن دستی لرزان در دستی قوی به دیگری منتقل کرد.
- تماس حمایتی : برای کمک به سالمند به کار می‌رود. مانند وقتی که به سالمند برای بلند شدن از زمین کمک می‌کنید.
تماس کنشی : به منظور ادب و احترام به کار می‌رود. مانند دست زدن به پشت سالمند و تعارف و تقدم برای عبور

ارتباط برقرار کردن با سالمندان بداخلاق
اگر بداخلاقی سالمندان عارضه پیری باشد مثلا در اثر بیماری های این دوران یا معلول احساس بی کفایتی به خاطر از دست دادن کار ، همکاران یا به خاطر احساس مزاحمت و سربار بودن و از این قبیل باشد با فراهم آوردن شرایط بهتر و با تلقین مفید بودن و رحمت بودنشان در خانواده می توانید بدخلقی هایشان را چاره کنید و آن‌ها را به آرامش ، گفتگو و معاشرتی دوستانه دعوت کنید.
در ایام قرنطینه کرونا با سالمندان ارتباط برقرار کنیمحتما به یاد داشته باشید :
فرزندان شما شبانه روز شاهد رفتار شما با سالمندان هستند. آنها هم در شرایط فعلی شما قرار خواهند گرفت. دوست دارید چه رفتاری با شما داشته باشند؟ احتمالا هیچ گاه تاکنون به چنین چیزهایی فکر نکرده اید. زیرا با میل طبیعی انسان مخالف است. بشر در رویاهای خود همواره چیزهایی را که مطلوب او هستند در نظر می گیرد و آینده خود را آن طور که دوست دارد مجسم می نماید.
به عبارتی نفس ما، ما را فریب می دهد. البته اگر هم به چنین روزهایی فکر کنیم خودمان را از هر عیب و نقصی مبرا فرض می کنیم حال آنکه این چنین نیست. پس وقتی واقع بینانه به سالمندان می نگرید خودتان را جای آنها در نظر بگیرید و با رحم کردن در حق ایشان به خودتان لطف کنید.
در ایام قرنطینه کرونا با سالمندان ارتباط برقرار کنیمیک نکته مهم : برای برگزاری شب یلدا «هیجانی» رفتار نکنیم .

حیات یکی از بنیادی‌ترین موضوعاتی است که بشر همیشه با آن مواجه بوده و برای به دست آوردن آن جنگیده است ، اما زمانی که در اجتماع بحرانی مانند ویروس کرونا بوجود می آید تمامی جوامع مجبور به حفظ حیات خود و دیگری می‌شوند و مسئله از حالت فردی خارج می‌شود.
در واقع در بحران‌هایی مانند بیماری کرونا، مسئولیت اجتماعی معنادار می‌شود و اخلاق بر لذت شخصی و منفعت ارجحیت پیدا می کند و لازم است افراد در شرایط موجود اخلاق را در خود پرورش دهند . بنابراین فقط به دنبال منفعت شخصی خود نباشیم و به اطرافیان و عزیزانمان هم توجه کنیم و در این یلدا از دورهمی های شلوغ و به دور از فاصله اجتماعی در همه جا مخصوصا خانه پدر بزرگ و مادر بزرگ ها پرهیز و غیر هیجانی رفتار کنیم چرا که شب یلدا باز هم تکرار می شود اما عزیزان و اطرافیان ما تکرار شدنی نیستند .
 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.