به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، باران یکی از نعمتهای بزرگ الهی است که همیشه بارش آن در هر فصلی موجب خوشحالی مردم بهویژه کشاورزان میشود؛ اما بارش باران در اردیبهشتماه امسال حاصلی جز رنج و محنت برای باغداران، کشاورزان و دامداران بهویژه در غرب استان سمنان نداشت.
نعمتی که با سهلانگاری، بیتوجهی و بیتدبیری متولیان کنترل بحران به تراژدی و غمنامه بدل شد؛ چراکه نه امیدی به سیل بندها بود و نه به مدیریت پیش و پس از بحران.
خسارتهای میلیاردی سیلاب اخیر نتیجه سهلانگاری برخی دستگاههای اجرایی است
اردشیر مطهری، نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آنجا که هماهنگی، نظارت و ارزیابی مستمر دستگاههای اجرایی در راستای سیاستهای جامع پیشگیری و کاهش اثرات و پیامدهای نامطلوب حوادث و سوانح غیرمترقبه، جای خود را به مناقشات سیاسی و شوهای تبلیغاتی در فضای مجازی میدهند، نتیجهای جز خسارت و زیان در پی ندارد.
وی تصریح کرد: با بررسی به عمل آمده عدم رفع موانع در مسیر رودخانه، مسدود شدن آبراهها، بستر نامناسب برای عبور سیلابها، ایجاد پل غیراستاندارد و ... از عمده معضلاتی بوده که ستاد بحران استان و شهرستان حداقل توجهی به آن نداشته و ماحصل این بیاعتنایی، میلیاردها تومان خسارت به حاشیهنشینان و روستاییان بوده است.
نماینده مردم شهرستانهای گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: دستگاههای اجرایی سهلانگار موظف به پاسخگویی و جبران خسارت هستند و بنده این موضوع را در مجلس بر اساس ماده 234 قانون آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در کمیسیون مربوطه مطرح خواهم کرد.
مرمت کانال انتقال آب شرب گرمسار در اولویت
سعید متقی، فرماندار گرمسار با بیان اینکه بر اساس بررسیهای انجام شده دوره بازگشت این سیلاب 25 سال برآورد شده است، افزود: وقوع سیلاب چند روز اخیر در شهرستان گرمسار به دلیل بارشهای سیلآسا صدمات زیادی را به باغات کشاورزی، دام و طیور و تأسیسات آبی وارد کرده است.
فرماندار گرمسار گفت: از سالیان گذشته تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعت شهرستانهای گرمسار و آرادان، ایوانکی و شهر کهنآباد از محل سد نمرود و رودخانه حبله رود تأمین میشده است.
متقی با بیان اینکه کانال انتقال آب گرمسار که در مجاورت رودخانه حبله رود در اثر سیلاب اخیر دچار مشکل مقطعی شده است گفت: اقدامات تسریعی با تأمین اعتبار و انجام کار مهندسی برای بازگشت تأمین آب شرب شهرستان گرمسار به مدار اصلی در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: مرمت کانال انتقال آب شرب به شهرستان گرمسار در حال حاضر در اولویت قرار دارد و سپس بر اساس برآوردهای آنجا شده از خسارات به آمده از سوی دستگاههای مربوطه در مورد جبران خسارتها تدابیر لازم اندیشیده میشود.
خسارت 43 میلیارد تومانی بخش کشاورزی
سیدحسن میرعماد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: سیلاب اخیر در استان سمنان در سه شهرستان گرمسار، میامی و دامغان منجر به بروز خسارتهایی برای بخش کشاورزی شده است.
وی عنوان کرد: آسیب ناشی از این سیلابها به بخش کشاورزی 43 میلیارد تومان برآورد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه 23 کیلومتر از قنوات استان سمنان براثر سیلاب اخیر دچار مشکل شده است؛ عمده این خسارتها مربوط به قنوات شهرستان میامی است.
میرعماد گفت: 16 کیلومتر از کانالهای آبرسانی به بخش کشاورزی، 81 کیلومتر از جادههای بین مزارع و یک هزار و 357 رأس دام خسارتهای وارد آمده به بخش کشاورزی استان سمنان ناشی از سیلاب اخیر است.
وی با اشاره به آسیب وارد آمده به زراعت و باغبانی گرمسار گفت: برآورد خسارات به بارآمده انجام و به مدیریت بحران استانداری سمنان تقدیم شده است و البته این خسارات در مکاتبهای با وزارت جهاد کشاورزی نیز اعلام شده است تا تصمیمات مقتضی برای جبران خسارتها گرفته شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در مورد اتلاف یک هزار و 357 رأس دام در سیلاب اخیر گفت: 400 رأس از این تعداد بیمه بودهاند که جبران خسارت از طریق بیمه پرداخت میشود.
میرعماد با تأکید بر اینکه توصیه مستمر ما به کشاورزان بیمه محصولات کشاورزی است که باید بدان توجه شود گفت: کشاورزانی که نسبت به بیمه محصولات خود در بخش باغات و زراعت اقدام کرده باشند بهزودی خسارتشان پرداخت میشود.
وی عنوان کرد: بازگشایی قنوات با کمک بهرهبرداران در حال حاضر یکی از مهمترین اقداماتی است که در اولویت برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان قرار گرفته است.
رشد بیش از 300 درصدی بودجه ایمنی شهر تهران در مقابل سیلاب
جبران خسارتهای ناشی از سیلاب اخیر در استان سمنان یکی از مهمترین مطالبات کشاورزان بخش کشاورزی است؛ مطالبهای که مسئولان امر باید در تحقق آن همت مضاعف از خود نشان دهند.
انتهای پیام/363/ی