اختصاصی/ کرونا در زنان چاق مرگبارتر است یا مردان؟

بهداشت نیوز پنج شنبه 23 اردیبهشت 1400 - 17:49

سرویس ترجمه بهداشت‌نیوز، بر اساس نتایج این بررسی، چاقی زمینه‌ساز عوارضی به مراتب شدیدتر در مردانی است که مبتلا به کرونا می‌شوند. مردانی که شاخص توده بدنی (BMI) آنها بیش از ۳۵ و زنانی که این رقم در آنها بیشتر از ۳۰ است با احتمال بیشتری برای بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ در اثر کرونا  -در مقایسه با افراد با BMIطبیعی- مواجه هستند.

گارسون‌گیل از اعضای ارشد دانشکده پزشکی در نیویورک در این باره می‌گوید: ما باید افرادی که دچار چاقی مفرط بوده و در معرض ابتلا به کووید۱۹ قرار دارند با اولویت در لیست واکسیناسیون قرار دهیم.  بعلاوه اینکه چنین افرادی داوطلب شماره یک برای کار از راه دور و پزشکی از راه دور محسوب می‌شوند. ما می‌دانیم که به
بیماران مبتلا به چاقی شدید که تشخیص COVID-19 برای آنها داده شده، باید توجه ویژه ای داشته باشیم.

ارتباط مقدار چاقی با شدت کرونا
مطالعات دیگری انجام شده که نشان می‌دهد وضعیت کلی بدتر در اثر ابتلا به
کرونا در بیمارانی که مرد، مسن و دارای بیماری زمینه ای از جمله چاقی هستند، به مراتب بیشتر است. بر اساس این بررسی، چاقی به تنهایی یک فاکتور خطر مستقل برای بستری شدن در بیمارستان، نوع وخیم و شدید بیماری و مرگ در بیماران مبتلا به کووید۱۹ تلقی می‌گردد.

اما همچنان این سوال مطرح است که آیا تمامی افراد چاق در معرض ابتلا به نوع شدید کرونا هستند و یا تنها چاقی مفرط زمینه‌ساز کووید وخیم است؟ مرگ ناشی از کرونا یک عامل خطر جدی برای مردان چاق به شمار می‌آید. حال آنکه همین خطر در زنان چاق شدت کمتری دارد. در زنان با چاقی مفرط، چنانچه ابتلا به کرونا روی دهد احتمال بستری در بخش مراقبت‌های ویژه، لوله‌گذاری تنفس و عوارض شدید بسیار بیشتر از سایر زنان است.


مطالعه بیماران بستری‌شده در بیمارستان بدلیل ابتلا به کرونا بین ماه‌های مارس و مه ۲۰۲۰ (برخی از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه) شامل ۵۳۳۰ بیمار بوده که از این تعداد ۱۵۷۹ نفر زن و همه آنها بالای ۱۸ سال بودند. بیماران بر اساس BMI در شش گروه طبقه بندی شدند: ۸۹۶ بیمار BMI کمتر از ۲۵ داشتند، BMI از ۱ تا ۱۶۲ ، ۲۵ تا ۲۹ نفر، BMI از ۸۰۹ به بالا، ۳۰ تا ۳۴ نفر .در این گروه‌ها میزان مرگ و میر ناشی از کرونا، نیاز به دستگاه‌های تنفسی مصنوعی و بروز عوارض شدید بیماری و ارتباط آن با میزان چاقی هر فرد بررسی شد.

مرگ‌های بیمارستانی
احتمال مرگ در بیمارستان برای مردان با BMI مشخص حتی پس از سازگاری سایرعوامل از جمله سن، فشار خون بالا، دیابت، بیماری قلبی و بیماری مزمن بیشتر از زنان است. همچنین در نتایج بررسی بار دیگر تاکید شده که هر چه میزان چاقی در مردان و حتی در زنان بیشتر باشد در صورت ابتلای فرد به COVID-19 خطر مرگ بیشتر و بیشتر خواهد بود. همچنین در بیماران کم وزن، با BMI کمتر از ۱۸.۵ نیز شاهد افزایش خطر مرگ هستیم.

تفاوت در آناتومی زن و مرد است؟
محققان معتقدند زن و مرد از نظر توزیع بافت چربی در بدن تفاوت‌هایی دارند و این ممکن است به توضیح تأثیر نامتناسب چاقی شدید در مردان در مقایسه با زنان کمک کند. آنها همچنین هشدار می‌دهند که طرح این مطالعه نتیجه گیری عمومی را برای تمام دوره های همه‌گیری مجاز نمی‌داند؛ بدین معنا که مدیریت سریع در حال تغییر بیماران مبتلا به
COVID-19 در طول موج اول همه گیری، ممکن است نتایج این بررسی را در موج‌های بعدی تحت تأثیر قرار دهد.

گفتنی است
برای تأیید یافته‌ها و آزمایشات بالینی با هدف ارزیابی اینکه داروها می‌توانند نتایج را بهبود ببخشند یا خیر، مطالعات بیشتری لازم است.


منبع:Webmd/ می ۲۰۲۱
مترجم: لیلا فرجی

 

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.