به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، لاهوتی مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در خصوص اصلاحات ساختاری بودجه تصریح کرد: اصلاح ساختار بودجه جدید نیست و دولت با توجه به شرایط کنونی کشور تا جایی که امکان داشت به آن پرداخته است.
او افزود: به طور مثال امسال توجه جدی به بودجه شرکت های دولتی شده است که برخلاف سال های گذشته تنها ۸.۷ درصد افزایش داشت و ۱۵۶۱ هزار میلیارد تومان تعیین شده است که یک ماه قبل از ارائه بودجه، تحویل کمیسیون برنامه و بودجه شد.
لاهوتی بیان کرد: همچنین در بودجه ۱۴۰۰ توجه به استان ها شده و ۶۹ درصد بودجه اعتبارات استانی افزایش یافته است.
او تاکید کرد: دولت تا جایی که امکان داشت بودجه را بر اساس واقعیت ها بسته است.
مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص درآمدهای مالیاتی در بودجه گفت: برای امسال ۱۷۹ هزار میلیارد تومان برای درآمدهای مالیاتی در نظر گرفته شد. امسال می توانستیم وابستگی به نفت را کم کنیم و به درآمدهای مالیاتی اضافه کنیم برای بودجه ۱۴۰۰ رقم ۲۲۵ هزار میلیارد تومان برای درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده است.
این مقام مسئول در خصوص فروش نفت گفت: قدرت صادرات نفت کشور تا ۲.۷ میلیون بشکه نفت است که برای سال آینده فروش ۲.۳ میلیون بشکه نفت پیش بینی شده است و باید این میزان فروش نفت را داشته باشیم تا هم سهمیه ما در اوپک کاهش پیدا نکند و هم در میادین مشترک نباید کمتر صادر کنیم در غیر این صورت کشورهای دیگر صادر می کنند.
او افزود: میزان فروش نفت در سال آینده ۱۹۹ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و همچنین ابتکار جدید دولت پیش فروش اوراق نفتی بود که ۷۰ هزار میلیارد تومان است.
این مقام مسئول گفت: نکته مهم دیگر فروش اموال منقول و غیرمنقول دولت است که برای امسال ۴۹ هزار میلیارد تومان بود که تحقق پیدا نکرد برای سال آینده این رقم منطقی در نظر گرفته شده و ۲۵ هزار میلیارد تومان است.
لاهوتی بیان کرد: نکته مثبت بودجه ۱۴۰۰ توجه به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری شرکت ها است که ۹۵ هزار میلیارد تومان درآمد هم از این محل در نظر گرفته شده است.
بیشتر بخوانید
در ادامه برنامه قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: لایحهای که امسال تقدیم مجلس شده است ایرادات جدی دارد، بودجه نسبت به عملکرد که حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است، حدود ۶۰ درصد رشد دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی: سهم اعتبارت عمرانی در بودجه تقدیمی از ۲۲ درصد به ۱۱ درصد رسیده است.
قادری بیان کرد: مالیاتها در بودجه ۱۴۰۰ رشد آنچنانی نداشته و پایههای درست مالیاتی تعریف نشده است و افزایش درآمد مالیاتی فقط بر مبنای افزایش سقف مالیات هاست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بیشترین اتکای بودجه به فروش اوراق بهادار اسلامی یا سلف نفتی است که که بدهی برای دولت ایجاد می کند و نهایتا تبدیل به بدهی دولت به بانک مرکزی می شود.
او ادامه داد: فروش ۲.۳ میلیون بشکه نفت فقط بر مبنای برداشته شدن تحریم ها در نظر گرفته شده است.
در حال تکمیل...