به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، در شرایط کرونایی بسیاری از مشاغل دچار آسیب شدند و بسیاری از آسیبها تا مدتها آثار ناخوشایند خود را برجای میگذارند به طوریکه جبران آن کار سادهای نیست.
یکی از مشاغلی که بیشترین آسیب را متحمل شد عرصه هنر به خصوص سینماداران هستند که با هزینههای هنگفت باید زیرساخت و فضای کار خود را حفظ و نگهداری و از طرفی مخاطبان و علاقمندان این بخش را جذب کنند.
سینما که چند دههای است با ورود انواع دستگاههای الکترونیکی و ترویج استفاده از آنها، از رونق اولیه افتاده و هنرمندان رضایت خاصی از وضعیت هنر و رسیدگی به بخش هنر نداشتند اکنون با چالشی بزرگتر روبرو شد و چارهاندیشی برای معضل جدید نیز به معضلات قبلی افزوده شد.
با شیوع بیماری، جهشهای مختلف آن و طولانی شدن مدت زمان وجود این اپیدمی خطرناک تصمیمهای متعددی برای بازگشایی یا تعطیلی اماکن گوناگون با توجه به کارایی و ضرورت هر کدام از جمله بازار، مساجد، تالارها، گردشگاهها، ادارات، سینماها و... گرفته شد و در این تصمیمگیریها و مصوبات بیشترین میزان تعطیلی و محدودیت به اماکن و فعالیتهای حضوری و پرتجمعی مانند سینما اختصاص مییابد.
در استان چهارمحال و بختیاری نیز سینماها وضعیت خوبی نداشته و به دلیل پرتجمع بودن مشمول تعطیلیهای طولانیمدت شد و تاکنون آسیبهای جدی مالی و غیرمالی به آنها وارد شده است، به طوری که بسیاری از سینماداران در معرض ورشکستگی قرار گرفته و اهالی فرهنگ و هنر نیز امیدی به سرپا شدن دوباره این عرصه ندارند.
همکاری و حمایت حداقلی مسئولان و همدلی و همافزایی آنها با مردم میتواند راهکاری برای کاهش آلام و مشکلات مربوط به بخشهای مختلف در رویارویی با کرونا باشد که تقریباً همیشه صحبت از آن بوده و هست اما اینکه این همکاری و حمایت تا چه حد اجرا شود و در عمل چقدر از مشکلات را برطرف یا کاهش دهد و خود مشکلی بزرگتر ایجاد نکند کم اهمیتتر از حمایت صرف نیست.
تسهیلات خاصی به سینماداران استان اعطا نشده است
شهرام فرجی، معاون هنری و سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد ، اظهار داشت: در حال حاضر از مجموع پنج سینمای استان که سه واحد در شهرکرد و دو واحد در بروجن است، یک سینما فعال است.
وی افزود: سینما بهمن شهرکرد با 30 درصد ظرفیت و رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی فعال و مابقی سینماها نیز آماده فعالیت هستند اما به منظور جلوگیری از شیوع کرونا غیرفعال هستند.
معاون هنری و سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به لزوم حمایت از سینمادارن در شرایط کنونی بیان داشت: تاکنون تسهیلاتی به این قشر اعطا نشده است.
تسهیلاتها به نفع سینماداران نیست
مهدی حسنزاده، مدیر پردیس سینمایی بهمن شهرکرد نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد ، عنوان داشت: بعد از حدود یک سال و نیم تعطیلی سینماها و اکران فیلمهای جشنواره فجر، شروع به کار کردیم و ادامه فعالیت پس از مدت مدید تعطیلی زمانبر بوده و نیاز به اطلاعرسانی دارد.
وی افزود: نگهداری فضای سینما و حقوق پرسنل از جمله هزینههایی است که سینماداران طی تعطیلات دوران شیوع کرونا متحمل میشوند و نمیتوان میزان مشخصی برای سایر زیانهای حوزه سینما و تئاتر تعیین کرد چراکه در برنامههای بلندمدت خلل وارد و از دست دادن مخاطبان و هزینههای فرهنگی بسیار هنگفت است، به عنوان مثال یک فروشگاه که یک ماه تعطیل باشد میزان مشخصی زیان دارد اما یک ماه وقفه در کار سینما برابر با چند ماه ضرر و زیان است و باید چند ماه برای جذب مخاطب و برنامههای بلندمدت فرهنگی تلاش و برنامهریزی و پیگیری کنیم تا به شرایط قبلی برگردد.
حسنزاده گفت: دستگاههای فرهنگی مربوطه حمایتهایی لازم را انجام و از مردم نیز نمیتوان انتظار حمایت داشت، چراکه مردم با حضور در سینما و استفاده از هنر هنرمندان، از این بخش حمایت کرده و باید زمینهسازیهای لازم برای حضور بیشتر آنها در عرصههای فرهنگی و هنری فراهم شود، همچنین تسهیلاتی برای سینماداران مشخص کردهاند که بازپرداخت آن با سود هنگفتی که دارد نهتنها مشکلی از سینمادار برطرف نمیکند که موجب مشکلات و عدم توان بازپرداخت آن هم میشود.
مدیرامور سینمایی حوزه هنری استان تصریح کرد: برای فرهنگسازی استفاده از سینما و تئاتر، باید ایجاد نیاز برای مردم صورت گیرد و مسئولان از هنرمندان به صورت مستمر حمایت کرده تا بتوانند به کار خود ادامه دهند، به طور مثال برای ارائه یک تئاتر قوی، هنرمندان این بخش باید حدود یک الی دو سال حمایت مالی شوند و کار اجرایی انجام دهند تا بتوانند به عنوان یک گروه منسجم اعم از مدیر صحنه، منشی صحنه، نورپرداز ، بازیگر و... یک ساعت بر روی صحنه کار زنده ارائه دهند؛ به علاوه آن هزینههای مربوط به دکور، طراحی و ... نیز لازم است تا یک تئاتر شکل بگیرد و تماشاگر با دیدن تئاتر به لذت سمعی و بصری برسد و تئاتر را جزئی از سبد کالاهی فرهنگی خود قرار دهند.
حسنزاده با اشاره به اینکه در استان استعدادهای فرهنگی و هنری بسیار زیادی وجود دارد، خاطرنشان کرد: همه ادارات بودجه فرهنگی و رفاهی دارند و باید آن را درست و در جای مناسب هزینه کنند، سینما یک مجتمع فرهنگی و تفریحی برای مردم است که همه مردم باید از آن استفاده کنند، همچنین دستگاههای فرهنگی باید همواره فراخوان به هنرمندان ارائه و به صورت مستمر کار از آنها بخواهند و این کارها در پرده سینما اجرا شود تا به صورت یک امر منسجم و منظم انجام و اهمیت و ارزش کار هنری بیش از پیش نمایان شود.
وی با بیان اینکه تبدیل سینمای ممتاز به پردیس هزینههای بسیار زیادی داشت و اکنون نیز 2 میلیارد تومان برای تکمیل بخشهای خدماتی آن مورد نیاز است، تشریح کرد: سینما بهمن که امتیاز ممتاز داشت با ارتقا از یک سالن به پنج سالن که یک سالن روباز و چهار سالن مسقف است، جزو سینماهای مدرن قرار گرفت.
مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در حال حاضر پردیس بهمن شهرکرد روزانه چهار نوبت اکران فیلم دارد، افزود: بلیت این سینما 20 هزار تومان بوده و طبق روال قبل سهشنبهها قیمت بلیت نیمبها است، مخاطبان میتوانند به صورت حضوری از گیشه یا غیرحضوری از طریق سایت gisheh7.ir بلیت تهیه کنند.
انتهای پیام/7540/ی