به گزارش ایرنا، سید محی الدین فاضلیان دبیر طرح رویداد تهران - ۱۴۰۰ روز یکشنبه در ابتدای این بخش از جلسه شورای شهر تهران گفت: طبق ابتکار و آینده نگری شورای پنجم در اسفند ۹۶ بنا شد که شهرداری لایحه تهران ۱۴۰۰ را تقدیم کند که به تاخیر افتاد و ما در شهریور ۹۹ کلیات طرح را تقدیم شورا کردیم و بنا به ضرورت قانونی و اصرار شورا لایحه تنظیم شد.
وی افزود: در فضای کارشناسی لایجه این طرح در آذر سال گذشته تمام شده بود اما بنا به اینکه این طرح فرا معاونتی بود و بنا نبود فقط در حوزه فرهنگی و اجتماعی اجرا شود، به خاطر رفت و برگشت در میان معاونت ها، با تاخیر در اسفند سال ۱۳۹۹ تقدیم شورا شد.
فاضلیان یادآورشد: آنچه که در لایحه آمده برنامه های رویداد تهران ۱۴۰۰ از فرودین امسال آغاز می شود و تا پایان اسفند ادامه دارد و یک سال به این تغییر و تحول قرن اختصاص می دهیم و اعضای شورا هم در جریان این برنامه هستند.
سرمایههای پایدار در تهران - ۱۴۰۰ دیده نشدهاست
احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران نیز در این جلسه در مخالفت با یک فوریت این طرح اظهارداشت: سه سال پیش از این طرح، شورا مصوبه ای داشت که بنا بود طرحی داده شود و اکنون سه سال گذشته و سه ماه هم تا پایان دوره ما مانده است، ما در خلا که نیستیم، روز تهران و هفته تهران داشته ایم.
وی ادامه داد: اگر می خواهیم سال تهران را برگزار کنیم نمی توانیم یک باره و جدای از روز و هفته تهران کاری کنیم.
مسجد جامعی با اشاره به برگزاری جشنواره جایزه تهران همزمان با هفته آن، خاطرنشان کرد: تجربیات ما حداقل در ۲ سال گذشته نشان داد که مهمترین مساله پایتخت بحث سلامت است و در طرح تهران - ۱۴۰۰ کجا به این مساله توجه داشتیم؟
این عضو شورای شهر تهران گفت: در تهران ترانه ها، لالایی ها و آواهای بسیاری داشتیم و باید دید که جنس سمفونی مورد نظر برای آن از چیست؟ چرا جنس بیات تهران را انتخاب نکنیم که اسم تهران هم روی آن است؟
وی با اشاره به بندهای این طرح مبنی بر راه اندازی فرهنگستان اظهارداشت: مگر می شود بدون برنامه فرهنگستان تاسیس کرد؟ نمی شود که وضع واژه کرد و به نظر می رسد بر روی این طرح کمیسیون های مختلف باید نظر دهند.
مسجد جامعی تاکید کرد: باید معنویت و طبیعت تهران را هم در نظر گرفت و اینها خیلی معانی مستتری در فرهنگ تهران دارد.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه اکنون که در سال ۱۴۰۰ هستیم، مدیرکل و دبیر این طرح را انتخاب کرده ایم و تبلیغات شهری را هم انجام دادیم، گفت: در حالی که در این طرح مهمترین سرمایه تهران از جمله توچال و قله های بی بی شهربانو جایی ندارد؛ این همه کارها را کرده ایم و اکنون یک فوریت آن را بررسی می کنیم؟
وی اعلام کرد: این طرح را باید از این شکل خارج کنیم و یک سند جدی، جامع و پایدار را مطرح سازیم که به معنویت و سرمایه های پایدار تهران هم توجه کند؛ به نظرم وظیفه ما حفظ سرمایه های پایدار تهران است.
وی اضافه کرد: وقتی می گوییم تهران - ۱۴۰۰، ارتباط ما با منشا آن که مدینه النبی است چیست و در هیج جا به این مساله پرداخته نشده است.
این مصوبه با هشت رای موافق، به تصویب نرسید.
شهرداری تهران به ایجاد لایه فعالیتهای دانشبنیان و نوآورانه ملزم شد
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز خود، طرح «الزام شهرداری تهران به ایجاد لایه فعالیتهای دانش بنیان و نوآورانه در شهر تهران» را در دستور کار قرار دادند.
«زهرا نژادبهرام» عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه ما با سطح تازه ای از فعالیتها دانش بنیانها در سطح شهر مواجه هستیم، گفت: فعالیت استارتاپ ها با رویکرد دانش محورانه شکل میگیرد و تمایل دانش آموختگان و سرمایه گذاران را در سطح شهرها بیشتر کرده است.
وی گفت که این پراکندگی منجر به آشفتگی در بافت شهری شده و دانشگاههای حامی تحت عنوان نواحی نوآوری و رشد و توسعه، ورودهای جدی داشتهاند.
نژادبهرام با بیان اینکه مدیریت شهری باید یک جمع بندی برای تهیه دستورالعمل و حفظ ساختار شهری داشته باشد، افزود: موضوع در طرح تفصیلی به روشنی مورد توجه قرار نگرفته و با توجه به مصوبه شورای عالی شهرسازی در خصوص ضوابط مکان یابی در محدوده شهرها این طرح تهیه شده است.
وی تاکید کرد که فعالیت این موسسات در بافت مسکونی باعث شده دانشگاهها به سمت مداخله جویی در بستر مسکونی بروند که در کیفیت زندگی در این بخشها تاثیر گذاشته است.
«حسن رسولی» دیگر عضو شورا در این خصوص گفت: شورای شهر تهران موظف است در دوگانه حقوق خصوصی و عمومی، سمت بخش خصوصی باشد.
وی سوال کرد: شورا با استفاده از چه جایگاه و مستندات قانونی بنا دارد شهردار را موظف به تدوین دستورالعملی نسبت به استقرار شرکتها و بنگاههای دانش بنیان در کاربری مسکونی کند؟
وی با بیان اینکه حضور این واحدها باعث هرج و مرج میشود گفت: ما نباید بدون توجه به حقوق خصوصی ساکنان، اجازه دهیم مناطق مسکونی تبدیل به محل استقرار شرکت های دانش بنیان شود.
این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: اگر شورای شهر صالح به اجرای قانونگذاری باشد که به نظر من نیست، با این نوع قانونگذاری ها به نظر من باعث هرج و مرج و تضییع حقوق خصوصی میشود.
«محود میرلوحی» دیگر عضو شورای تهران اظهار داشت: در گذشته تا محدوده ۱۲۰ کیلومتری امکان استقرار واحدهای تولیدی نبود اما فعالیتهای این چنینی این مشکلات را نداشته است.
وی با بیان اینکه در دنیا یک انقلابی در کسب و کار در حال رخ دادن است و شهر تهران به دلیل بی سامانی در این حوزه دچار مشکل شده است، گفت: با روی کار آمدن این استارتاپ ها، شهرهای جدیدی با ظرفیتهای فراوان ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه یک سوم برنامه سوم شهر تهران مربوط به شهر هوشمند است، افزود: ۲۲ منطقه تهران از نظر تقسیم کار تفاوتی ندارند و اگر بتوانیم میان دانشگاهها و محلات و مناطق و کسب و کار نقطه طلاقی پیدا کنیم موفق میشویم.
در نهایت اعضای شورا با ۱۷ رای این طرح را تصویب کردند.