خبرگزاری مهر، گروه استانها: انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا حدود یک ماه دیگر برگزار خواهد شد؛ انتخاباتی که میتواند در سطح ملی و در سطح شهرستانها اثرات مهمی داشته باشد.
در انتخابات ریاست جمهوری بناست مردم از دولتی که نتوانست آنچنان مشکلات را رفع کند عبور کنند و دولتی تازه نفس را بر سر کار بگذارند. انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا نیز اهمیت ویژهای دارد زیرا طی ۴ سال گذشته اعضای شورای شهر بسیاری از شهرها به دلایل مختلف از برکنار و حتی محاکمه شدهاند.
از سوی دیگر دشمنان مردم و نظام ماههاست بر طبل عدم حضور و مشارکت پایین میکوبند تا با القا ناامیدی در مردم بتوانند از آب گل آلود ماهی خود را بگیرند؛ از این رو دلسوزان مردم سعی دارند با روشنگریهای خود مردم را از خطر مشارکت پایین آگاه کنند؛ اما این صرفاً یک طرف ماجرا است. سوی دیگر قصه کاندیداهای ریاست جمهوری و شورای شهرها هستند که باید با برنامههای خود مردم را به پای صندوق رأی بکشانند.
اما این برنامهها باید چه ویژگیهایی داشته باشد تا مردم برای حضور حداکثری در انتخابات به میدان بیایند؟ خود کاندیداها چه در سطح ریاست جمهوری و چه در سطح شورای شهر باید چه وعدههای صادقی با مردم بدهند؟ ویژگیهای افراد اصلح برای حل مشکلات شهری و کشوری چیست؟ برای پاسخ به این سوالات به سراغ فعالان تشکلهای دانشجویی خراسان شمالی رفتیم و نظر آنان را مورد بررسی قرار دادیم.
انتخابات شورای شهر قبیلهای نباشد
علی جعفری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: حضور حداکثری مردم در انتخابات، میتواند بر معیشت و زندگی آنها تأثیر مستقیم داشته باشد زیرا پشتوانه رأی مردم برای گرفتن تصمیمات اساسی از سوی رئیس جمهور آتی بسیار باارزش است.
وی افزود: در صورتی که رئیس جمهور با مشارکت بالا انتخاب نشود ممکن است یک رخنه ایجاد شده و مخالفان مردم با همین بهانه مشکلات فراوانی در کشور ایجاد کنند.
جعفری بیان داشت: باید این مشارکت بالا همراه با انتخاب صحیح باشد لذا باید شخصی را به عنوان رئیس قوه اجراییه انتخاب کنیم که دغدغه مردم را درک کرده باشد و از مردم بوده و با مردم بماند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد جوان و حزب اللهی بودن را دو ویژگی اصلی رئیس جمهور آتی دانست و گفت: فرد جوان دارای نیروی جهادی و شادابی است و میتواند در عرصههای مختلف ورود کرده و در کنار مردم باشد.
وی افزود: فرد جوان میتواند رابطه خوبی را مردم برقرار کرده و درد آنها را متوجه شود.
جعفری در خصوص انتخابات شورای شهر نیز گفت: اعضای انتخابی شورای شهر میتوانند با انتخاب شهردار تأثیر مهمی در وضعیت شهری داشته باشند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد ادامه داد: شورای شهر بر عملکرد شهردار نظارت خواهد داشت و تصمیمات مهمی را در خصوص توسعه شهر میتواند اتخاذ کند لذا مردم باید به دور از رأی دهی قبیلهای، افرادی آشنا با مشکلات و پاک دست را برگزینند.
وی در انتها گفت: مردم با یک انتخاب آگاهانه و به دور از احساسات میتوانند شرایط بسیار بهتری را در ابتدای گام دوم انقلاب رقم بزنند.
تکیه بر ظرفیتهای داخلی راه حل برون رفت از مشکلات
سجاد اسدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد نیز در گفتگو با مهر اظهار داشت: یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی انتخابات است به طوری که پیش از انقلاب مردم تلاش فراوانی برای برگزاری یک انتخابات سالم داشتند اما هیچ گاه رقم نخورد لذا باید این نعمت را قدر بدانیم.
وی افزود: مردم با رأی دادن در انتخابات به صورت مستقیم هم در سرنوشت خود و هم در سرنوشت کشور تأثیر میگذارند.
اسدی ادامه داد: اگر انتخاب ما انتخاب غلطی باشد، خودمان به مشکل اساسی برمیخوریم اما اگر انتخاب درستی داشته باشیم بسیاری از مشکلات کشور حل میشود لذا انتخابات فرصت خوبی است که قشرهای مختلف جامعه خواستههای خود را از این طریق مطالبه کنند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد تصریح کرد: باید علاوه بر رقم زدن انتخابات پرشور که باعث سربلندی کشور میشود، انتخاب درستی هم داشته باشیم تا آینده مطلوبی ساخته شود.
وی در ادامه به تشریح ویژگیهای یک انتخاب درست از منظر مقام معظم رهبری پرداخت و افزود: کارآمدی، مؤمن، پرانگیزه و علاقه مند به کار برخی از این ویژگیها است.
اسدی به اهمیت انتخاب فردی از جنس مردم اشاره داشت و گفت: باید منتخب مردم چه در شورای شهر و چه در ریاست جمهوری مشکلات مردم را بداند و برای آن راه حل داشته باشد و از شعارزدگی پرهیز کند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد تکیه بر ظرفیتهای داخلی را مهمترین عامل رفع مشکلات دانست و بیان کرد: رئیس جمهور آتی باید تحقق برنامههای خود را مبتنی بر این ظرفیتها بداند.
وی در انتها انتخابات شورای شهر را نیز بااهمیت عنوان کرد و گفت: بسیاری از مشکلات شهری بجنورد مانند ترافیک، حاشیه نشینی و آب گرفتگی معابر و … از طریق شورای شهر قابل حل است لذا باید در این مسیر نیز انتخاب درستی را رقم بزنیم.
شورای شهر یک حکومت منطقهای است
سید حسن مرتضوی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد نیز در گفتگو با مهر اظهار کرد: پایه انقلاب اسلامی جمهوریت و مردم سالاری است و علت تداوم انقلاب همین مردمی بودن آن است.
وی افزود: در بسیاری از کشورها مردم اعتراض و تظاهرات میکنند که یک حق رأی داشته باشند؛ این در حالی است که انقلاب اسلامی ایران شرایط مشارکت هر فرد در مهمترین مسائل کشور را مهیا کرده است.
مرتضوی بیان داشت: حضور فعال در انتخابات دولت را موظف به فعالیت بیشتر میکند در حالی که عدم شرکت در انتخابات فقط باعث محروم کردن خود از تصمیمگیری است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد گام نخست مطالبه گری برای رفع مشکلات را شرکت در انتخابات و گزینش فرد اصلح دانست و گفت: کشور مشکلات بسیاری دارد که با انتخاب یک مدیر جهادی و استفاده از ظرفیت جوانان میتوانیم آنها را حل کنیم.
وی شورای شهر را یک حکومت تصمیم گیر منطقهای دانست و افزود: این شورا میتواند بسیاری از مشکلات را در سطح شهر حل کند لذا اهمیت فراوانی دارد.
مرتضوی شناخت اختیارات رئیس جمهور و شورای شهر را لازم برشمرد و گفت: عالم بودن به این اختیارات و وظایف باعث میشود در آینده مطالبه بیشتری از منتخبان داشته باشیم.
نزدیک به ۳۰ روز تا یک روز سرنوشت ساز در کشور مانده است؛ روزی که میتوانیم در پای صندوقهای رأی تحولی بزرگ ایجاد کنیم و با انسجامی مثال زدنی به جنگ مشکلات برویم.