کوبا علت "سندروم هاوانا" را رد کرد

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 26 آذر 1399 - 09:35
مقام‌های کوبا در بیانیه‌ای ادعاهای مطرح شده در گزارش ایالات متحده را مبنی بر اینکه انرژی فرکانس مستقیم رادیویی باعث بروز ناخوشی‌های مشکوک در چند دیپلمات این کشور در هاوانا شده، رد کردند.
کوبا علت "سندروم هاوانا" را رد کرد

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، اواخر ۲۰۱۶، گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه چند تن از اعضای سفارتخانه‌های ایالات متحده و کانادا در هاوانا، کوبا نشانه‌ها و علائمی شامل از دست دادن شنوایی،‌ خستگی، گیجی یا حس فشار در سر داشتند و از آنها شکایت کردند.

اخیرا آکادمی ملی علوم آمریکا اعلام کرد علایم عصبی بیماری ناشناخته‌ای که دیپلمات‌های آمریکایی خارج از این کشور به ویژه در کوبا، چین و روسیه با آن دست و پنجه نرم کردند و به "سندروم هاوانا" مشهور شد، با تاثیرات انرژی مایکروویوی مستقیم، مطابقت دارد.

در پاسخ به این ادعا "لوئیس ولازکوئز"، رئیس آکادمی علوم کوبا اعلام کرد، این سازمان با گزارش شش دسامبر آکادمی ملی علوم ایالات متحده موافق نیست اگرچه این آکادمی در تعیین وضعیت پزشکی موارد گزارش شده، پیشرفت حاصل کرده و اظهارات معتبری را نیز منتشر کرده است.

وی ادامه داد: گزارش منتشر شده از سوی آکادمی ملی علوم ایالات متحده تنها فرضیه است و قطعیت ندارد. این گزارش شواهد علمی درباره امواج فرکانس رادیویی را که باعث بروز این وضعیت برای کارمندان سفارت شده، ارائه نکرده است.

بیانیه رئیس آکادمی علوم کوبا همچنین تاکید کرده که این نهاد هم به خبرنگاران و هم به دولت کوبا تاکید کرده تا به علم توجه کنند و از تئوری‌های توطئه بپرهیزند. نشانه‌های گزارش شده که از سوی افراد گزارش شده باید مورد بررسی قرار گیرد و به عنوان مشکل سلامتی و نه مساله‌ای سیاسی با آن برخورد شود.

از زمان مطرح شدن این مساله، دولت کوبا بارها و بارها تمامی اتهامات را رد کرده است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.