فلسطین یا جای ما است یا جای ما !

عصر ایران دوشنبه 27 اردیبهشت 1400 - 00:00
هر اسراییلی که با صدای آژیر قرمز، فریاد می کشد و به سمت پناهگاه فرار می کند یا در کنار خیابان دراز می کشد، این پرسش را از خود می کند که با پاسپورت آبی خویش می تواند هر جای دنیا که بخواهد ساکن شود، چرا اینجا؟!

عصر ایران؛ حمید رضا مهاجر - حتی خود فلسطینی ها نیز فکر نمی کردند که ماجرای اخراج چند خانواده عرب از کوچه های شیخ جراح در شرق قدس چنین زلزله ای ایجاد کند. سال ها پیش اسراییلی ها در راستای سیاست یهودی سازی قدس شرقی، فلسطینی ها را از یک منطقه بزرگ تر از شیخ جراح با نام ابوغنیم، اخراج کردند، خانه هایشان را ویران کردند و بجای آن یک شهرک یهودی ساختند و هیچ اتفاقی هم نیفتاد!

جرقه شیخ جراح اکنون تبدیل به آتش بزرگی شده است که از مرزهای فلسطین اشغالی و برخی پایتخت هابی عربی عبور کرده و به میدان جمهوری پاریس و آتلانتا در ایالات متحده رسیده است. صدای بابی ساندرز نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری امریکا نیز درآمده است: امریکا باید در سیاست حمایت بی قید شرط از رفتارهای غیردموکراتیک اسراییل بازبینی کند.
فلسطین یا جای ما است یا جای ما!

اعتراض های آخرین روزهای ماه رمضان در قدس و حرم مسجدالاقصی اکنون تبدیل به یک بحران بزرگ برای اسراییل شده است. در سرزمین های اشغالی 1948 اقلیت عربی وجود دارند که در شهرهای حیفا، عکا، اللد، یافا، ام فحم و چند منطقه دیگر زندگی می کنند. هر چند در این هفتاد سال، شهروندان درجه دوم به شمار می آمدند اما در هر حال شناسنامه اسراییلی دارند. این شهرها اکنون تبدیل به جهنم واقعی شده است. درگیری های ساکنین اصلی با یهودی ها، به اندازه ای شدید است که از زمان اشغال فلسطین بی سابقه است.

کرانه باختری رود اردن شامل رام الله، الخلیل، بیت لحم و ابودیس نیز هر چند به واسطه ملاحظات سیاسی و امنیتی تشکیلات خودگردان دیر تکان خوردند اما اکنون در صحنه هستند، به جرأت می توان گفت که در هیچ فلسطینی در فلسطین از دریای مدیترانه تا رود اردن، از شمال تا جنوب وجود ندارد که اعتراض نکرده باشد!

در غزه که واکنش به اخراج فلسطینی ها از خانه هایشان نظامی است، این دور از درگیری ها، تحول جدی پیدا کرده است. این بار خط قرمزها جابجا شده است. آخرین باری که حماس، تل آویو را هدف قرار داد، جنگنده های اسراییلی، یکی از برج های غزه را ویران کردند تا فلسطینی ها بلافاصله طرح آتش بس مصری ها را بپذیرند اما این بار از این ترس خبری نیست. حماس و جهاد اسلامی ده ها بار تل آویو را هدف قرار داده اند و باعث ویرانی در سطح شهر و حومه شده اند، اسراییل هم با حملات هوایی خویش می کشد و ویران می کند اما گروه های مقاومت ترمزشان کشیده نمی شود.

فلسطین یا جای ما است یا جای ما!

سلاح هایی که مقاومت فلسطینی در عملیات "شمشیر قدس" از آنها استفاده می کند نیز دچار تحول جدی شده است: از موشک عیاش 250 که با برد 250 کیلو و سر جنگی 300 کیلوگرمی فرودگاه نظامی رامون رو هدف قرار داد تا پهباد انتحاری شهاب که تاسیسات نفت و گاز اسراییل در اطراف غزه هدف قرار داد.
البته این به معنای این نیست که سیستم پدافند موشکی گنبد آهنین در ویران کردن این تهدیدات عاجز است اما یادمان باشد که هیچ سامانه پدافند هوایی در جهان نمی تواند در برابر 100 درصد تهدیدات کارآمد باشد. از سویی دیگر گنبد آهنی اسراییل، ظاهرا باگ های جدی دارد که محور مقاومت نیز از آنها بی اطلاع نیست!

با چنین توصیفی از وضعیت کنونی فلسطین اشغالی می توان به نتایج کلی زیر رسید:

  • در استراتژی امنیتی رژیم صهیونیستی تحت عنوان "اسراییل، خانه امن یهود" تردیدهای جدی بوجود آمده است. هر اسراییلی که با صدای آژیر قرمز، فریاد می کشد و به سمت پناهگاه فرار می کند یا در کنار خیابان دراز می کشد، این پرسش را از خود می کند که با پاسپورت آبی خویش می تواند هر جای دنیا که بخواهد ساکن شود، چرا اینجا؟!

    هر اسراییلی که در شهرهایی مانند حیفا و عکا زندگی می کند از خود می پرسد تا چه زمانی می توان درگیری های نژادی در محله خود را تحمل کرد! این یعنی که تهدیدهای امنیتی اسراییل از عرصه تهدیدهای نظامی به حوزه تهدیدات اجتماعی گسترش یافته است.

    فلسطین یا جای ما است یا جای ما!

  • صحنه درگیری بین گروه های مقاومت فلسطینی و ارتش اسراییل دچار تحول ریشه ای شده است. مهم این نیست که چه کسی این موشک ها، پهبادها و سلاح های ضدزرهی کورنت را در اختیار فلسطینی ها گذاشته است. مهم  این است که موشک های فلسطینی این بار فقط دیوارها را سوراخ نمی کند!

  • سیاست فشار حداکثری ترامپ بر فلسطینی ها برای پذیرش "واقعیت موجود" با شکست کامل مواجه شده است. با زور نمی توان آنچه غیرقانونی است تبدیل به قانون کرد حتی اگر رئیس جمهور قوی ترین دولت جهان بخواهد آن را قانونی جلوه دهد.

  • طرح سازش خاورمیانه هر چند در اواخر عهد ترامپ توانست چند کشور عربی را پای میز بکشاند اما در اساس خود با شکست مواجه شده است. بعد از اتفاقات یک هفته گذشته دیگر چه کسی اهمیت می دهد که امارات و بحرین با اسراییل، قرارداد صلح امضا کرده اند و با همدیگر عکس یادگاری گرفته اند؟! واقعیت این است که فلسطینی ها به عنوان صاحبان اصلی ماجرا زیر بار این رژیم نمی روند. دیروز با یک فلسطینی که اتفاقا از طرفداران سازمان آزادیبخش فلسطین بود صحبت می کردم. او می گفت که طرح سازش با شکست مواجه شده است. نمی توان با این جماعت در صلح زندگی کرد. فلسطین یا جای ما است یا جای ما!
    من هم پاسخ دادم: بفرمایید، ای گوی و این میدان!

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.