دکتر سیاوش قلی پور در نشست مجازی آسیب شناسی عملکرد شورای شهر کرمانشاه که امروز (27 اردیبهشت) توسط معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه رازی و با حضور چند نفر از اساتید این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه ارزیابی عملکرد فرد به فرد اعضای شورای شهر به دلیل نبود گزارش دقیق و درستی از عملکرد آنها کار دشواری است، گفت: متاسفانه با گذشت بیش از 20 سال از فعالیت شوراها هنوز گزارشی از عملکرد اعضا شورا داده نشده و مشخص نیست چطور می توان به گزارش عملکرد آنها دسترسی پیدا کرد.
وی افزود: با این وجود می توان عملکرد کلی شورای شهر را از روی تغییراتی که در شهر و زیرساختهای آن بوجود آماده بررسی کرد که متاسفانه همه چیز نشان از عملکرد ضعیف شورای شهر کرمانشاه دارد.
قلی پور گفت: 20 سال است هیچگونه تغییری در زیرساخت های شهر و امکانات عمومی صورت نگرفته و یا آنقدر ضعیف بوده که احساس نشده است.
وی افزود: در شهر کرمانشاه دو رودخانه داریم که هیچکدام ساماندهی نشده و عملا به گندآب تبدیل شده اند، بافت تاریخی شهر هم رها شده و هیچ اقدامی برای احیا و بازسازی آن صورت نگرفته است.
این عضو هیات علمی دانشگاه رازی به نبود فضاهای تفریحی در شهر کرمانشاه هم اشاره کرد وافزود: یک شهربازی داشتیم که آن هم سالهاست تعطیل شده و هیچ مکان تفریحی برای بازی و سرگرمی کودکان و نوجوانان و جوانانمان نداریم.
قلی پور نبود سیستم حمل و نقل مناسب، سرانه پایین فضای سبز و نیز سرانه پایین فضاهای فرهنگی و هنری را هم از دیگر مشکلات شهر کرمانشاه در دهه های گذشته عنوان کرد که عملا اقدام موثری برای بهبود آنها صورت نگرفته است.
این استاد دانشگاه گفت: برای عبور از بسیاری کوچه ها در محلات حاشیه شهر باید از خودروهای آفرود استفاده کرد و اینها نشان می دهد طی 20 سال فعالیت شورای شهر کرمانشاه عملا کاری جدی در این شهر صورت نگرفته است.
قلی پور گفت: سیاهه عملکرد ضعیف شورای شهر کرمانشاه زیاد است و بسیاری موارد دیگر از جمله وضعیت نابسمان پسماندها، افزایش بی رویه تعداد مگامال ها و مراکز خرید و ... را می توان به این لیست اضافه کرد.
وی با بیان اینکه این میان سوال این است که چرا شورای شهر کرمانشاه ناکارآمد است که در این زمینه باید گریزی به فلسفه وجودی شوراها بزنیم، افزود: شوراها نهادی حدفاصل شهرداری و جامعه است و نماینده جامعه برای نظارت بر شهر محسوب می شود، بنابراین اگر در این رابطه یکی ضعیف باشد بر عملکرد بقیه اثر میگذارد.
قلی پور با اشاره به تقسیم بندی جوامع به دو دسته گفت: برخی از جوامع توده وار بوده و ارتباطی با هم ندارند و در مقابل برخی جوامع قدرتمند و پویا و دارای تشکل ها و اصناف و انجمن محلات هستند، به نظر می رسد در شهر کرمانشاه جامعه از نوع توده وار و ذره ای است که در آن افراد ارتباطی با یکدیگر ندارند.
وی افزود: متاسفانه جامعه کرمانشاه مطالبهگر نیست و قدرت و پویایی که باید را ندارند و مختصات جامعه سنتی در آن دیده می شود.
قلی پور گفت: در جامعه ای که مطالبه جمعی وجود ندارد قطعا برنامه ای هم برای ارائه نیست و اصلا کسی خود را موظف نمی داند که به مردم و جامعه برنامه ارائه بدهد، چون جامعه از او مطالبه و درخواستی ندارد.
وی یادآور شد: این مطالبات باید از درون خود جامعه شکل گیرد و اینطور نباشد که رسانه یا نهادی مطالبه گر باشد. باید جامعه دغدغه مند و مطالبه گر شود و در اینصورت است که می توان شورای قوی تشکیل داد.
وی افزود: همین عدم مطالبه گری موجب شده در حال حاضر یک شورا خوداتکا، انتزاعی و بی ارتباط با بدنه جامعه داشته باشیم.
قلی پور گفت: تجربه این 20 سال نشان داده افرادی که وارد این شورا شده اند دو دسته هستند. یک دسته افرادی که برای کسب منافع شخصی وارد شورا شده اند که در اکثریت هستند و دسته ای دیگر که به خاطر منافع جمعی ورود کرده اند که متاسفانه این گروه در اقلیت هستند.
این استاد دانشگاه گفت: تکلیف دسته اول که مشخص است، این افراد فقط برای منافع شخصی وارد شورا شده اند و درکی از منافع جمع ندارند، اما دسته دوم که به دنبال منافع جمعی هستند متاسفانه در اقلیت قرار داشته و نمیتوانسته اند کاری در شورای شهر انجام دهند.
قلی پور گفت: در مجموع آسیب شناسی عملکرد شورای شهر نشان می دهد که ضعیف بودن این نهاد ناشی از ضعیف بودن جامعه است و تا زمانی که ما جامعه ضعیف داشته باشیم و مطالبه جمعی از شورای شهر صورت نگیرد، هر فردی به خود جرات می دهد فکر حضور در این نهاد را داشته باشد، چون کسی قرار نیست به مردم پاسخگو باشد.
انتهای پیام