به گزارش خبرگزاری فارس از مرودشت، چندی پیش سوژهای در سامانه فارس من خبرگزاری فارس با عنوان «عدم مدیریت آبیاری مرودشت، پیامد خشکسالی در مزارع کشاورزی» به ثبت رسید.
شهرستان مرودشت با استعداد ۶۵ هزار هکتار زمین مزروعی به عنوان قطب کشاورزی استان همچنین کشاورزان توانمند و پیشرو با تولید سالیانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی و دامی از قطبهای مهم تولید کشور و استان فارس محسوب می شود.
شهرستانی که بخشی از سبد غذایی روزانه مردم را پر می کند، نیازمند توجه بیشتر مسؤولان مرتبط می باشد.
هر چند منابع آبی زیرزمینی این شهرستان تقریبا غنی است و سد درودزن هم در این شهرستان قرار دارد اما برای حفاظت از این موهبت الهی نیازمند مدیریت مسؤولان و همکاری و همراهی مردم می باشد که به بحران کم آبی و مشکلات بعد از آن برخورد نکنیم.
کشاورزان از منابع آبی صیانت کنند
مدیرعامل آب منطقه ای فارس در گفتوگو با خبرگزاری فارس در خصوص مقدار رهاسازی آب جهت مزارع کشاورزان گفت: با توجه به مصوبه کارگروه آب استان مقرر شد ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب جهت آبیاری مزارع کشاورزی شهرستان رهاسازی شود که با توجه به بازدید میدانی و نیاز کشاورزان، این مقدار به ۳۵۰ میلیون متر مکعب رسید.
محمدرضا دهقانی با اشاره به اینکه اکنون به جز آب شرب هیچ مصرف دیگری نداریم ، افزود: افزون بر این مقدار، ۶۰ میلیون مترمکعب زیستمحیطی، ۳۸ میلیون مترمکعب آب شرب و۱۰ میلیون مترمکعب به صنعت اختصاص داده شد.
او با اشاره به مصوبه کارگروه آب استان نسبت به کشت نکردن برنج به دلیل کم بارشی و کمآبی گفت: مطابق قانون برای اینگونه مسائل در شورای تامین استان، جرائم سنگین از جمله قطعی برق، قطع سوبسید و ارجاع به مراجع قضایی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان در صیانت از منابع آب زیرزمینی باید به صورت خودجوش در میدان باشند، تصریح کرد: کشاورزی که در ۲۰۰ متری چاه او چاه غیرمجاز حفر شده و این عمل دار واقع نوعی سرقت محسوب میشود، باید برای جلوگیری از این عمل خلاف قانون در اطلاع رسانی، یاریگر ما باشد.
دهقانی اضافه کرد: متاسفانه کشاورزان به محض برداشت گندم با آتش زدن کاه و کلش بدون اینکه متوجه باشند علاوه بر آلودگی هوا، مواد آلی خاک را از بین میبرند و مبادرت به آماده سازی زمین جهت کشت محصول پر آببر برنج میکنند.
وی خاطرنشان کرد: کشاورزان باید متوجه باشند که منابع آبی متعلق به خودشان است ،ما کارگزار هستیم و وظیفه مان هم اجرای قانون و مقررات است بنابراین کشاورز است که باید در نهایت از این منابع صیانت کند.
رئیس اداره آبیاری مرودشت در گفت و گو با فارس در این خصوص با اشاره به اینکه با اطلاع رسانی قبلی به کشاورزان در خصوص رعایت مقدار کشت با توجه به خشکسالیهای اخیر گفت: سهمیه کشت منطقه ۲۰ هزار هکتار بود که این رقم به ۳۵ هزار هکتار رسیده است.
ابراهیم نجاتی با بیان اینکه کشت بیرویه و عدم همراهی کشاورزان ما را در تخصیص آب با مشکل مواجه کرد، افزود: تداوم خشکسالی، فرسودگی شبکه توزیع نیز افزون بر این مشکل شد.
وی بیان کرد: برای مرمت شبکههای فرسوده و فروچالههای به وجود آمده، نقشه برداری لازم انجام و اعتبار مورد نیاز به فرمانداری اعلام شده و قرار شد در تخصیص بودجه شهرستانی گنجانده شود.
نجاتی خاطرنشان کرد: افزون بر این مشکلات به دلیل خشکسالی و بارندگی اندک به ویژه در فصل بهار، مدت رهاسازی آب ۱۰ روز بود که از این مدت، ۲ روز به شارژ کانال ها و شبکه های توزیع اختصاص یافت.
انتهای پیام/س