شهرام دبیری، روز چهارشنبه در جلسه بررسی راهکارهای تدوین بودجه و تعرفه عوارض محلی با تاکید بر اینکه باید بودجه واقعگرایانهای برای سال ۱۴۰۰ پیش بینی شود، افزود: در این بودجه باید اجرای تفاهم نامه ها و اهداف تعیین شده در اولویت قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه هزینههای جاری و افزایش آن باید در بودجه لحاظ و تناسب بین بودجه جاری و عمرانی حفظ شود، اظهار داشت: در تدوین تعرفه عوارض سال ۱۴۰۰، افزایش تعرفه در بافت های فرسوده و حاشیهای نباید باعث فشار به این اقشار جامعه باشد.
رییس شورای اسلامی تبریز گفت: افرادی که از طریق ساخت و ساز به سود میرسند باید عوارض خود را مطابق تعرفه با افزایش جدید پرداخت کنند که این موضوع منعی ندارد و منبع درآمد شهرداری است.
دبیری، با بیان اینکه سیاست های کلی دولت و وزارت کشور نیز باید در تعرفه های عوارض محلی لحاظ شود، ادامه داد: دولت و وزارت کشور تاکید دارد که شهرداری درآمد خود را در ارتباط با پروانه ساختمانی و فروش تراکم به حداقل رسانده و وابستگی به این امر کم باشد.
وی یادآوری کرد: اشکالاتی در زمینه وصول عوارض نوسازی وجود داشته و نه تنها در شهرداری تبریز بلکه در تمام شهرداری ها در مورد وصول درآمد نوسازی مشکل وجود دارد.
دبیری، با تاکید بر اهمیت مشارکت شهروندان در تدوین تعرفه عوارض محلی افزود: در خصوص تعرفه عوارض محلی می توان اقدام به اخذ نقطه نظرات شهروندان کرد و پلهای ارتباطی ویژهای اعم از فضای مجازی یا به شکل مکتوب ایجاد کرد.
بودجه سال گذشته شهرداری کلان شهر ۱.۸ میلیون نفری تبریز سه هزار و ۵۸۰ میلیارد تومان بود که با توجه به تورم موجود پیش بینی می شود امسال درصدی افزایش یابد.