حجت الاسلام محمد عبادی زاده در گفتگو با مهر در پاسخ به سئوال اینکه شوراهای آینده چه شاخص هایی باید داشته باشند، بیان داشت: یکی از کارآمدترین روشها برای مقابله با فساد در مدیریت شهری و احیای سطح اعتماد متقابل مردم و شهرداری قرار دادن شهرداری در اتاق شیشهای از طریق ابزارهای شفافیت است. از این رو از شورای ششم انتظار می رود «حرکت به سمت شفافیت» در شهرداری و شورای شهر اولویت و برنامه اصلی باشد.
وی عنوان کرد: خوشبختانه در شوراهای شهر و روستای هرمزگان شاهد تخلفاتی که منجر به دستگیری شود نداشته ایم. اما عملکرد شوراها در اطلاع رسانی مصوبات و عملکرد سالانه مورد قبول نیست. شوراها برآمده از انتخاب و اعتماد مردم هستند و باید پاسخگوی این اعتماد و انتخاب باشند.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان با بیان اینکه شوراها در ارائه عملکرد موفق نبوده اند، اظهارداشت: شوراهای ششم باید از ابتدا بنا را بر شفافیت و پاسخگویی به مردم بگذارند.
حجت الاسلام عبادی زاده با اظهار اینکه در دین اسلام پاسخگویی و مطالبه گری از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: توجه به مشکلات مردمی، برقراری ارتباط مستمر با محلات و تکشیل جدی شورایاری ها می تواند شوراها را به جایگاه اصلی خود بازگرداند.
وی تاکید کرد: مردم در انتخاب اعضای شورا نقش تعیین کننده ای دارند. از همین ابتدا باید داوطلبان ورود به شورا با ارائه برنامه ها و شرکت در میزگردها و برنامه های مهم تبلیغاتی با استفاده از بسترهای فراهم شده مجازی که توسط رسانه های رسمی همچون خبرگزاری مهر ایجاد شده شرکت کنند.
وی شفافیت، شایستگی و پاسخگویی را سه شاخصه مهم یک عضو شورا بیان کرد و افزود: مردم در انتخاب ها دقت کنند و کاندیداها را بر اساس این سه شاخصه محک بزنن و راهی پارلمان محلی کنند.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان اضافه کرد: شفافیت و ایجاد مطالبهگری برای پاسخگو بودن مدیران شهری از مهمترین راههای مبارزه با فساد است. این شفافیت همزمان باید در شورای شهر هم به وجود آید. به این معنا که شفافیت، پاسخگو بودن اعضای شورای شهر نسبت به عملکردشان را ایجاد کند.
وی تاکید کرد: گردش آزاد اطلاعات به کاهش فساد در حوزه شورا و شهرداری ها کمک می کند.
به گفته حجت الاسلام عبادی زاده، اعضای شورای شهر که به انتخاب مردم هستند باید با مدیران دستگاههای اجرایی ارتباط داشته باشند تا بتوانند موانع موجود در مدیریت شهری را رفع کنند.