مهندس حجت بیرانوند در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه یکی از مشکلات مردم عدم نظارت بر طبخ نان است، اظهار کرد: نظارت بر طبخ نان یکی از تکالیف مهم دستگاههای نظارتی و ادارات مسئول در این راستاست.
وی با بیان اینکه برای نظارت بر طبخ و کیفیت نان برنامههای متعددی داریم، افزود: گسترش کمی و کیفی نظارت بر طبخ نان یکی از موضوعاتی است که مدنظر قرار گرفته و از متخصصین و کارشناسان دارای تجربه و معلومات کافی در این راستا استفاده خواهیم کرد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان گفت: تیمهایی که بر واحدهای خبازی و عرضه تولید نان نظارت دارند متشکل از این متخصصین و کارشناسان هستند.
بیرانوند اضافه کرد: تسهیلاتی را برای بهسازی واحدهای نانوایی در استان تخصیص دادند که ظرف دو سه سال گذشته ۶۵۸ واحد به بانک عامل معرفی شدند و منابع را با بهره مناسب و کمترین بروکراسی اداری تخصیص میدهند.
وی بر رعایت درصد سبوسگیری آرد که در کیفیت نان تاثیرگذار است تاکید و عنوان کرد: براساس آخرین پژوهشهای مرکز غلات کشور در لرستان، وضعیت استان در بحث سبوسگیری مناسب است و در بخش نان لواش رتبه پنجم، در سنگگ رتبه هفتم و بربری رتبه یازدهم کشوری را داریم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان گفت: در مجموع طی یکسال ۱۴ هزار و ۴۴۵ مورد بازرسی از واحدهای خبازیهای استان انجام دادیم که ۹۱ مورد به علت تخلفات عمده بهداشتی و صنفی پلمب، ۲۲۸ واحد به دلیل رعایت ضوابط و دستورالعملها و کسب رضایت مشتریان تشویق شدند و سهمیه ۳۰۱ واحد نانوایی به صورت موقت به عنوان جریمه مسدود شده است.
بیرانوند تصریح کرد: در مجموع ۸۴۰ تن و ۶۹۰ کیلوگرم سهمیه آرد استان که در اختیار خبازیها قرار میگرفته براساس راستیآزماییها و نظارت هوشمند صرفهجویی شده است.
وی با بیان اینکه دو نوع آرد نوع یک و دو داریم که نان لواش جزو نوع یک حساب میشود، یادآور شد: عمده نانواییهای استان که بیش از ۱۳۰۰ واحد است مربوط به نان لواش و ۵۲۰ واحد یارانه نوع دوم که به آزاد پز معروف هستند شامل سنگگ، ببری، تافتون و ... است.
انتهای پیام