به گزارش همشهری آنلاین، محمد خاکی توضیح داد: در استان همدان ۲۸۹ معدن به صورت مجاز فعالیت میکنند و طبق آئیننامه ۲۵ نفر به عنوان مسئول فنی این معادن که مسئول ایمنی آنها نیز محسوب میشوند، بر نحوه فعالیت آنها نظارت میکنند. معادن استان بیشتر در زمینه استخراج سنگهای تزئینی، سنگهای فلزی و غیرفلزی فعالیت میکنند اما بیشتر آمار معادن مربوط به مصالح ساختمانی است. همدان حدود ۲ میلیارد تن از ذخیره ۶۰ میلیارد تنی اکتشاف شده کشور را در اختیار دارد. ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در این معادن فعالیت میکنند و اغلب آنها در برابر حوادث ناشی از کار بیمه هستنند.
وی با بیان اینکه در طول چند سال اخیر هیچ حادثه معدنی در این استان اتفاق نیفتاده است> گفت: البته در طول ۲ سال گذشته چند مورد غرقشدگی در چالههای حفرشده در معادن گزارش شده که جزو حوادث کار محسوب نمیشود. در واقع به علت بارشهای زیادی که در فصل بهار اتفاق میافتاد، گودالها پرآب بودند و شهروندان عادی وارد محدوده معدن شده و اقدام به شنا در این معادن کرده بودند و چند نفر غرق شده بودند. طبق بررسیهای صورت گرفته، بهرهبرداران نسبت به این اتفاق تابلوهای هشدار نصب کرده بودند، بنابراین مسئولیت قانونی این موضوع بر عهده آنها نبود. آخرین حوادث معدنی در معادن غیرمجاز نیز به ۱۰ سال پیش مربوط میشود.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان اضافه کرد: طبق دستورالعمل وزارت صمت در زمان صدور مجوز اکتشاف و پروانه بهرهبرداری، مسئولان فنی و بهرهبرداران معادن تعهدنامهای مبنی بر رعایت موارد ایمنی امضا میکنند و بر این اساس موظف هستند موارد ایمنی را طبق قانون معادن و قانون کار رعایت کنند.
خاکی تأکید کرد: طبق رتبهبندی ایمنی معادن کشور که توسط وزارت صمت انجام میشود، همدان جزو استانهای برتر در حوزه ایمنی معادن محسوب شده و تاکنون اتفاق ناگواری در معادن آن اتفاق نیفتاده است.