دفتر تقریب مذاهب اسلامی در دانشگاه آزاد اردبیل راه‌اندازی شد

ایرنا پنج شنبه 30 اردیبهشت 1400 - 17:07
اردبیل- ایرنا- پانزدهمین دفتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد در واحد استان اردبیل روز پنجشنبه در آیینی با حضور جمعی از مسئولان گشایش یافت.
دفتر تقریب مذاهب اسلامی در دانشگاه آزاد اردبیل راه‌اندازی شد

به گزارش ایرنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این آیین گفت: دفتر تقریب اردبیل جزوی از مانیفست جمهوری اسلامی ایران است که از جنبه دیگری به آن نگاه می‌شود و در این راستا آمادگی برای ایجاد دانش تقریبی در دوره‌های مختلف تحصیلی هم وجود دارد.

محمدمهدی تهرانچی افزود: اردبیل در تاریخ ایران از لحاظ موقعیت در پرورش بزرگانی که موجب تشکیل حکومت شیعی یکپارچه شدند، جایگاه ویژه‌ای دارد و نگاه متعالی تقریبی نیز در دوره دوم حکومت شیعیان بر ایران برجسته شد.

وی بیان کرد: قوام ایران با نگاه معرفتی قرآن کریم و اهل بیت (ع) می‌باشد و تقریب مذاهب در این یکپارچگی اجتماعی نهفته است که موجب می‌شود شرایط متلاطم نشود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: اگر دانش منجمد شود، نمی‌تواند به کنش تقریبی بپردازد؛ امروز باید به فکر دانش و بینش جوانان در آینده باشیم که البته مراکز علم و دانش ما با جوشش و احساس مسئولیت نسبت به این امر فعالیت می‌کنند.

جالی خالی دانشگاهیان در بحث تقریب

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل نیز با تاکید بر حکمت‌گرایی و مساله‌گرایی گفت: امروز یکی از مسائل راهبردی کشور، جهان اسلام و حتی دنیای کنونی بحث وحدت‌گرایی مذاهب و فرق اسلامی است.

اسحاق رسولی افزود: همه به وضوح و محسوس متوجه هستند که دشمنان اسلام سرمایه‌گذاری کلان و گسترده در تفرقه‌افکنی قومی و مذهبی به‌راه انداخته که قدرت بسیار دارد و در دوره کنونی پیچیده‌تر شده است، چنان که شاهد جرثومه فسادی به نام داعش بودیم و در صورت فقدان هدایت‌های مقام معظم رهبری و مجاهدت مدافعان حرم می‌توانست پیکیره اسلام ازهم فروبپاشد.

رئیس دانشگاه آزاد اردبیل بیان کرد: با سرمایه‌گذاری که در تفکرات سلفی‌گری و وهابی‌گری شده، ضایعه سختی برای اسلام و اتفاق وحشتناکی برای بشریت در حال رخ دادن بود اما با درایت ام‌القرای اسلام آن جرثومه فساد برچیده شد.

وی اضافه کرد: باید پذیرفت که ریشه این مسائل خشک نشده است و در دوره‌های گوناگون با دسیسه دشمنان ظهور و بروز پیدا می‌کند؛ از این رو باید دانشگاه‌ها و مراکز علمی آن را به عنوان مساله‌ای راهبردی در کانون توجه قرار دهند.

رسولی تصریح کرد: علمای شیعه و سنی ایران در چنین شرایطی به خوبی فضای کشور را مدیریت کردند اما حضور نخبگان و دانشگاهیان در این مساله وضعیت مطلوب ندارد که دانشگاه آزاد می‌تواند این خلاء را پوشش دهد و نقش سازنده خود را به نحو احسن با همکاری و هماهنگی حوزه‌های مختلف داشته باشد.

وی اظهار کرد: اردبیل به برکت وجود علمای شیعه و سنی این فرهنگ تقریبی را به خوبی دارد، فضای مناسبی در استان حاکم است و امید می‌رود با ورود دانشگاه آزاد، این موضوع بیش از پیش تقویت شود.

رئیس دانشگاه آزاد اردبیل در ادامه ظرفیت فعالیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در موضوع تقریب مذاهب اسلامی از جمله در قالب کرسی‌های آزاداندیشی و نشست‌های چندجانبه را یادآور شد.

کمبودها موجب خدشه به وحدت نشد

امام‌جمعه اهل سنت عنبران (از توابع شهرستان نمین) در ادامه گفت: برادران اهل سنت و شیعه در استان اردبیل از برخی امکانات و نیازهای جامعه محروم مانده اما این امر موجب تضعیف وحدت نشده است.

حجت الاسلام سید یاور مرادی افزود: استان اردبیل از نظر اهل سنت بیشترین مودت و تقریب را دارد اما یکی از مشکلات نبود مراکز علمی جهت ارایه آموزش‌های لازم به علماست.

وی تصریح کرد: ۴۰ سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و امروز نخستین نشست تقریب در حال برگزاری است که نشان می‌دهد خیلی در این زمینه عقب هستیم و حتی یک مدرسه علوم دینی برای اهل سنت وجود ندارد.

امام‌جمعه عنبران اضافه کرد: علمای اهل سنت منطقه بیشترین هزینه را برای تقریب دادند اما از کمترین و ابتدایی‌ترین امکانات مانند بیمه برخوردار نیستند.

وی با بیان اینکه اردبیل می‌تواند پایلوت طرح تقریب مذاهب باشد، اظهار کرد: دانشگاه و مراکز علمی دیدگاه افراد را از جنبه‌های گوناگون تغییر می‌دهند که این شکوفایی در کشور باید بیشتر شود.

همزیستی شیعه و سنی در اردبیل، الگویی برای کشور

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل نیز گفت: همزیستی برادرانه شیعه و سنی در این استان را می‌تواند به عنوان الگویی برای سایر نقاط کشور باشد، چرا که با وجود علمای آگاه و ولایی خوشبختانه جزو استان‌هایی هستیم که عزاداری محرم در بین اهل تسنن برگزار می‌شود و نخستین استانی که برای برگزاری مراسم بزرگداشت امام شافعی اعلام آمادگی کرده است.

محمد سیمزاری، فعالیت ۲۲ باب مسجد اهل سنت در استان اردبیل را یادآور شد و افزود: خدا، پیامبر، کتاب و دین همه مسلمانان مشترک است، برادرانه کنارهم زندگی می‌کنند و جای امیدی برای دشمنان جهت تفرقه‌افکنی و فعالیت‌های ضدتقریبی در این استان نیست.

وی با تاکید بر لزوم رسیدگی به مشکلات موجود، بیان کرد: امکان‌سنجی ایجاد مدرسه علوم دینی جهت آموزش فقه شافعی در استان اردبیل پیگیری می‌شود که یکی از دغدغه‌های اهل سنت به شمار می‌رود.

بهراد اسدی در ادامه این آیین به عنوان نخستین مسئول دفتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد واحد اردبیل معارفه شد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.