دکتر منوچهر کرمی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: دانش آموزان در مراحل ورود، مسیر حوزه امتحانی، محل آزمون و حین خروج فاصله فیزیکی حداقل ۲ متر را از یکدیگر رعایت کنند همچنین رعایت فاصله در حیاط مدرسه قبل از شروع آزمون بسیار مهم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: همه دانش آموزان و کارکنان باید از ماسک بدون فیلتر سه لایه استفاده کنند.
کرمی تاکید کرد: چنانچه دانش آموز مبتلا به بیماری زمینه ای مثل دیابت، قلبی، کلیوی، آسم، سرطان، پیوند عضو و نقص سیستم ایمنی است موضوع را به مسئول حوزه امتحانی اطلاع دهد تا از او در اتاق جداگانه امتحان گرفته شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: اگر دانش آموزی مبتلا به بیماری کرونا بوده یا علایمی از قبیل تب، سرفه خشک، تنگی نفس، سردرد، اختلال بویایی و چشایی دارد، به مسئول حوزه امتحانی اطلاع دهد.
کرمی افزود: در صورت ابتلا اعضای خانواده دانش آموز به کرونا، باز هم به مسئول حوزه امتحانی اطلاع داده شود چرا که این امر به حفظ سلامت دانش آموزان حاضر در حوزه امتحانات کمک بزرگی می کند.
وی تاکید کرد: ثبت اطلاعات سلامت و بیماری دانش آموزان در سامانه خود ارزیابی سلامت قبل از هر امتحان و گزارش آن به مدیر یا مسئول حوزه امتحانی، جدا سازی دانش آموزان مشکوک و گرفتن آزمون در فضای باز یا اتاق قرنطینه در کنترل و پیشگیری بیماری کووید-۱۹ نقش مهمی دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: دانش آموزان باید قبل از ورود به جلسه کارت ورود به جلسه را بر روی لباس خود نصب کنند.
کرمی افزود: برای حضور در جلسه امتحان از همراه داشتن هرگونه لوازم اضافی مانند کیف، تلفن همراه و جزوه خودداری و از دست به دست کردن جزوه حتی در محوطه حیاط مدرسه هم پرهیز شود.
وی اظهار داشت: همراه داشتن بطری آب آشامیدنی شخصی و مواد ضدعفونی کننده دست، در حوزه امتحان بلامانع بوده اما استفاده از مواد خوراکی در حوزه امتحانی ممنوع است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با عنوان اینکه دانش آموزان باید از نوشت افزار شخصی استفاده کنند گفت: بحث در مورد آزمون و سوالات آن ترجیحا از طریق تلفن یا شبکه های اجتماعی در منزل انجام شود و قبل و بعد از آزمون در محل حوزه امتحانی توقف صورت نگیرد.
کرمی خودداری از رها کردن ماسک و دستکش در محیط، تماس با سطوحی که مکرر با دست لمس می شوند را مورد تاکید قرار داد.
وی از والدین خواست از تجمع در محل برگزاری آزمون خودداری کنند و با توجه به حضور دانش آموز در حوزه امتحانی در روزهای متوالی، به طور جدی از هرگونه دورهمی خانوادگی خودداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: مسئولان حوزه های امتحانی و مراقبان باید در چینش صندلی ها فاصله ۲ متر از هر طرف را رعایت کنند همچنین کاهش میزان اشغال فضا توسط افراد موثرترین روش برای کاهش خطر ابتلا به کرونا است.
کرمی گفت: تهویه طبیعی که با باز کردن پنجره ها در ۲ طرف محل آزمون فراهم می گردد رعایت شود.
وی اضافه کرد: قرار دادن مواد ضدعفونی کننده برای استفاده دانش آموزان به ویژه در محل ورودی ها و خروجی ها الزامی است و باید تمامی دانش آموزان قبل از ورود به حوزه امتحانی دست های خود را ضدعفونی کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: گندزدایی و ضدعفونی محل برگزاری امتحان و تجمع مراقبان قبل و بعد از آزمون انجام شود.
کرمی ادامه داد: مدیریت خروج دانش آموزان به صورت تک تک از محل برگزاری آزمون بسیار مهم است همچنین از تجمع کارکنان در محیط های خاص مدرسه از قبیل دفتر، اتاق کپی و غیره باید جلوگیری شود.
به گفته مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با توجه به شیوع ویروس کرونا، امسال از مجموع دانشآموزان استان، ۳۶ هزار و ۵۰۰ دانش آموز در پایه های تحصیلی نهم و دوازدهم به صورت حضوری در امتحانات نهایی خرداد شرکت میکنند.
«محمد پورداود» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در امتحانات نهایی پایه دوازدهم نزدیک به ۱۴ هزار دانش آموز و در پایه تحصیلی نهم نیز ۲۲ هزار و ۵۰۰ دانشآموز برای حضور در امتحانات آماده می شوند.
وی اظهار داشت: ۱۳۰ حوزه امتحانی، به منظور برگزاری حضوری امتحانات نهایی دانش آموزان پایه های نهم و دوازدهم،در سطح استان همدان آماده شده است.
به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با فوت هفت بیمار مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۱۲۶ نفر رسید.
دکتر «محمد طاهری» روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۲۴ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در این استان به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدند که در مجموع بیماران سرپایی مثبت از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا تاکنون به ۴۱ هزار و ۶۱۴ نفر و بیماران بستری مثبت به ۱۶ هزار و۹۲۱ نفر رسید.