ایرج امینی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: جمعیت استان زنجان بر اساس نتایج سرشماری ۱۳۹۵، یک میلیون و ۵۷ هزار و ۴۶۱ نفر بوده که پیشبینی میشود این رقم در سالجاری به یک میلیون و ۱۱۷ هزار نفر برسد، به عبارتی پیشبینی میشود طی پنج سال گذشته نزدیک به ۶۰ هزار نفر به جمعیت استان اضافه شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد جمعیت استان در ۲۱ شهر ساکن هستند، افزود: نزدیک به نیمی از جمعیت استان زنجان در شهرستان زنجان مستقر بوده و شهرستان سلطانیه نیز با حدود ۳۱ هزار نفر کمترین جمعیت را در خود جای داده است.
این مسئول ادامه داد: نزدیک به ۷۰ درصد حمعیت استان در اطراف محور مواصلاتی استان (تهران - زنجان - تبریز) مستقر بوده و این در حالی است که حدود ۷۰ درصد جمعیت استان در سن کار (۱۵ تا ۶۴ سال) قرار دارند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان، بیشترین جمعیت روستایی استان را ساکن در شهرستان خدابنده اعلام کرد و گفت: جمعیت این شهرستان در سالجاری نزدیک به ۱۷۴ هزار نفر برآورد میشود که بیش از ۱۰۳ هزار نفر آن در مناطق روستایی ساکن هستند.
امینی با اشاره به چالشهای جدی حوزه جمعیت در استان زنجان، خاطرنشان کرد: نیاز به بهرهبرداری مطلوب از ظرفیت جمعیت در سن کار، افزایش بهرهوری نیروی کار، بازتوزیع جمعیت در پهنه استان متناسب با توان اکولوژیکی مناطق، تغییر روند مهاجرفرستی به مهاجرپذیری و جلوگیری از روند نزولی نرخ رشد جمعیت و افزایش نرخ باروری کلی به نرخ جانشینی که در حال حاضر ۲.۱ درصد است، از جمله چالشهای حوزه جمعیت در استان به شمار میرود.
انتهای پیام