دکتر باقری استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصولگرا در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در قروه به تببین اهمیت انتخابات پیشرو پرداخت و گفت: انتخابات1400 از چند جهت برای کشور و جامعه ما دارای اهمیت است، یکی از نگرانی ها بین فعالان و کنشگران سیاسی که به جا هم است نگرانی از حضور مردم در انتخابات پیش روست.
وی با بیان اینکه این انتخابات آزمونی سرنوشت ساز در عرصه ملی و بین المللی برای مردم و کشور ما است افزود: در سال های اخیر مردم مطالباتی داشتند که به دلیل برخی سوءمدیریت ها در بدنه قوه مجریه و همچنین عوامل خارج از دولت از جمله فشار بیگانگان، تحریم ها و جنگ اقتصادی بی پاسخ ماند.
این فعال سیاسی نگاه بیگانگان و نقشه های شوم کشورهای غربی و استعماری به انتخابات پیش رو را از دیگر عوامل موثر بر آن دانست و بیان کرد: مشارکت در انتخابات و رای دادن از اصلی ترین مولفه های رفتار سیاسی شهروندان محسوب می شود و این سوال ممکن است مطرح شود که علت وا نگیزه شهروندان برای شرکت در انتخابات چیست؟
به گفته وی، مشارکت در انتخابات یکی از اشکال و آشکار ترین نوع مشارکت سیاسی در جوامع مردم سالار است؛ رای دادن موثرترین عمل شهروندان است که رفتار و عقاید خود را در اداره امور عمومی و اجتماعی اعمال کنند.
باقری، با اشاره به این که رای گیری در واقع یک نوع سازوکار اجتماعی برای گردآوری و تشخیص گزینه ها و ارجحیت های اجتماعی است ادامه داد: از آنجایی که میزان مشارکت در انتخابات یکی از شاخصه های میزان مشروعیت و مقبولیت نظام سیاسی در بسیاری از کشورهاست؛ حکومت ها بر مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تاکید می کنند، بر همین اساس حکومتی که بتواند بیشترین مشارکت را در حوزه انتخابات جلب کند نه تنها در عرصه داخلی بلکه در عرصه های بین المللی نیز از موضع مقتدرانه برخوردار خواهدبود.
وی افزود: مشارکت حداکثری مردم بستری برای اعتماد به نفس سیاسی منتخبین و مسئولین ایجاد می کند که بتوانند در اداره امور کشور رای مردم را یک پشتوانه برای تصمیمات خودشان قرار دهند به همین دلیل کاهش مشارکت مردمی یکی از اصلی ترین مسایل اساسی دولت ها به شمار می رود.
این استاددانشگاه، عنوان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی، مشارکت سیاسی مردم در مسائل روز به ویژه شرکت در انتخابات بسیار مهم و حساس تلقی شده است؛ تقویت انسجام ملی، پیروی از منویات مقام معظم رهبری و احساس تکلیف شرعی از جمله انگیزه های مردم برای شرکت در انتخابات تلقی می شود و به طور قطع ملت بزرگوار ایران بامدنظر قراردادن این اهمیت ها با مشارکت حداکثری در انتخابات شرکت می کنند.
این فعال سیاسی در تشریح نقش احزاب و گروه های سیاسی در برگزاری انتخابات سالم گفت: احزاب نقش مهمی در سلامت انتخابات دارند، وجود انتخابات در هر کشوری سبب بروز رفتارهای انتخاباتی در جامعه می شود، در کشور مانیز این رفتارها در ایام انتخابات دیده می شود و روز به روز درحال رشد است.
به گفته وی، عوامل مهمی در رفتار انتخاباتی شهروندان نقش دارد که یکی از این عوامل احزاب و گروه های سیاسی است؛ احزاب و جناح ها همچون ابزاری در جلب مشارکت مردمی در انتخابات و به جریان انداختن قوانین مربوط به آن بسبار مفید هستند، بنابراین می توان احزاب سیاسی را رکن اساسی در رفتار انتخاباتی مردم اعم از تجمیع خواسته های گروه هایی از مردم، مشارکت سیاسی، بسبج افکارعمومی و انتخاب نامزد انتخاباتی در زمان منتهی به انتخابات به شمار آورد.
وی ادامه داد: احزاب و جناح های سیاسی با عملکرد فعال و پویا در جامعه می توانند برطرف کننده برخی نیازهای شناخته شده باشند و موجب استمرار شادابی در جامعه شوند و بارعایت اخلاق و البته پیروی از قانون به برگزاری انتخاباتی سالم کمک کنند.
دکتر باقری در جواب این سوال که دولت آینده باید دارای چه ویژگی هایی باشد و اولویت برنامه های دولت بعدی باید در چه حوزه هایی باشد بیان کرد: دولت بعدی باید بروکراسی شفاف داشته باشد، این شفافیت می تواند میزان مشارک مردم در امور کشور را تقویت کند، دستگاه های اجرایی باید در قبال عملکرد خود پاسخگو باشند و دولت باید زمینه های مشارکت فعال مردم در امور اجتماعی و سیاسی را فراهم کند و مهم تر از همه برابری همه افراد در برابر قانون را سرلوحه کار خود قرار دهد.
وی تاکید کرد: به طور کلی حکمرانی خوب یک دولت، مدیریت صحیح سیاسی اقتصادی و مدیریت اجرایی است که از منابع یک کشور محسوب می شوند و کشور را برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده آماده می کند.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: اولویت برنامه های دولت بعدی باید در حوزه اقتصاد باشد و یک تحول اقتصادی بزرگ، رویکرد شفاف، نظام اقتصادی نوین و تغییرات اساسی را در این زمینه انجام دهد که بتواند مشکلات معیشتی مردم را حل کند.
دکتر باقری کنترل نقدینگی را مهم ترین چالش پیش روی دولت آینده برشمرد و افزود: کنترل نقدینگی اولین چالش دولت آینده است؛ یکی از اساسی ترین مشکلات در سال های اخیر افزایش بی رویه نقدینگی درجامعه و به طبع آن تورم افسارگسیخته بوده که سیاست های کنونی نتوانسته این مشکل راحل کند، لذا یکی از موضوعاتی که دولت آینده باید برای آن برنامه ویژه داشته باشد، بحث کنترل نقدینگی و مدیریت و هدایت آن به سمت تولید و بخش های اقتصادی است.
به عقیده وی، بحث درآمدهای نفتی چالشی تاریخی و ریشه ای در کشور است؛ فشارهای خارجی و وابستگی بودجه دولتی به نفت خام مشکلی است که کشور در سطح مدیریت کلان با آن مواجه است. دشمن هم از این پاشنه آشیل نهایت سوءاستفاده را کرده و ما را تحت فشار سنگین قرار داده است، بنابراین مهمترین چالش بعد از کنترل نقدینگی، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است.
این فعال سیاسی در ادامه به تببین رویکرد اصولگرایان در انتخابات 1400پرداخت و بیان کرد: رویکرد اصولگرایان در انتخابات 1400اقتصادی است، یک انقلاب اقتصادی که بتواند پاسخگوی مطالبات معیشتی مردم باشد، دولت های قبلی هیچکدام نتوانستند انقلاب اقتصادی ایجاد کنند که مشکلات معیشتی مردم راحل کند و اکنون نیاز است که دولت بعدی این انقلاب اقتصادی را با کمک جوانان حل کند.
دکتر باقری در پایان با انتقاد از برخی اظهارنظرهای انتخاباتی کاندیداها تاکید کرد: اظهارنظر برخی کاندیداها در بسیاری موارد نابجاست ما نیاز به مشارکت بالا داریم و دشمنان ما یکی از اهدافشان این است که مشارکت مردم را در انتخابات پایین جلوه دهند و رهبر معظم انقلاب هم اخیرا در سخنرانیشان در مورد این موضوع تذکر دادند، لذا شاید اظهار نظر برخی کاندیداها آب در آسیاب دشمن باشد؛ امیدواریم که انتخابات در یک فضای آرام و امن برگزار شود و یک دولت جوان انقلابی زمام امور اجرایی کشور را دردست گیرد.
انتهای پیام