غلامرضا حامدی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: فضای کافی برای ایجاد مرکز دریافت پلاسمای خون بهبود یافتگان کرونایی در لرستان وجود ندارد اما با این وجود پلاکت خون بهبود یافتگان دریافت، پلاسمای آن جدا و در صورت نیاز به مراکز درمانی ارسال می شود.
وی گفت: تجهیزات دریافت، فریز و انتقال پلاسمای خون در لرستان وجود دارد اما به دلیل نبود اعتبار، تاکنون ساختمانی به این امر اختصاص داده نشده است.
وی با اشاره به اینکه پلاسمادرمانی یکی از راههای معالجه بیماران کووید ۱۹ و تا حد زیادی موثر است افزود: راه اندازی مرکز مستقل دریافت پلاسمای خون استاندارد های خاص و شرایط نگهداری ویژه نیاز دارد.
حامدی با اشاره به محرمانه بودن آمار پلاسمای بهبودیافتگان بیان کرد: پلاسمای دریافت شده در لرستان از لحاظ کیفیت هیچگونه تفاوتی با سایر استان ها ندارد و هرچند این فرآیند در استان انجام می شود اما ایجاد یک مرکز مجزا ضروری است.
وی بیان کرد: افراد مبتلا به کرونا ۲۸ روز تا چهار ماه بعد از بهبودی با در دست داشتن مستندات لازم میتوانند برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون استان مراجعه کنند.
مدیرکل انتقال خون لرستان تاکید کرد: تمام پروتکلهای بهداشتی کرونا در مراکز اهدای خون استان رعایت می شود بنابراین شهروندان می توانند بدون هرگونه نگرانی برای اهدای خون و پلاسما اقدام کنند.
بهبودیافتگان کرونا سیستمهای دفاعی طبیعی را در برابر این بیماری در خون خود (آنتیبادیها) گسترش میدهند و آنتیبادیها در بخشی از خون به نام پلاسما یافت میشوند. پلاسمای گرفته شده از خون اهدایی بیماران بهبود یافته، که حاوی آنتیبادیهای کووید ۱۹ است می تواند به درمان مبتلایان کرونا کمک کند.
تا ۲۴ آذر ابتلای قطعی ۵۸ هزار و ۵۴۸ شهروند لرستانی به ویروس کرونا تایید شده است که از این تعداد یکهزار و ۲۳۸ نفر جان باخته اند.