موتورهای جستجوگر چگونه نتایج را پیدا میکنند + نحوه بهینه سازی

الف دوشنبه 03 خرداد 1400 - 11:11

تحقیق کلمه کلیدی یکی از فرایند های مهم در استراتژی های مرتبط با بهینه سازی موتور جستجو است که درک بهتری از ساختار هرچه بهتر صفحات در اختیار کاربران و موتور های جستجو قرار می دهد. هدف اصلی تحقیق کلمه کلیدی به دست آوردن کوئری هایی است که به واسطه آن می توان میزان بازدید و حتی فروش یک سایت را به میزان قابل توجه ای افزایش داد.

در واقع کاربران در موتور های جستجو برای رفع نیاز خود از کلید واژه هایی استفاده می کنند که کشف این کلید واژه ها می تواند تاثیر بسیار زیادی در روند رشد بازدید و همچنین فروش محصولات، خدمات و سایر موارد دیگر یک وبسایت داشته باشد.

استراتژی درست و انتخاب بهترین کلمات کلیدی نقشی تاثیرگذار در وبسایت ها دارد و عملا بدون آن نمی توان فرایند بازدید و افزایش فروش را به مرز قابل توجه ای رساند! البته نکته دیگری که در این خصوص وجود دارد، توجه به مبحث کیورد تارگتینگ است که یکی از مهم ترین فرایند ها پس از استخراج لیست کلمات کلیدی می باشد.

البته این موضوع، موضوعی بسیار عمیق و مفهومی می باشد و نیاز به درک صحیح از مفاهیم و استراتژی ها خواهد داشت، بنابراین توصیه می کنیم پس از مطالعه این مقاله و پیدا نمودن لیست کلمات کلیدی خود، از آموزش کیورد تارگتینگ که در سایت محسن طاوسی وجود دارد، دیدن فرمایید تا بتوانید بهترین استفاده ممکن را از کلمات کلیدی خود داشته باشید. البته انجام فرایند های مرتبط با تحقیق کلمه کلیدی در راستای فعالیت های 3 گانه بهینه سازی موتور های جستجو یعنی آن پیج، آف پیج و تکنیکال قرار می گیرد و به جرئت می توان گفت این مرحله یکی از مهم ترین و حساس ترین مراحل آن است که در ادامه کمی با این موضوع آشنا خواهیم شد.

چرا استفاده از کلمات کلیدی یکی از مهم ترین مراحل در بهینه سازی موتور جستجو است؟

تمامی فعالیت هایی که منجر به فروش و بازدید بسیار بالایی از موتور های جستجو می شود، نیازمند شناخت و درک درست آن حوزه است. به طور معقول تمامی حوزه ها یک سری از کلمات کلیدی خاص و منحصر به فرد خود را دارند که استفاده از آن ها می تواند باعث جذب بازدید کننده و در نهایت فروش شود.

همانطور که می دانید بهینه سازی موتور های جستجو مراحل خاص و پیچیده خاص خود را در سه دسته بندی آن پیج، آف پیج و تکنیکال تقسیم بندی نموده است که در این بین ایجاد ساختار مناسب و درک بهتر برای موتور ها از مهم ترین مواردی است که می توان به آن اشاره ای دقیق و کامل نمود.

برای آن که موتور های جستجو درک بهتری از فعالیت وبسایت شما و همچنین صفحات مختلف سایت شما داشته باشند، نیاز است فرایندی تحت عنوان تحقیق کلمه کلیدی انجام شود که در ادامه به معرفی روش های به دست آوردن کلمه کلیدی و استفاده از آن می پردازیم.

تحقیق کلمات کلیدی چگونه انجام می شود؟ مراحل به دست آوردن لیست کلمات کلیدی

این بخش یکی از جذاب ترین بخش های این مقاله است، چراکه قصد داریم به شما آموزش دهیم که چطور می توانید لیست بلندی از کلمات کلیدی کسب و کار خودتان را از روش های موجود به بهترین شکل ممکن به دست آورید.

  1. فرایند کاری و هدف از کار را به خوبی مشخص کنید.

یکی از اصلی ترین فرایند هایی که در انجام هر کاری باید به آن توجه داشته باشید، این است که پرسش های زیر را از خودتان بپرسید.

  • هدف اصلی کسب و کار و یا سازمان شما چیست؟
  • چه چیزی آن را خاص می کند؟
  • دقیقاً چه کسانی را می خواهید هدف قرار دهید؟
  • و چه خدماتی را در سایت خود ارائه میدهید؟ پاسخ دهید.

درست هنگام که شما توانستید این سوالات را در ذهن خود مطرح کنید و پاسخ درستی نیز برای آن ها در نظر بگیرد، شما دقیقا اولین مرحله از استراتژی تحقیق کلمه کلیدی را به خوبی آغاز کرده اید.

  1. نوبت به آن رسیده است تا جایگاهی مناسب برای لیست کلمات کلیدی خود تهیه کنید.

در این بخش شما باید با استفاده از محیط هایی همچون Google Sheets و یا Excel جایگاهی را برای خودتان مشخص کنید تا بتوانید با قرار دادن کلمات کلیدی در آن ها به ساده ترین حالت ممکن، فرایند دسته بندی کلمات و تفکیک آن ها را انجام دهید.

  1. فرایند تحقیق کلمه کلیدی را با استفاده از ابزار ها شروع کنید.

این بخش نیز از مهم ترین بخش های فرایند تحقیق کلمه کلیدی است! شما باید با درک بهتر مخاطبان و حوزه کاری ای که در آن قرار دارید، به استخراج کلمات کلیدی بپردازید. خوشبختانه در طی این مسیر ابزار هایی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانید در بازه زمانی بسیار کوتاهی، لیست از کلمات کلیدی حوزه کاری خودتان و یا لیست کلمات رقبا را استخراج کنید.

برای شروع بهتر است از خود گوگل استفاده کنید! بله خود گوگل بهترین و کامل ترین ابزاری است که می تواند اطلاعات خوبی در خصوص کلمات کلیدی ای که کاربران سرچ کرده اند، در اختیار شما عزیزان قرار دهد.

سعی کنید عبارتی را تایپ کنید، در همین بین متوجه خواهید شد که گوگل در باکسی متفاوت به شما کلماتی را پیشنهاد داده است، در واقع این پیشنهاد همان کلماتی است که کاربران به دنبال آن ها بوده اند.

نکته دیگری که وجود دارد، این است که شما نیز می توانید از کیورد های بخش جستجوهای مرتبط(related searches) گوگل نیز استفاده کنید. این نتایج پس از Enter زدن شما در نتایج سرچ و در واقع در بخش زیرین نتایج برای شما به نمایش در خواهد آمد.

از دیگر ابزار هایی که در این روش می توانید از آن استفاده کنید، می توان به گوگل، گوگل پلنر، کیورد تولز، مقالات رقبا، kwfinder و.... اشاره نمود.

  1. حتما از کلمات کلیدی طولانی و یا بلند استفاده کنید و آن ها را فراموش نکنید.

اشتباه تصور نکنید که در شروع کار باید از کلمات کلیدی Head یا کوتاه همچون "خرید گوشی" استفاده کنید! این کلمات رقابت بسیار بالایی دارند و استفاده از آن ها برای شروع کار، اصلا مناسب نیست. بهتر است برای شروع کار به دنبال کلمات کلیدی بلند همچون "خرید گوشی آیفون مدل 12 پرومکس رنگ آبی" باشید. درست است که در برخی از حوزه ها این کلمات سرچ و رقابت کمتری دارند اما نرخ تبدیل در آن ها به شدت بالاست و کاربرانی با هدف مناسب به دنبال این گونه از کلمات خواهند بود.

  1. رقابت کلمات کلیدی به دست آمده را مورد بررسی قرار دهید.

سطح رقابت، نکته بسیار مهمی است که باید در خصوص کلمات به آن توجه نمود! فرقی نمی کند که شما قصد دارید از کلمات کلیدی طولانی و یا کوتاه استفاده کنید! اما با توجه به سطح رقابت می توان آینده بیزینس را مشخص نمود. در برخی از موارد رقابت در برخی از حوزه ها به شدت سبک بوده و این موضوع می تواند حتی باعث رتبه کردن در عبارت های کوتاه یا Head نیز باشد. در این شرایط باید از روش الگوبرداری (Benchmarking) استفاده کنید.

  1. مشخص نمودن هدف جستجوی کاربر

یکی از مهم ترین دغدغه هایی که شما باید به آن توجه داشته باشید، پاسخ دادن به سوالات افراد است! افراد در گوگل برای پاسخ به سوال خود جستجو می کنند و به دنبال پاسخ مناسب هستند. این پاسخ می تواند حول مسائلی همچون کسب اطلاعات، رسیدن به یک سایت خاص، کسب اطلاعات قبل از خرید و یا خرید محصول انجام شود. در واقع شما باید کلمات کلیدی خودتان را بر اساس نیاز ها دسته بندی نموده و این اهداف را در لیست شماره 2 قرار دهید.

7- ساخت صفحات لندینگ و یا فرود

حال نوبت رسیده است با استفاده از اطلاعاتی که در اختیار دارید، صفحات مناسب با کیورد های خاص خود را بسازید.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.