به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، بیژن حیدریزاده بیان کرد : در این مدت با رنگآمیزی سالنها، کنترل رطوبت و دمای ویترینها، اصلاح چیدمان اشیای موجود و جانمایی اشیای جدید، تعریف حرکت در فضای گالری نمایش آثار (سیرکلاسیون)، نصب تابلوها و گاهشمارها و همچنین اصلاح نور داخلی همه سالنها، روح و جلوه تازهای به فضای موزه بخشیده شد.
وی گفت: تغییرات در موزه شوش، با حفظ ویترینهای موجود، ایجاد پایههای جدید و اضافه کردن اشیای و با توجه به بودجه محدود درنظر گرفتهشده برای پایگاه میراثجهانی شوش، در چند گام مختلف در دستورکار قرار گرفت و اجرایی شد.
مدیر پایگاه میراثجهانی شوش بیان کرد: در راستای آمادهسازی موزه شوش برای بازدیدهای پس از دوران کرونا تمهیداتی برای بازدیدکنندگان درنظر گرفتهشده تا آنها از بدو ورود به موزه و تا زمان ترک آن، از سیرکلاسیون حرکتی و مسیرهای معلوم و پیشبینی شده به منظور بازدید و بهرهمندی هرچه بهتر از فضای موزه برخوردار شوند.
وی افزود: با توجه به اینکه فضای داخلی موزه شوش دارای چهار سالن هماندازه و همشکل به لحاظ ساختمانی است، با استفاده از تابلوهای راهنما و معرفی و همچنین رنگآمیزی موزه بهمنظور ایجاد جذابیت بصری، مسیرهای صحیح حرکت و بازدید از موزه تعریف و با معرفی مسیر هدایت، سعی برآن شده تا از سرگردانی بازدیدکنندگان در فضای نمایشگاهی جلوگیری شود.
حیدریزاده با تاکید بر نقش عمده نور، رنگ و سیستم گرمایشی و سرمایشی (رطوبت) موزهها در ایجاد فضای نمایشگاهی مناسب و استاندارد بیان کرد: اقداماتی از جمله استفاده از نور بازتابی، جلوگیری از تابش مستقیم نور به اشیا و کم یا حذف کردن نور در ویترینها و سالنهای نمایش به منظور کنترل نور و رطوبت سالنهای نمایشگاهی موزه به عنوان یکی از اصلیترین مؤلفههای تاثیرگذار درحفاظت و طول عمر اشیا انجام شد.
وی به اهمیت وجود ارتباط منطقی و تعریفشده در همجواری اشیای موزه و ضرورت بازنگری به چیدمان پیشین اشیاء اشاره کرد و افزود: در موزه ساماندهیشده، ارایه و نمایش آثار در داخل تالارها، قراردادن برخی آثار روی دیوار و استقرار برخی دیگر از آثار در داخل ویترینهای موزه در دستورکار قرار گرفت و اجرایی شد.
گفتنی است موزه شوش با بیش از پنجاه سال قدمت از موزههای قدیمی ایران است که در میان باغی بزرگ در پایین قعلعه شوش قرار دارد. این موزه دارای چهار تالار بزرگ است و آثار به نمایش درآمده در آن حاصل بخشی از حفاریهای شوش، و دیگر محوطههای باستانی استان و کشور هستند. آثار این موزه به دوره پیش از تاریخی ( هزاره پنجم ق.م) تا دوران اسلامی (قرن ۸ ه .ق) تعلق دارند.