به گزارش ایرنا، «سید مهدی حسینی» روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان ساوه، افزود: در این دوره از مدیریت شهری با بحرانهایی مواجه بودیم که حتی در دوران جنگ نیز اینگونه نبود زیرا فشار تحریمها، شیوع ویروس کرونا و تورم اقتصادی عرصه را بر انجام فعالیت های توسعه بخش و زیرساختی تنگ کرد.
وی گفت: با توجه به منابع محدود باقیمانده از دوره قبل، لازم بود تصمیمات جدی در حوزه مدیریت شهری و نیز اجرا و توسعه پروژهها اتخاذ می شد تا امید و شادابی در بین شهروندان حفظ شود و در همین راستا بود که پروژه های استراتژیک و درجه یک مانند اجرای ۱۷ کیلومتر کمربندی شمال و شرق منجر به کاهش ترافیک برای شهر اجرا شد.
شهردار ساوه اظهار داشت: در دوره چهارم شورای اسلامی شهر، حجم اعتبارات شهرداری حدود ۶ هزار میلیارد ریال بود که در شرایط اقتصادی و نرخ ارز آن زمان بسیار راهگشا بود اما در دوره بعدی هرچند توانستیم همان میزان بودجه را تا پایان دوره محقق کنیم ولی با توجه به کاهش ارزش پول ملی، افزایش نرخ ارز و افزایش حقوق کارکنان و پرسنل به طور متوسط قدرت اقتصادی شهرداری تا یک پنجم دوره قبل کاهش یافت.
وی افزود: فاز نخست رینگ شمالی شهر در سال ۹۸ افتتاح شد و روند اجرای کمربندی شرقی به طول ۱۰ کیلومتر هم در حال انجام است و نکته مهم برای تحقق این پروژه، تملک و آزادسازی مسیر کمربندیها بود ضمن اینکه عملیاتی کردن به صورت امانی و با استفاده از ظرفیت شهرداری صورت گرفت که با ۵۰ درصد فهرست بهای راه و باند موفق به اجرای این پروژهها شدیم.
شهردار ساوه عنوان کرد: کمربندی شمالی مسیر دسترسی ۷۰ هزار نفر از شهروندان به مرکز شهر را فراهم کرد و موجب احیای مناطق حاشیهای شد در حالی که ترافیک میادین آزادی و شهرداری نیز با توجه به دسترسی خودروها از بلوار شهید بهشتی به کمربندی شمال حدود ۵۰ درصد کاهش یافت.
حسینی بیان کرد: تکمیل پروژه کمربندی از منظر اشتغال زایی، رفع ترافیک و آلودگی شهر بسیار مهم است و در این رابطه قرادادی با قرارگاه خاتمالانبیاء به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان منعقد شد که در روزهای آینده عملیات اجرایی بخش دیگری از رینگ شهر ساوه آغاز می شود.
به گفته او، ساخت سه تقاطع غیرهمسطح شامل بلوار سیدجمالالدین با کمربندی، میدان آزادی با کمربندی شمالی و کمربندی جنوبی در تقاطع با بلوار معصومیه نیز در دستور کار است که نقش مهمی در کاهش بار ترافیکی و روان سازی تردد و کاهش آلایندگی خواهد داشت.
شهردار ساوه گفت: انتظار داریم تا پایان امسال کمربندی شرقی به مرحله آسفالت برسد و مطالعات تقاطعها نیز تا سه ماه آینده به اتمام برسد.
وی یادآور شد: تامین اعتبار اجرای این طرحها به این صورت است که ۵۰ درصد از منابع شهرداری و مابقی نیز به صورت تهاتر با املاک تامین خواهد شد.
ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی و بافت تاریخی و احداث شهرک مشاغل آلاینده
حسینی در مورد سکونتگاههای غیررسمی در سطح شهر ساوه با تاکید بر ضرورت بررسی اساس و ریشه های شکل گیری این مناطق و ساماندهی اصولی آنها، اظهار داشت: در این دوره از مجموعه مدیریت شهری ۱۲ محله حاشیهای ساماندهی شد و از جمله طرح هایی که در قالب برنامه های بازآفرینی شهری با حمایت استانداری مرکزی و فرمانداری شهرستان اجرا شد می توان به آسفالت ۷۰ کیلومتر از معابر خاکی و احداث هشت کیلومتر بلوار جدید برای این مناطق یاد کرد.
شهردار ساوه ضمن ابراز امیدواری نسبت به روند ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی سطح شهر، گفت: مدیریت بخش مسکن نیز در دستور کار شهرداری قرار دارد و در ۲ سال پیش هم ایدهای برای ساخت خانه از سوی مدیریت شهری ارائه شد که به دلایلی به نتیجه نرسید اما ضروری است که رویه و سیاست واحدی برای تداوم ساخت مسکن در ساوه برای تامین نیاز محرومان با بومی سازی برنامهها در دستور کار قرار گیرد.
به گفته او، نیاز قشر محروم و ضعیف ساوه به مسکن بسیار جدی است و باید طبق برنامه با پرهیز از توسعه خوابگاهی شهر نسبت به فراهم نمودن منزل مناسب با تخصیص زمین و پایش واجدان شرایط زمینهای برای ساخت و ساز از سوی متقاضیان فراهم شود زیرا پروژههای مسکن ملی هرچند اقدامی مناسب هستند اما قادر به تأمین نیاز همه افراد نیست.
حسینی در مورد فرسودگی کالبد شهر، گفت: بازسازی بخش فرسوده و ۳۰ ساله نیازمند همراهی مردم است و در این خصوص سیمای جدیدی از منظر مبلمان شهری ایجاد شد.
وی همچنین تامین روشنایی و استقرار دوربین های پایش تصویری در شهر ساوه را از عوامل ارتقا دهنده امنیت و اثرگذار در کاهش آسیبهای اجتماعی عنوان کرد که در این دوره نسبت به اجرای آنها اقدام شد.
شهردار ساوه با یادآوری تغییر ماهیت تخصیص منابع حاصل از درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده از شهرستانی به استانی، گفت: این مسأله مشکلاتی ایجاد کرد و به یکباره بودجه شهرداری نصف شد؛ حتی در سال ۹۵ حدود ۷۰ درصد بودجه از محل ارزش افزوده تامین شد در حالی که لازم است علاوه بر این منبع نسبت به چاره اندیشی برای درآمدهای پایدار هم اقدام شود.
وی گفت: امسال در حالی که ۴۷۰ میلیارد تومان بودجه داریم اما حقوق و مزایای کارکنان و کارگران به ۱۰ میلیارد تومان معادل ۱۰ برابر سال ۹۶ افزایش یافته است.
حسینی افزود: در دوره جاری منابع درآمدی جدیدی ایجاد شد و حدود ۱۱۰ درصد بودجه تعیین شده امسال هم محقق شد و سهم ارزش افزوده در بودجه شهرداری به ۳۳ درصد کاهش یافته است و مابقی اعتبارات هم از منابع محلی تامین می شود که البته این بخش وابسته به میزان مشارکت مردم است.
وی در مورد پروژههای بزرگ شهرداری در دوره پنجم فعالیت شورای اسلامی شهر، گفت: علاوه بر کمربندیهای شمالی و شرقی بعنوان رینگ شهری، ایجاد شهرک اصناف مزاحم و آلاینده که اجرای آن ۲۰ سال بر زمین مانده بود نیز در این دوره محقق شد که اکنون در مرحله جذب سرمایهگذار قرار دارد و انتظار داریم تا ۲ سال آینده به بهره برداری برسد و از نیمه دوم امسال نیز واگذاری غرفهها به متقاضیان شروع خواهد شد.
وی افزود: این شهرک در سه بخش خودرویی، ساختمانی و سایر امور اجرا و ساخته میشود.
حسینی در مورد ساماندهی بافت فرسوده و تاریخی شهر ساوه با توجه به ابنیه ارزشمندی چون مسجد جامع، گنبد چهارسوق، مسجد سرخ و بازار سنتی اظهار کرد: در این دوره با حمایت های استانداری، فرمانداری و دستگاه قضایی فعالیت های ارزشمندی برای بازسازی و صیانت از بافت تاریخی اجرا شد و طرح مسجد تا مسجد پس از ۹ سال بلاتکلیفی در کمیسیون ماده پنج، در این دوره اجرایی شد و پس از بازسازی گذر عباسی و میدان عاشورا، مرمت مسجد جامع نیز انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد: باید حس علاقمندی به شهر میان مردم ساوه تقویت شود زیرا این شهر دارای موقعیت ممتازی در کشور است و از سویی در انتخاب نمایندگان پارلمان شهری هم باید افراد متخصص، لایق و اهل فن از سوی شهروندان گزینش شوند تا در اجرای پروژهها نیز نظر و ایده مردم را لحاظ کنند.
شهردار ساوه در مورد پروژه مناسبسازی پیاده راه امام (ره) گفت: این طرح سال ۹۴ عملیاتی شد اما مباحث زیرساختی در این پروژه مغفول ماند که با تصویب شورای شهر، این طرح مجددا بازنگری و عملیات زیرساختی در این زمینه در دستور کار قرار گرفت.
حسینی ادامه داد: با صبر و شکیبایی مردم و تلاش بیوقفه مجموعه مدیریت شهری نهایتا تا شهریور ماه امسال شاهد افتتاح یکی از زیباترین پیاده راههای کشور خواهیم بود.
وی تصریح کرد: توسعه فضای سبز یکی از اولویتهای جدی شهرداری است و با وجود کاشت ۵۰ هکتار فضای سبز، تا رسیدن به متوسط کشوری ۴۰۰ هکتار فاصله داریم که امیدواریم این مهم با برنامهریزی لازم محقق شود.