عبدالنبی باقری در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه آفتاب سوختگی معمولا بلافاصله روی درختان قابل تشخیص نبوده و به همین دلیل معمولا در زمان مناسب به درمان گیاهان اقدام نمی شود، بیان داشت: این عارضه خصوصا روی شاخه، برگ و میوه درختان می تواند آسیب های جدی به آنها وارد کند.
به گفته وی، زمانی که میوه در معرض تابش شدید آفتاب قرار گیرد و درختان رشد کافی برگ نداشته باشند یا اینکه در اثر خسارت آفات و بیماری ها از بین رفته باشند خسارت آفتاب سوختگی بیشتر پدیدار می شود.
باقری افزود: همه ساله با شروع گرما مخصوصا در مناطقی که تابش شدیدتر است شاهد آفتاب سوختگی در انواع مختلف گونه های مرکبات استان هستیم.
وی خاطر نشان کرد: این موضوع علاوه بر کاهش کمیت و کیفیت محصول تولیدی باعث کاهش ارزش بازاری محصول می شود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اظهارداشت: در نمونه های بررسی شده از مناطق مختلف استان اثر آفتاب سوختگی روی لیموترش و سایر گونه های مرکبات مشاهده شده است که این موضوع ممکن است در ادامه فصل مشکلات جدی تری برای تولیدکنندگان به وجود آورد و در این حالت ضرورت دارد برای کاهش تبعات این مشکل اقدامات مدیریتی خاصی توسط باغداران انجام شود.
گفتنی است، در بررسی های محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی دیده شده که استفاده از برخی ترکیبات خاص می تواند علاوه بر کاهش تبعات ناشی از آفتاب سوختگی، بخشی از خسارت آفات خاص را نیز کاهش دهد.