به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، به دنبال افشای نقش سرویس جاسوسی دانمارک در جاسوسی از همسایگان این کشور، دولتهای نروژ و سوئد از کپنهاگ توضیح خواستند.
وزیر دفاع سوئد در این خصوص گفت: ما خواهان آن هستیم که درباره مسائل مرتبط با شهروندان، شرکتها و منافع سوئدی کاملاً مطلع شویم. سپس باید ببینیم پاسخ طرف سیاسی در دانمارک چگونه به نظر میرسد.
همتای نروژی او هم در واکنش به جاسوسی آمریکا از سران اروپا با کمک سرویس جاسوسی دانمارک گفت: ما همه ادعاها را جدی میگیریم.
هر دو نفر تاکید کردند که «ترین برامسن» وزیر دفاع دانمارک در مطلع کردن آنها از جاسوسی آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) از همسایگان دانمارک کوتاهی کرده است.
همچنین وزارت دفاع سوئد با پاریس و برلین، که سیاستمداران و مقامات ارشد آنها هم هدف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار گرفتهاند، رسماً تماس برقرار کرد. همچنین تماسهایی با آمریکا در خصوص این مسئله گرفته شده است.
وزیر دفاع سوئد همچنین گفت: این واقعیت که ما تماسها را برقرار کرده و سوالات را مطرح میکنیم، راهی برای نشان دادن این مسئله است که ما قطعاً از وضعیت موجود رضایت نداریم.
وزیر امور اروپای فرانسه هم مسئله کارزار جاسوسی آمریکا از سیاستمداران اروپایی را بسیار جدی توصیف کرد و خواستار بررسی بیشتر اطلاعات شد. وی در این خصوص گفت: این واقعیت بالقوه خیلی جدی است. ضرورت دارد که بررسی شود.
او در ادامه پیامدهای این اقدام را در صورت تایید، رد نکرد.
طبق این گزارش، وزیر دفاع دانمارک در واکنش به اتهامات مطرح شده علیه کشورش گفت که دولت نمیتواند درباره امور اطلاعاتی گمانهزنی کند اما تاکید کرد شنود سیستماتیک از متحدان نزدیک را «غیرقابلقبول» میداند.
یک رسانه آلمانی یکشنبه شب گزارش داد که سرویس مخفی دانمارک به آژانس امنیت ملی ایالات متحده برای جاسوسی از سران اروپا از جمله «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «فرانک والتر اشتاین مایر» رئیسجمهور این کشور کمک کرده است.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «دویچه وله»، افشای جاسوسی ایالات متحده از متحدان خود برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ آشکار شد، اما اکنون روزنامهنگاران به گزارشهایی با جزئیات بیشتری دسترسی پیدا کردهاند. این گزارش نشان داد که دانمارک متحد و همسایه نزدیک آلمان در همکاری با سرویس جاسوسی آمریکا، صدراعظم و رئیسجمهور آلمان را هدف قرار داده بود.
در گزارش جدید همچنین مشخص شده که آمریکا از «پیر اشتینبرک» کاندیدای صدارت وقت حزب سوسیالیست چپ میانه آلمان (SPD) نیز جاسوسی کرده است.
انتهای پیام/ص