کشور نیاز به تحول دارد

صدا و سیما چهارشنبه 12 خرداد 1400 - 21:35
علیرضا زاکانی گفت: بعد از انقلاب اسلامی تقریبا در هر حوزه‌ای که نیاز به فداکاری و فعالیت داشته است، در آنجا پیشقدم بودم و در هر حوزه‌ای که منفعتی در ان توزیع و تقسیم شده است، غایب بودم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در گفتگو با شبکه خبر افزود: در دوره دفاع مقدس بنده ۶۲ ماه با سن کم و از ۱۵ سالگی شرکت کردم و ۶۲ ماه در جبهه بودم و فعالیت‌ها و مسئولیت‌های مختلفی هم داشتم.
زاکانی گفت: در دانشگاه که وارد شدم همزمان تلاش‌های دانشجویی و در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی بودم و مسئولیت بزرگ‌ترین تشکل دانشجویی کشور را با ۲ هزار و ۲۰۰ دفتر در کشور به دست گرفتم.
در سال ۸۲ که به بحث ورود به عرصه انتخابات، مجلس و دولت بود وقتی وارد شدم همان سال اول هیات رییسه مجلس و هیات رییسه کمیسیون آموزش بودم و بعد خودم دیدم که این جا موثرتر از داخل صحن است تا بر صدر صحن نشستن، بعد خودم با پای خودم آمدم پایین، با اینکه رییس مجلس پشت تریبون اصلی اصرار کرد چرا ثبت نام نمی‌کنی یا دیگران، تو کمیسیون برجام، ریاست کمیسیون، در مجمع هادی برای ۲۱ اندیشکده یا در خود مجموعه مسئولیت‌هایی که در مجلس داشتم ازن جمله مرکز پژوهش‌های مجلس هیچ کدامش من خودم پیش قدم نشدم، زمینه، زمینه خدمت بود، اصرار دیگران و من این کار را انجام دادم.


وی تصریح کرد: اینجا حقیقتا احساسم این است که کشور دچار یک مشکلات جدی است و یک تناقصی است بین دارایی‌های ما و وضعیت فعلی ما و کشور نیاز به یک تحول دارد و به لطف خدا مهیاییم که به کمک نخبگان و مردم این تحول را مدیریت کنیم.
مجری پرسید: اعضای کابینه خودتان را انتخاب کردید و ممکن است اسامی برخی از آنان را از طریق شبکه خبر به مردم معرفی کنید یا پیش از برگزاری انتخابات فهرست وزرا یا معاونان را اعلام بفرمایید که مردم با شناخت بیشتری به دولت آینده رای بدهند؟
زاکانی هم تاکید کرد: کار غلطی است و دوستانی هم که این کار را می‌کنند حتما اشکال دارد
و کاری که بنده می‌کنم این است که ده‌ها نفر را به عنوان عناصر اصلی این ستون فقرات به دولت معرفی می‌کنم، اما اگر امروز من یک معاون اول گذاشتم بعد از انتخابات و پیروزی به فضل الهی پیدا شد این امکان برای من نباید باشد که از آن قوی‌تر استفاده کنم و امروز اگر برای وزارت کشاورزی یک نفر را انتخاب کردم یک نفر قوی‌تر پیدا شد، ایده بهتر، کار بهتر و الان با یک نامزد دیگری کار می‌کند ما که نگاه مان قبیله گرایی نیست، نظام شایسته سالاری است.


وی تاکید کرد: بنده بیش از ۱۰۰ نفر را معرفی خواهم کرد که ان ستون فقرات است، اما هر عزیزی هم که با ستاد‌های دیگر کار می‌کند و دغدغه‌ها و جهت‌های بنده را می‌پسندد، حتما آن هم در کابینه ماست و از این جهت معرفی افراد به عنوان یک تعداد زیاد که موید کارشناسی جدی در دولت آینده باشد این را حتما انجام می‌دهم، اما اگر بگویم که آقای فلانی برای فلان جا، این کار قطعا غلط است و خلاف مبانی دینی ماست.
مجری پرسید: مرکز آمار ایران نرخ تورم سالانه را در اردیبهشت ماه ۴۱ درصد و در همین ماه تورم نقطه به نقطه را ۴۶ و ۹ دهم درصد اعلام کرد شما اگر رییس جمهور شدید شش ماه یا یک سال بعد فکر می‌کنید نرخ تورم چه مقدار کاهش پیدا خواهد کرد؟
زاکانی: متاسفانه ۵۰ سال است که تورم ما دو رقمی است و از استثنا‌های جهانی هستیم یعنی تنها کشوری که تورمش دو رقمی بوده ایران است.
میانگین تورم در جهان ۲ و نیم درصد است و این فاجعه است برای ما که جزو ۵ کشوری هستیم که تورم بالای ۲۵ درصد داریم، لذا به صورت مقطعی برای کوتاه مدت تنظیم برنامه داریم و برای درازمدت هم، برای میان مدت و دراز مدت نیز برنامه‌های مدونی داریم.
مجری پرسید: بحث کنترل قیمت‌ها و مبارزه با گران فروشی جزو خواسته‌های اصلی مردم است، رییس جمهور فعلی هم در ماه‌های اخیر هم بر ضرورت مبارزه با گرانی و گران فروشی تاکید کرد، اما در عمل اتفاقی نیفتاد، شما ایراد و اشکالات کار را کجا می‌بینید؟ راه حل شما چیست؟ که حداقل مردم در دولت انتخابی از سوی مردم اگر شما بودید، از این بابت خیالی آسوده و راحتی داشته باشند؟
زاکانی هم تصریح کرد: اراده برای نظارت و دقت، دولت مثل یک هواپیمایی است که خودش را توی میدان گذاشته، خلبان وقتی به بالا می‌رود و جهت را پیدا می‌کند، تنظیم می‌کند، دست نمی‌زند، خود هواپیما هدایت می‌شود، اما هواپیما سیستم‌های کنترلی و نظارتی الکترونیک دارد، دولت احساس کرده که راحت توی هواپیمایی نشسته که جهت را پیدا کرده و توی آن مسیر دارد می‌رود، الان دولت خود را به حال خودش رها کرده، مفسدان اقتصادی، رانت خوار‌ها و از طرفی بی قیدی و بی کنترلی دولت باعث شده است که بر گرده مردم یک فشار سنگینی ایجاد شود.
زاکانی گفت: از این جهت آنچه که رقم خواهد خورد؛ دقت، نظارت و جلوگیری از رانت و شفافیت است و به واسطه مولفه‌هایی که دولت ان شاء الله به عنوان دولت کارشناسان که در آن عاملان و عالمان و خادمان مسئولیت را به عهده خواهند گرفت، این موضوع مرتفع خواهد کرد.
زاکانی درباره سازوکار اجرایی هم افزود: وقتی که دولت شرایط را به حال خودش رها کرده و ستاد تنظیم بازار هیچ نقش پذیری دقیق و منظمی را ندارد و موضوع‌هایی را که از قبل قابل پیش بینی است و می‌شود آن را از قبل پیش بینی کرد، ذخیره سازی کرد، بازار را مبتنی بر یک فکر ناظر بر آینده نگه داشت، دولت این‌ها را رها کرده در روزمره خودش است، این باعث شده که همچین بلایی سر مردم بیاید، این کاملا شدنی است، با دقت، با همت و با نظارت و با یک اراده قوی این کار صورت خواهد گرفت.
مجری پرسید: براساس آمار رسمی نرخ بیکاری در کشور ۱۰ درصد است، در سال اول ریاست جمهوری در صورت رای آوردن شما این آمار چقدر با ایجاد اشتغال پایدار کاهش پیدا خواهد کرد؟
زاکانی هم پاسخ داد: نرخ بیکاری ۱۰ درصد نیست، ما محاسبه کردیم ۱۳ درصد بود در مرکز پژوهش‌ها، بسیاری از کسانی که جویای کار هستند ثبت نام کردند، خسته شدند، رها کردند و آن‌ها از دایره و گردونه خارج شدند، کارگران فصلی و زنان سرپرست خانوار هم در این معادله و محاسبه وارد نشده و نرخ بیکاری بیش از اینهاست.
وی تصریح کرد:متاسفانه حقایق به سمع و نظر مردم نمی‌رسد و مردم با همه وجود درد‌ها را احساس می‌کنند، ما به فوریت با اصلاح حوزه اقتصاد و مدیریت، توجه خودمان را معطوف به جهش تولید می‌کنیم، جهش تولید یعنی ما می‌توانیم به عوارض اشاره کنیم، می‌توانیم به ریشه عوارض توجه کنیم، آن چه که ما در دولت کارشناسان دقت بر آن موضوع داریم، توجه به ریشه این عوارضی است که ما داریم مشاهده می‌کنیم، بیکاری خودش یک عارضه است، اما ناظر به رکود، ناظر به فقر تولید، ناظر به تنبلی دولت و بهره مندی دولت برای اداره خودش از جیب مردم توسط تورم است نه دقت دولت در همت برای جهش اقتصادی.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: بهره مندی بالا و خلق ثروت و گرفتن مالیات از مجموعه درآمد، امکانی را فراهم می‌کند که ما به ازای او اشتغال به سرعت تامین خواهد شد.
اما ما با توجه به مزیت‌های اساسی کشورمان، ما یک درصد جمعیت دنیا را داریم و بالغ بر ۶ درصد امکانات دنیا اینجاست، اگر کسی سواحل مکران را داشت، صنایع دریایی را فعال می‌کرد، اگر کسی زنجیره نفت و گاز و پتروشیمی را توجه می‌کرد تا پایین دست به ویژه در حوزه پلیمری که برای هر میلیون تن آن ۲۰۰ هزار شغل مستقیم و ۱۵۰ هزار شغل غیر مستقیم ایجاد می‌شود و ما ۱۲ میلیون تن ظرفیت ثبت شده داریم و ۳.۹ میلیون تن تولید امسال مان است یعنی ۸.۱ میلیون تن ظرفیت خالی داریم، این حکایت از این می‌کند ما مشکل نداریم، ما مشکل مان مردم عزیز، مدیریت است، مشکل مان بی ارادگی است، مشکل مان اراده کشور با روش غیر علمی است، ما غیر علمی کشور را اداره می‌کنیم، وگرنه کشور ما مشکل ندارد.
وی افزود: بافت فرسوده و سکونت گاه‌های غیر رسمی بالغ بر ۱۳۰ هزار هکتار است.
این یعنی یک تهدید قطعی برای کشور یعنی یک فرصت قطعی برای کشور.
مجری پرسید: شما به مقوله مسکن اشاره کردید در یکی دو سال گذشته در عمل خرید مسکن و توان خرید مسکن از دسترس مردم خارج شده و حتی بحث اجاره بها خیلی دشوار شده است، شما بعد از انتخاب احتمالی تان به عنوان رییس جمهور فکر می‌کنید که بعد از یک سال بازار مسکن چه تفاوتی با وضع کنونی خواهد داشت که امید خانه دار شدن در دل مردم مجدد پدیدار بشود؟
آقای زاکانی هم گفت: بازار مسکن به یک شرایط حادی رسیده است برای یک مسکن ۷۵ متری، ۲۸ سال طول می‌کشد که در شهرستان یک کسی یک سوم درامد خودش را بگذارد که بخواهد یک مسکن بخرد. همان را اگر در تهران بیاید ۵۸ سال طول می‌کشد.
این نامزد ریاست جمهوری گفت: اصل ۳۱ قانون اساسی می‌گوید هر خانوار ایرانی یک مسکن در خور و شایسته، واقع امر مشکل ما این است که به قانون اساسی عمل نکردیم، مشکل ما این است که سر به هوا حرکت می‌کنیم. مشکل ما این است که الان خودمان اشرافی گری و کاخ نشین شدیم و کوخ نشینان را فراموش کردیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: همین امر وقتی می‌آید در اجاره می‌شود ۲۸ درصد از سبد هزینه یک خانوار را در شهرستان‌ها و در تهران ۵۸ درصد را به خودش اختصاص می‌دهد، این ظلم بزرگی است که در حق مردم می‌شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.