رونق فروش کاشی و سرامیک در اردیبهشت

دنیای اقتصاد پنج شنبه 13 خرداد 1400 - 00:16
سرامیک از اصلی‌ترین و قدیمی‌ترین مصنوعات ساخت بشر است. نگاهی به صنعت کاشی و سرامیک در ایران، نشان می‌دهد که فعالیت این صنعت از سال 1339 آغاز شده است. این صنعت با 9 نماد فعال در بازار سرمایه طی سال‌های اخیر توانسته سهم خود را در بازار‌های داخلی و البته صادراتی افزایش دهد. در این گزارش به بررسی عملکرد دو شرکت در اردیبهشت‌ می‌پردازیم.

«کساوه»: درآمد شرکت صنایع کاشی و سرامیک سینا که با نماد «کساوه» در بازار اول بورس مورد معامله قرار می‌گیرد، در یک ماه منتهی به ۳۱ اردیبهشت‌۱۴۰۰، مبلغ ۶۰ میلیارد تومان ثبت شده است. این درحالی است که درآمد این شرکت در اولین‌ماه از سال ۱۴۰۰ تنها ۱۹ میلیارد تومان بود که نشان می‌دهد شرکت در اردیبهشت‌ با رشد ۲۱۶ درصدی مواجه شده است. گرانیت و پرسلان در فروش داخلی و کاشی دیواری در فروش صادراتی بیشترین میزان درآمد شرکت را به‌خود اختصاص داده‌اند. میانگین نرخ محصولات در فروش داخلی ۶۵ هزار و ۵۰۰ تومان و در فروش صادراتی ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان بود. میزان فروش محصولات شرکت در اردیبهشت‌ با افزایش ۱۹۹درصدی نسبت به فروردین همراه شد و به رقم یک‌میلیون و ۱۸ هزار و ۷۳۰ (که متشکل از ۶۳۴ هزار و ۶۲۱ متر مربع و ۳۸۴ هزار و ۱۰۹ کیلوگرم است) رسید.  همچنین این شرکت به‌تازگی با افزایش نرخ مواجه شده که از نیمه دوم خرداد ماه قرار است اعمال شود. مقایسه فروش شرکت در اردیبهشت‌۱۴۰۰ با ماه مشابه در سال‌۹۹ نشان می‌دهد میزان درآمد شرکت ۷۲‌درصد افزایش یافته است. درآمد اردیبهشت شرکت ۵۲‌درصد بیشتر از متوسط فروش سال‌۱۴۰۰ بوده است. مقدار ۵۶‌درصد از درآمد عملیاتی شرکت از طریق فروش صادراتی و ۴۴‌درصد از درآمد شرکت از طریق فروش داخلی بوده است. شرکت از ابتدای سال مالی تا انتهای اردیبهشت ۱۴۰۰ در مجموع مبلغ ۸۰ میلیارد تومان فروش ثبت کرده که نسبت به فروش شرکت در مدت مشابه سال‌۹۹ رشد ۲۰۹‌درصدی داشته است. گفتنی است «کساوه» بزرگ‌ترین شرکت این صنعت از لحاظ ارزش بازاری است.

«کحافظ»: شرکت کارخانجات کاشی و سرامیک حافظ که دومین شرکت از لحاظ ارزش بازاری در این صنعت به‌حساب می‌آید، ‌در اردیبهشت ماه سال‌۱۴۰۰،‌ مبلغ ۲۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان  درآمد کسب کرد. مقایسه عملکرد دو ماه ابتدایی سال شرکت نشان می‌دهد که درآمد اردیبهشت‌ نسبت به فروردین با رشد ۵۴ درصدی مواجه شده است. میزان فروش شرکت در اردیبهشت‌ حدود ۴۰۸ هزار مترمربع ثبت شده است. میانگین نرخ فروش محصولات این شرکت در فروش داخلی ۹۶ هزار و ۸۰۰ تومان به ازای هر مترمربع و در فروش صادراتی ۵۴ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر مترمربع بود. مقایسه فروش شرکت در اردیبهشت‌‌۱۴۰۰ با ماه مدت مشابه در سال ۹۹ نشان می‌دهد میزان درآمد شرکت ۱۶۵‌درصد افزایش یافته است. درآمد اردیبهشت شرکت ۲۱‌درصد بیشتر از متوسط فروش سال ۱۴۰۰ ثبت شد. شرکت از ابتدای سال مالی تا انتهای اردیبهشت ۱۴۰۰ در مجموع مبلغ ۴۷ میلیارد تومان فروش داشته است که نسبت به فروش شرکت در مدت مشابه سال۹۹ رشد ۱۵۴‌درصدی محسوب می‌شود.

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.