اسفندیار خزائی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: تغییر رفتار بارش ها و بروز بارشهای سیل آسا یا افزایش روزهای خشک سال ماحصل افزایش مصرف انرژی است.
وی با بیان اینکه مصرف بالای انرژی سبب گرمایش زمین شده است اظهار داشت: میزان حرارت صحرای عربستان با زاگرس پنج درجه متفاوت بوده و این امر سبب حرکت ابرها از مدیترانه و جنوب به سمت کشورمان شده و بارش ها را به همراه دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: سپر زاگرس که بخشی از آن در استان همدان واقع شده در زیست مردم بسیار تاثیر گذار بوده است برای نمونه سپر زاگرس باعث جلوگیری از نفوذ بخشی از گرد و غبار به مناطقی از کشور شده است.
خزائی با عنوان اینکه جنگل ها ۶۷ تن در هکتار گرد و غبار را تثبیت می کنند افزود: البته جنگل ها موجود زنده هستند نباید با زمینه سازی برای بروز گرد و غبار و فیژیولوژیکی سبب مرگ آنها شویم بلکه آنها نیز حق استفاده از هوای پاک را دارند.
وی اظهار داشت: هر مرتع خوبی می تواند ۳۵ برابر از سیل خیزی جلوگیری کند که این کارکرد مرتع گویای اهمیت تنوع زیستی در حفظ حیات است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: یک هزار و ۶۵۸ گونه گیاهی تاکنون در این استان شناسایی شده که ۲۲ گونه آن «آندومیک» و مختص استان همدان است.
خزائی تعامل منابع طبیعی و محیط زیست را حسنه و مطلوب دانست و اضافه کرد: حفظ نشدن و نابودی جنگل و مرتع، بخش حیات وحش را دچار چالش و ضربه شدید می کند همچنین با وجود تعریق مناطق چهارگانه برای محیط زیست اما گونه های جانوری پیوسته در حال حرکت هستند.
وی گفت: رییس سازمان جنگل ها مدیران زیر مجموعه را مکلف به پایان رساندن کاداستر تا پایان نیمه نخست سالجاری کردند که با نهایی شدن حدنگاری، آمار جنگل و مراتع به دقت و بر اساس تصاویر پوشش گیاهی خارج می شود.