رئیس مرکز اسلامی منچستر: امام خمینی بنیان‌گذار تمدن اسلامی بزرگ است

ایرنا جمعه 14 خرداد 1400 - 07:07
لندن – ایرنا – رئیس مرکز اسلامی منچستر به‌مناسبت سی و دومین سالگرد ارتحال ملکوتی امام خمینی (ره) تصریح کرد که هدف رهبر فقید انقلاب در سال ۵۷ محدود به سرنگونی رژیم فاسد و طاغوتی پهلوی نبود و ایشان در حوزه سیاست‌ورزی نهال یک تمدن اسلامی بزرگ را بنیان‌گذاری کردند.
رئیس مرکز اسلامی منچستر: امام خمینی بنیان‌گذار تمدن اسلامی بزرگ است

حجت‌الاسلام و المسلمین سیداسدالله آوایی روز جمعه ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در لندن، به بررسی جنبه‌های مختلف شخصیت حضرت امام (ره) پرداخت و گفت: از نظر سیاسی حضرت امام فردی بسیار آگاه، تیزبین و تیزهوش بودند. امام نه از دوران نزدیک به انقلاب و میانسالی که از جوانی قدرت‌های سیاسی عالم و مناسبات‌شان را زیر نظر داشتند.

وی افزود: ایشان اهل مطالعه سیاسی و تحلیل بودند، حتی به روایت تاریخ ورود امام به حوزه سیاست را می‌توان در دوران نوجوانی ایشان در خمین و دوران استبدادی رضاخانی جست‌وجو کرد. همچنین شعار معروف نه شرقی و نه غربی علاوه بر اینکه ریشه در عمق ایمان و عرفان امام داشت بر آینده‌نگری ایشان نیز دلالت داشت.

رئیس مرکز اسلامی منچستر عنوان کرد که رهبر فقید انقلاب، از همان ابتدا و زمانی که به ذهن هیچ کس خطور نمی‌کرد، شکسته شدن کمونیسم بلوک شرق و تمدن سرمایه داری غرب را پیش‌بینی می‌کردند. حضرت امام خمینی (ره) نه با غیب گویی که به گفته حجت الاسلام و المسلمین آوایی با مطالعه عمیق و تحلیل کارشناسی تحولات بین‌المللی را دنبال و آینده‌نگری می‌کردند.

رئیس مرکز اسلامی منچستر با بیان اینکه حضرت امام خمینی فقط به دنبال تغییر رژیم شاهنشاهی در ایران نبودند افزود: هدف ایشان بنیان‌گذاشتن یک تمدن اسلامی بود. حجت‌الاسلام و المسلمین آوایی در این باره به فرازهایی از صحیفه رهبر فقید انقلاب اشاره کرد که در آن آمده است: با این نهضت اسلامی ما تا اینجا آمده‌ایم و قدرت‌ها را عقب زدیم. با این نهضت اسلامی باید از حالا به بعد سازندگی کنیم. همه با هم به سوی یک تمدن صحیح الهی و رسول‌اللهی جلو برویم.  

وی افزود که این سخن امام بدین معناست که ایشان در حوزه سیاست ورزی به دنبال ایجاد تمدن اسلامی بزرگ است؛ نه صرفا سرنگونی یک رژیم فاسد و طاغوتی.

قاموس امام چیزی به نام عقب نشینی وجود نداشت

رئیس مرکز اسلامی منچستر «ثبات قدم بودن، استحکام شخصیت و تزلزل ناپذیری» را از دیگر ویژگی‌های شخصیت حضرت امام در حوزه سیاست برشمرده و عنوان کرد: بسیاری از سیاست‌مداران در شرایط سخت عقب نشینی می‌کنند اما در قاموس امام چیزی به نام عقب نشینی وجود نداشت.

حجت‌الاسلام و المسلمین آوایی در بخش دیگری از این گفت‌وگو رهبر فقید انقلاب را به موسی زمان تشبیه کرد که «قومش یعنی بنی‌ایران را از دریا عبور داد و طاغوت‌شان را به قعر دریای تاریخ سپرد. با این فرق که قوم موسوی پس از نجات از طاغوت گفتند که برای مبارزه با استکبار اهل قتال نیستیم اما پیروان حضرت امام مصداق این آیه شدند که فَالَّذِینَ آمَنُوا بِهِ وَعَزَّرُوهُ وَنَصَرُوهُ وَاتَّبَعُوا النُّورَ الَّذِی أُنْزِلَ مَعَهُ ۙ أُولَٰئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ – بدین معنا که امت امام یاری و از ایشان تبعیت کردند»

وی تفاوت رهبری امام با سایر رهبران دینی را در پیروان ایشان دانست و گفت: امام متصل به خدا بود و مانند پلی عمل کرد که اتصال حقیقی امت به الله تبارک و تعالی را رقم زد. این مساله با رهبری دینی معمولی تفاوت دارد که در بعضی از شئون دینی می‌تواند الگو و مورد پیروی قرار بگیرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین آوایی همچنین رهبر فقید انقلاب را خورشیدی توصیف کرد که در عبودیت حضرت حق تا نزدیک مرزهای عصمت پیش‌رفت و گویی هرچه فضیلت و ویژگی‌های منحضر به فرد در علمای سلف و خلف بود یکجا در ایشان جمع بود. امام به گفته او، «بدون اغراق شبیه انبیاء بود، فقیه بود در قله‌ها، عارف بود در اوج، حکیم و فیلسوف بود در کمال، سیاستمدار بود در اوج آگاهی، شجاعت و روزآمد بودن، رهبر بود در اوج زهد و ساده زیستی» او بنیان‌گذار انقلاب اسلامی را شخصیتی منحصر به فرد در تاریخ معاصر خواند و گفت‌: قرن‌ها باید بگذرد تا تاریخ بشریت چنین انسان کاملی را شاهد باشد.

رئیس مرکز اسلامی منچستر در پاسخ به سئوالی درباره پیام نهضت امام هم بیان داشت که ایشان برای خدا قیام کردند و پیامشان جز پیام خداوند، رسول او و ائمه طاهرین نبود. وی در همین پیوند شکستن بت‌های درونی و بیرونی تا رسیدن به اوج تمدن اسلامی را محور اصلی نهضت امام عنوان کرد.

امام از اصل غافلگیری در مبارزات علیه رژیم ستم‌شاهی بهره بردند

حجت‌الاسلام و المسلمین آوایی در پاسخ به این سووال که چه عاملی باعث پیروزی انقلاب شد اظهار داشت: درکنار تمامی مزایا، برجستگی‌ها و کاریزمای رهبری امام و تبعیت کامل امت از ایشان، پذیرش خطر و ایستادن تا پای جان که در پیروزی انقلاب نقش موثری داشتند، باید توجه کنیم که حضرت امام در زمان مناسب قیام کردند و از اصل غافلگیری در مبارزه کاملا بهره بردند.

امام به گفته رئیس مرکز اسلامی منچستر به دشمن داخلی و خارجی زمان ندادند و فرصت نسوزاندند؛ به طوری که تا مدت‌ها پس از پیروزی انقلاب دشمنان هنوز گیج بودند که چه اتفاقی افتاده است. وی افزود: این سرعت عمل یک رویداد اتفاقی نبود. این هوشمندی امام در بهره‌وری از اصل غافلگیری دربرابر دشمن و ندادن فرصت به دشمن داخلی و خارجی بود.

حجت‌الاسلام و المسلمین آوایی در پاسخ به سووالی درباره تاثیر پیام حضرت امام خمینی و پیروزی انقلاب در خارج از مرزهای ایران هم بیان داشت: به نظر من باید این این پرسش را مطرح کنیم که پیام امام کجا اثر نگذاشته است. نهضت ایشان به حدی فراگیر بوده که تا قبل از انقلاب کلیت دین اسلام مانند دیگر ادیان ابراهیمی در کما بود. اما با پیروزی انقلاب ناگهان زنده و به عنوان یک دین کارآمد، گره‌گشا و تمدن ساز مطرح شد و تمام مکاتب را به چالش کشید.

وی افزود اثر پیام انقلاب اسلامی در تمام عالم شنیده شد و ملت‌ها را بیدار کرد. به گفته رئیس مرکز اسلامی منچستر، ملت‌هایی که امروز در منطقه سرکوب می‌شوند نهضت امام را تنها راه نجات خود می‌دانند و الگو قرار می‌دهند.

حجت‌الاسلام و المسلمین آوایی به این نکته هم اشاره کرد که اسلام ستیزی یکی از ابزارهایی است که امروز دولت‌های غربی برای مقابله با گسترش پیام انقلاب اسلامی ایران مورد استفاده قرار داده و شاهد آن تحریم‌های ظالمانه و محدودیت‌هایی است که علیه جمهوری اسلامی اعمال می‌شود.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.