به گزارش ایرنا، هفته گذشته نیز ۲ نفر از هموطنان که پدر و پسر بودند، به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی جان خویش را از دست دادند.
محسن جلیل روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این حادثه صبح امروز ساعت ۷ و ۱۵ دقیقه صبح به وقوع پیوست.
وی افزود: طی تماس مردمی در روستای معصوم آباد کریک با اورژانس ۱۱۵ یاسوج مبنی بر یک مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، بلافاصله آمبولانس اورژانس ۱۱۵ به محل حادثه اعزام شد.
جلیل تصریح کرد: شخص فوت شده جوان ۲۳ ساله ای بود و با توجه به اینکه مدت زمان زیادی از مسمومیت مصدوم با گاز co گذشته بود به دلیل شدت عوارض ناشی از مسمومیت، جان خویش را از دست داده بود.
پیش از این جلیل عنوان کرده بود که هرساله با شروع فصل سرما و استفاده از وسایل گرمایشی در ساختمانها و منازل مسکونی، به دلیل عدم رعایت هشدارهای امنیتی و سهلانگاریهایی که به وفور از سوی هم وطنان صورت میگیرد، شاهد روی دادن حوادث ناگواری در این زمینه هستیم.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: مرگ ناشی از مسمومیت با گاز منوکسید کربن را به مرگ خاموش تشبیه کردهاند.
وی تاکید کرد: علایم و نشانههای مسمومیت با گاز منوکسید کربن میتواند به شکل موارد بسیار متفاوت در افراد نمایان شده و در اثر تماس طولانی با گاز منوکسیدکربن، علائمی شبیه سردرد، سرگیجه، افزایش شدید ضربان قلب در ابتدا، وزوز گوش و خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، تپش قلب، کاهش سطح هوشیاری، آسیبهای دائمی به سیستم عصبی، کما و در نهایت مرگ رخ میدهد.
جلیل با اشاره به این موضوع که پس از روشن نمودن بخاری در نظر گرفتن نشت گاز و لمس لوله بخاری که آیا لوله دودکش سرد بوده یا گرم، گفت: در صورت سرد بودن دودکش، تهویه به درستی انجام نمیشود و گاز در محیط در حال پخش شدن است.
وی با بیان اینکه تلفات جانی ناشی از مسمومیت با گاز منوکسید کربن بسیار نگران کننده است، گفت: در طی شش ماهه اول در سال ۱۳۹۹، تعداد ۳۳ مورد گزارش مسمومیت با گاز CO به مرکز اورژانس استان گزارش شده که، از این تعداد دو نفر به علت شدت صدمات فوت شدند، هم چنین در طی دوازده ماه سال گذشته در سال گذشته تعداد ۲۸۲ نفر مسمومیت با گاز منوکسید کربن گزارش شد که متاسفانه ۱۱ نفر در این بین جان خویش را از دست دادند.
جلیل ادامه داد: در صورت بروز چنین حادثهای بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود و در این شرایط، کمک رسانی به زنان باردار، کودکان و سالمندان در اولویت بیشتری قرار دارد، در ادامه بلافاصله با دستمالی مرطوب جلوی دهان و بینی گرفته شود تا اطرافیانی که وضعیت بهتری دارند دچار گازگرفتگی نشوند و تا رسیدن اورژانس هیچ خوراکی یا نوشیدنی به فرد گاز گرفته داده نشود تا از آسپیراسیون و خفگی افراد جلوگیری شود.