حجتالاسلام و المسلمین اسماعیل رئیسی در گفتوگو با ایسنا در خصوص اقدامات امام خمینی(ره) برای زنده نگه داشتن اسلام و حوادث ۱۵ خرداد، اظهار کرد: از دورانی که اسلام در کشورهای مختلف از جمله ایران نفوذ پیدا کرد، مردم ایران نیز همانند مردمان سایر کشورها پذیرای آیین اسلام شدند و اسلام بهعنوان مذهب اصلی ایران پذیرفته شد، سلسلههای پادشاهی گوناگونی بر ایران حکومت کردند، برخی از پادشاهان برای دستیابی به منافع گوناگون، خود را علاقهمند و پیرو دین اسلام جلوه میدادند، اما باوجود همه تلاشهای این پادشاهان مردم مسلمان ایران طبق باورهای دینی خود اغلب پادشاهان را حاکمان جور و حکومت پادشاهان را غصبی میدانستند.
مسئول نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه پیام نور شهرکرد افزود: طبق فرهنگ شیعه حکومت و ولایت مخصوص ائمه(ع) و جانشینان آنها است و در زمان غیبت امام عصر(عج) چون دسترسی به امام معصوم وجود ندارد، حکومت اسلامی باید به دست ولیفقیه جامع شرایط که نزدیکترین فرد به امام معصوم است، سپرده شود.
وی ادامه داد: به دلیل وجود این باور در فرهنگ شیعه، مردم و بزرگان دین نسبت به حکومتهای پادشاهی و غیردینی ابراز براعت داشتند، بنابراین به دلیل این احساس مردم از حکومتهای غیردینی، پادشاهان اقدامات زیادی در جهت دینستیزی و دینزدایی از جامعه انجام دادند.
رئیسی عنوان کرد: پس از اتمام حکومت قاجار رضاخان میرپنج با حمایت انگلستان سلطنت پهلوی را در سال ۱۳۰۴ هجری شمسی تاسیس کرد، رضاخان از همان ابتدای حکومت خود مبارزه علنی با اسلام را آغاز کرد و اقدامات بسیاری در این خصوص انجام داد، یکی از این اقدامات صدور فرمان کشف حجاب یا ممنوعیت برگزاری هرگونه مراسم عزاداری در ایام محرم بود، همچنین رضاخان فضای اختناق شدیدی در کشور ایجاد کرد و با هرگونه فرد مخالف با این سیاستها بهشدت برخورد میکرد.
مسئول نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه پیام نور شهرکرد خاطرنشان کرد: پس از گذشت ۱۶ سال از حکومت پهلوی، رضاخان برکنار و محمدرضا پهلوی به حکومت رسید که به دلیل پشتیبانیهای آمریکا از محمدرضا پهلوی او نیز راه مبارزه با دین را در پیش گرفت، البته در این زمان حضرت آیتالله العظمی بروجردی که از نفوذ و قدرت معنوی بالایی برخوردار بود مانع بسیاری از اقدامات دین ستیزانه دستگاه پهلوی میشد.
وی اضافه کرد: از اقدامات محمدرضا پهلوی در حوزه فرهنگی میتوان به تغییر تاریخ هجری شمسی که برگرفته از تاریخ اسلامی و رسمیت دین اسلام در ایران بود و تبدیل آن به تاریخ شاهنشاهی اشاره کرد، یکی از اهداف این اقدام متصل کردن تاریخ ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی به ۳۵ سال دوران سلطنت پهلوی بود، برای تصویب این قانون نیز کارهایی از قبیل چاپ کتابهای درسی و غیردرسی با تاریخ شاهنشاهی، پخش برنامههای رسانههای جمعی و ثبت اسناد رسمی و دولتی براساس این تاریخ بود، همچنین استفاده از تاریخهای شمسی و قمری ممنوع اعلام شد.
رئیسی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات محمدرضا پهلوی در حوزه فرهنگ برگزاری جشنها و سمینارهای فرهنگی و هنری در راستای تضعیف باورها و اعتقادات مردم از جمله برگزاری جشنهای عظیم شاهنشاهی ۲۵۰۰ ساله یا مراسم تاجگذاری با هزینههای بسیار بالا در تخت جمشید بود، او همچنین سعی میکرد با ترویج فساد و فحشا در جامعه، قشر جوان را نسبت به باورهای دینی و غیرت دینی بیاعتنا و فرهنگ غربی را جایگزین فرهنگ غنی شیعه کند.
مسئول نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه پیام نور شهرکرد با اشاره به موقعیت استراتژیک ایران در خاورمیانه، بیان کرد: پس از کودتای ۲۸ مرداد و از بین رفتن دولت مصدق پشتیبانی آمریکا از محمدرضا پهلوی بیشتر شد و آمریکا وظیفه برقراری امنیت داخلی ایران را برعهده گرفت، همچنین برای دستیابی به اهداف خود که سلطه بر منابع سرشار ایران، تبدیل بازار ایران به یک بازار بزرگ برای محصولات آمریکایی و بهرهگیری از نیروی نظامی داخلی ایران برای انجام حرکتهای ضداسلامی و سرکوب هرگونه اقدام اسلامی یا استقلالطلبانه در ایران بود در سال ۱۳۵۰ پس از خروج انگلستان از خلیج فارس مسئولیت امنیت منطقه را برعهده ایران گذاشت.
وی اظهار داشت: محمدرضا پهلوی در حقیقت به دست نشانده آمریکا برای اجرای طرحهای این دولت استکباری در ایران تبدیل شد، از جمله این طرحها میتوان به طرح اصلاحات ارزی که توسط علی امینی نخست وزیر وقت به تصویب رسید اشاره کرد، یکی دیگر از طرحهای آمریکا که شش ماه پس از طرح اصلاحات ارزی و توسط اسدالله علم به تصویب رسید، طرح انجمنهای ایالتی و ولایتی بود.
رئیسی افزود: هدف اصلی رژیم پهلوی از طرح انجمنهای ایالتی و ولایتی آن بود که با طرح مسایلی با عنوان پیشرفت، توسعه و آزادی به تدریج با اسلام و فرهنگ اسلامی مقابله کند، زیرا یکی از مواد این طرح مانند حذف قسم به قرآن کریم و جایگزین کردن قسم به کتاب آسمانی در مراسم تحلیف برای انتخاب شوندگان یا انتخاب کنندگان بود.
مسئول نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه پیام نور شهرکرد عنوان کرد: امام خمینی(ره) اولین شخصی بود که باوجود ظاهر موجه و فریبنده مصوبات پهلوی، با هوش سرشار خود متوجه توطئه خطرناک رژیم پهلوی شد و با شناختی که از این رژیم داشت، ایشان متوجه شد این مصوبات مقدمهای برای برای از میان برداشتن نام اسلام و استقرار حکومتهای دین ستیز در ایران است.
وی اضافه کرد: امام خمینی(ره) در اول مهرماه جلسهای با حضور علمای بزرگ دینی مانند آیتالله حائری برگزار کرد و در این جلسه تصمیمات مهمی در جهت مخالفت با طرحهای رژیم پهلوی اتخاذ شد، بنابراین امام خمینی(ره) در تلگرافی که به محمدرضا شاه و اسدالله علم ارسال کرد تصویب طرحهای انجمنهای ایالتی و ولایتی و اصلاحات ارزی را برخلاف شرع و قانون اساسی ایران دانست، همچنین امام خمینی(ره) نامههای متعددی به علمای نجف فرستاد و تمام سعی خود را برای آگاه کردن مردم و علما کرد و سرانجام دو طرح رژیم پهلوی با شکست روبرو شد.
رئیسی خاطرنشان کرد: ۴۲ روز پس از شکست طرح انجمنهای ایالتی و ولایتی و اصلاحات ارزی طرح انقلاب سفید از سوی محمدرضا شاه اعلام شد که با مخالفت شدید امام خمینی(ره) روبرو شد، امام(ره) با فرستادن نامههایی به شخصیتهای مذهبی و رایزنیهای فراوان و به همراهی آیتالله احمد خوانساری، آیتالله بهبهانی، آیتالله خویی و آیتالله حکیم در عراق با این طرح رژیم پهلوی نیز مخالفت کرده تا سرانجام این طرح نیز شکست خورد.
مسئول نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه پیام نور شهرکرد اظهار کرد: رژیم پهلوی پس از تحمل شکست طرحهای مختلف خود در تاریخ دوم فروردین ۱۳۴۲ فاجعهی هجوم وحشیانه به حوزه علمیه فیضیه قم را رقم زد، در این حادثه طلبههای زیادی کشته و زخمی شدند که این حادثه نیز با واکنش امام خمینی(ره) روبرو شد.
وی عنوان کرد: پس از مخالفتهای امام خمینی با طرحهای رژیم پهلوی این رژیم اقدام به دستگیری امام(ره) کرد که با واکنش مردم همراه بود و منجر به قیام خونین ۱۵ خرداد شد، مردم بهصورت کفنپوش به خیابان آمده و در رویارویی با ماموران رژیم پهلوی تعداد زیادی از مردم به شهادت رسیدند.
رئیسی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از طرحهای رژیم پهلوی که با مخالفت شدید امام خمینی(ره) همراه شد، طرح کاپیتولاسیون یا مصونیت قضایی اتباع آمریکا در ایران بود که پس از این مخالفت امام(ره) توسط رژیم ستمگر پهلوی دستگیر و به سمت ترکیه و عراق رهسپار شد و پس از گذشت ۱۴ سال در تاریخ ۱۲ بهمن۱۳۵۷ امام به ایران بازگشت و پس از مبارزات و مجاهدتهای فراوان در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و مردم ایران از چنگال رژیم ظالم پهلوی رهایی یافتند.
مسئول نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه پیام نور شهرکرد یادآور شد: اگر از ابتدا امام خمینی(ره) دربرابر طرحهای دینستیز محمدرضا پهلوی ایستادگی نمیکرد و به مردم و علما هشدار نمیداد مشخص نبود امروزه در ایران نامی از اسلام وجود داشت، امام(ره) شخصیتی منحصر بهفرد داشت که از جامعیت فقهی، فلسفی و عرفانی برخوردار بود به همین دلیل توانست رهبری مردم را به خوبی در برابر شیاطین قدرتمند زمان و ابر قدرتهای بزرگ انجام دهد و به پیروزی عظیمی دست یابد.
وی عنوان کرد: درمیان اندیشمندان شیعه علمای بزرگی وجود دارد، اما آنچه شخصیت امام خمینی(ره) را متمایز ساخت، داشتن استقامت خدادادی، پشتکار خستگیناپذیر و مدیریت توانمند بود و به همین دلیل توانست جریانات انقلاب را هدایت کند و به پیروزی نهایی برساند.
رئیسی در پایان خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) تربیتشده دین و قرآن بود و دلیل داشتن شخصیت وارسته، تیزبینی و هوشمندی، توانست اسلام را از غربت نجات داده و حکومتی برپایه فقه اسلام و احکام اسلامی ایجاد کند.
انتهای پیام