بفرمایید آب‌ دوغ خیار خنک و خوشمزه!

صدا و سیما شنبه 15 خرداد 1400 - 13:21
روش تهیه آسان و سریع آب دوغ خیار خنک را بدانید.

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، آب دوغ خیار، غذایی ساده، سالم و سبک است که به‌راحتی هضم می‌شود؛ به علت طبع خنکی که دارد، عطش را رفع می‌کند و از خستگی و رخوت ناشی از گرمی هوا می‌کاهد.

 

بفرمایید آب‌ دوغ خیار خنک و خوشمزه!

 
آب دوغ خیار خنک و دلنشین
 
درست کردن آب دوغ خیار در فصل تابستان، دارای بازار داغ‌تر از خود این گرما است که افراد به‌خاطر ماهیت خنک و بسیار دلنشین آب دوغ خیار، آن را در این فصل مصرف می‌کنند. آب دوغ خیار، علاوه بر این‌که احساس خنکی در بدن را زنده می‌کند، با ترفند‌های خاص نیز  بسیار خوشمزه‌تر می‌شود.
 
 
بفرمایید آب‌ دوغ خیار خنک و خوشمزه!
 
 
مواد لازم در تهیه آب دوغ خیار
 
شیر، ۱ پیمانه
 
خامه، نصف پیمانه
 
تربچه خرد شده، ۴ تا ۵ عدد
 
گردوی خرد شده نگینی، ۱۰ تا ۱۲ عدد کامل
 
سبزی خشک معطر (نعنا، جعفری، ترخون، مرزه، ریحون) ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
 
خیار خرد شده نگینی، ۴ تا ۵ عدد
 
پیازچه خرد شده نگینی، ۲ عدد
 
نمک و فلفل، به میزان دلخواه
 
کشمش پلویی، ۱ پیمانه
 
ماست، ۴ پیمانه
 
سبزی تازه خرد شده، شامل پونه، ریحون و نعنای تازه یا هر سبزی معطر دیگر
 
دوغ ترش، ۱ لیتر
 
 
طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه
 
 
بفرمایید آب‌ دوغ خیار خنک و خوشمزه!
 
 
در ظرف مناسبی، شروع به مخلوط کردن مواد می‌کنیم. ابتدا ماست را به همراه خیار خرد شده با هم مخلوط می‌کنیم و هم می‌زنیم. سپس، به ترتیب بقیه مواد را با هم مخلوط می‌کنیم و به همراه ماست و خیار، خوب هم می‌زنیم. فقط بهتر است که پیازچه خرد شده را موقع میل غذا مخلوط کنید، زیرا ممکن است آب بیاندازد، در بقیه مواد لیز شود و حالت خوشایندی در غذا پیدا نکند.
 
مخلوط آب دوغ خیار را به مدت ۱ ساعت در بیرون از یخچال نگه می‌داریم تا ترش‌تر و جاافتاده‌تر شود. اگر هنگام خوردن، دوست داشتید که خنک‌تر باشد، به مدت نیم‌ ساعت در داخل یخچال نگه دارید، اما به‌ هیچ‌وجه، جهت خنکی، قالب یخ به آن اضافه نکنید، زیرا ممکن است که مزه آب پیدا کند.
 
حتما جهت خوردن آب دوغ خیار، از نان خشک استفاده کنید، زیرا نان تازه داخل مواد خمیر می‌شود و طعم آن را خوشمزه نمی‌کند.
 
هنگام اضافه کردن نان خشک، می‌توانید پیازچه‌های خرد شده را نیز اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه نان خشک و پیازچه در مواد بمانند و سپس، میل کنید.
 
 
نکات دیگر درباره آب دوغ خیار
 
آب دوغ خیار، جزو غذاهای محلی است.
 
زمان آماده‌سازی مواد اولیه و لازم آن، حدود ۱۵ دقیقه است.
 
آب دوغ خیار را می‌توانید در وعده نهار - میان‌وعده - میل کنید.
 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.