احمد خالق نژاد طبری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۰ استان بدون پزشک جراح کودکان شامل ایلام، هرمزگان، بوشهر، اردبیل، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و سمنان است.
وی افزود: مردم این ۱۰ استان کشور متحمل سختی های چشمگیر در همین زمینه می شوند.
رییس انجمن جراحان کودکان ایران بیان کرد: هر چند که با تلاش و همت یک مؤسسه خیریه در سیستان و بلوچستان برخی پزشکان جراح کودکان به طور پروازی از تهران در این استان حضور می یابند اما چاره کار این نیست و چنین موضوعی باید به طور ریشه ای برطرف شود.
خالق نژاد طبری در مورد برنامه ها برای جذب و بکارگیری پزشکان جراح کودکان در ۱۰ استان مورد نظر، عنوان کرد: رشته های پزشکی دارای حساسیت و پیچیدگی های خاصی هستند اما با توجه به شرایط فعلی رفع موضوع های اقتصادی می تواند یکی از مهمترین موارد ایجاد انگیزه برای حضور این پزشکان در استان های مدنظر و حتی در مناطق دورافتاده باشد.
وی ابراز داشت: برخی دلایل حضور نیافتن پزشکان جراح کودکان در این ۱۰ استان همراه نشدن متخصصان بیهوشی کودکان، کمبود ان.آی.سی.یو (بخش مراقبت های ویژه نوزادان) و کمبود پی.آی.سی.یو (بخش مراقبت های ویژه کودکان) است.
خالق نژاد طبری گفت: یکی از بهترین برنامه ها برای رفع این مشکل تشکیل یک استان معین با محوریت چند استان دیگر برای اعزام کودکان نیازمند جراحی به این مرکز است.
وی اظهار داشت: تشکیل یک استان معین با مرکزیت بین چند استان نزدیک و همجوار می تواند بسیاری از مشکلات در این زمینه را برطرف کند.
خالق نژاد طبری افزود: بمنظور اجرای این طرح می توان استان های دارای جمعیت کمتر را به سوی مرکزیت یک استان هدایت کرد.