محسن افشارچی روز پنجشنه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از عوامل اصلی مشارکت مردم در انتخابات اعتماد آنان به کنشگران سیاسی و اعتماد به نظام و نهادهای سیاسی است، افزود: مردم به نظام سیاسی اعتماد دارند شاهد مثال آن هم مشارکت ۷۰ درصدی در انتخابات سال ۹۲ بود در حالی که در سال ۸۸ نظام با بزرگترین تهمت در خصوص انتخابات روبرو بود.
وی ادامه داد: در خصوص اعتماد به نهادهای سیاسی که شورای نگهبان یکی از آن نهادها است باید بدانیم که عملکرد این شورا در خصوص رد و یا تایید صلاحیت ها از انتخابات مجلس به این سو، رویه یکنخواختی بوده و با این وجود مشارکت در انتخابات های گذشته زیاد و قابل توجه بود.
افشارچی اظهار داشت: نکته ای که وجود دارد این است که اگر اعتماد مردم به کنشگران سیاسی و دولتمردان کمرنگ شود، این باعث کمرنگ شدن مشارکت مردم در انتخابات می شود و این ادعا درست است.
وی خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که آینده با گذشته متفاوت باشد، می خواهیم ثابت کنیم که در جمهوری اسلامی کنشگران سیاسی وجود دارند که متفاوت با سیاستمداران و دولتمردان فعلی فکر می کنند. می خواهیم به مرم بگوییم کنشگران سیاسی آینده بهتری را می توانند بسازند.
افشارچی در خصوص مناظرات تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و طرح نشدن موضوعاتی همچون تحریم ها و شیوع کرونا و تاثیر آنها، گفت: برخی از ما همیشه دچار افراط و تفریط هستیم، برخی از سیاستمداران سعی می کنند همه چیز را به تحریم و کرونا ربط بدهند و برخی هم دوست دارند همه چیز را مستقل از تحریم و کرونا مدنظر نظر داشته باشند.
وی افزود: ما معضل تحریم و کرونا را در کشور داشتیم و اینها باید به نوعی در مناظرات مطرح و در خصوص آنها سوأل شود چرا که برخی از نامزدها برای این مسائل برنامه دارند.
افشارچی گفت: من هم موافق هستم که در سوالات صداو سیما باید وزن و اثر تحریم ها مورد سوال قرار گیرد و اتفاقا خیلی خوب است که یک سیاستمدار به مردم بگوید که در خصوص تحریم چه روند کاری خواهد داشت.
وی افزود: متاسفانه آنچه در دولت فعلی پُررنگ بود این بود که خیلی از وقت ها منافع ملی پای منافع جناحی قربانی می شود، سال های سال است که در ارتباط با تبعات مذاکره و تحریم ها خیلی از دلسوزان جامعه نظر و ایده می دهند، ولی دلسوزان را با اسم دلواپس پس زدند.
رییس ستاد انتخاباتی سید ابراهیم رییسی در استان زنجان گفت: باید بدانیم آمریکا با هر کشوری که می خواهد قوی و مستقل باشد، مشکل دارد.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران جمعه ۲۸ خرداد همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، اولین میاندورهای یازدهمین مجلس شورای اسلامی و دومین میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار خواهد شد.
سعید جلیلی، محسن رضایی میرقائد، سیدابراهیم رئیسالساداتی مشهور به رییسی، علیرضا زاکانی، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی هفت نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستند.