قاضی زاده هاشمی: دولت سلام صندوق اعتباری برای ازدواج تشکیل می دهد

ایرنا جمعه 21 خرداد 1400 - 18:29
تهران- ایرنا- نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت سلام صندوق اعتباری برای ازدواج، تامین جهیزیه، ازدواج و اشتغال خانواده در نظر گرفته است.
قاضی زاده هاشمی: دولت سلام صندوق اعتباری برای ازدواج تشکیل می دهد

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امیرحسین قاضی زاده هاشمی عصر جمعه در گفت‌وگو با رادیو فرهنگ در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه به نظر شما علت اصلی آمار بالای تجرد جوانان در سنین ازدواج چیست و دولت شما چه راهکاری برای تسهیل ازدواج جوانان خواهد داشت؟ اظهار کرد: از ۱۲ سال پیش یک کارگروه در مجلس راه اندازی شد که رییس آن کارگروه من بودم و موضوع آن حل مشکل جوانان و فرزندآوری بود.

وی ادامه داد: موانع ازدواج و فرزندآوری را بررسی کردیم که  یکی از مقولات افزایش سن ازدواج بود. با اینکه تمایل به ازدواج بیش از ۹۵ درصد در جامعه وجود دارد اما موانعی نیز بر سر این راه است. 

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که نخستین مساله اشتغال و در ادامه سربازی، تحصیلات و هزینه‌های ازدواج است،  اظهار داشت: قانون تسهیل ازدواج اجرا نشده است. ولی ما با کمک مرکز عملی- اسلامی پیشرفت به یک مدلی رسیدیم که یک وزارتخانه به نام خانواده با موضوع ازدواج تشکیل داده که سبب پایدارسازی ازدواج است و موضوع آن فرزندآوری و موضوع رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی است. 

قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: دریچه نگاه دولت سلام به خانواده است. از زاویه خانواده به برنامه و بودجه، سیاست و سیاست خارجی نگاه می‌کند و از زاویه خانواده اشتغال ایجاد خواهد کرد تا سبب  پشتیبان خانواده است. 

وی ادامه داد: صندوق اعتباری برای ازدواج، تامین جهیزیه، ازدواج و اشتغال خانواده در نظر گرفته شده است. زیرا حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار ازدواج در سال انجام می شود که با این طرح تعداد ازدوارج‌ها  سه برابر خواهد شد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری به سایر طرح ها مکمل در حوزه مسکن و اشتغال که به تکمیل و تعمیق این موضوع کمک می‌کند اشاره کرد و اظهار داشت: آداب همسر گزینی و راه‌های کیفیت سازی برای پایدارسازی خانواده، مشاوره‌های قبل و بعد از ازدواج و قبل و بعد از طلاق و در حوزه فرزندآوری از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده است. 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: چون شکل سنتی خانواده‌ها تغییر پیدا کرده است، یک سری موضوعات به دلیل اینکه به صورت سنتی منتقل می‌شده الان در آموزش و پرورش به آنها آموزش داده نمی‌شود، که برای آنها نیز برنامه ریزی داریم

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این پرسش که دولت شما چه الگویی را برای اقتصاد فرهنگ مد نظر قرار خواهد داد؟، خاطرنشان کرد: هر فعالیت فرهنگی و اجتماعی و زیربنایی که انجام می دهیم باید پیوست اقتصادی آن را داشته باشیم. باید بدانیم که این سازوکار را چگونه طراحی کنیم که سبب خلق منابع مالی برای آن بخش و خودکنترلی شود.

وی افزود: هر چند دولت وظیفه دارد در حوزه فرهنگ یارانه بدهد وکمک کند ولی فرهنگ وظیفه حاکمیتی است. مانند آموزش و پرورش، بهداشت و امنیت و  این که دولت بگوید من در فرهنگ موئولیت ندارم حرف غلطی است.

قاضی زاده تصریح کرد: وقتی از هنرهای تجسمی صحبت می‌کنیم باید بحث حراجی‌ها و نمایشگاه‌ها را حل و فصل کنیم یا در سینما بحث اقتصاد سینما فروش گیشه و جهانی شدن را بحث کنیم. ما اگر یک جایی نیاز است تا به سینما کمک مالی کنیم باید این را انجام بدهیم. باید یک سرمایه گذاری عظیمی در حوزه صنایع خلاق انجام دهیم.

وی با اشاره به وارداتی بودن بسیاری از کالاهای فرهنگی مورد استفاده در کشور گفت:  لباس و عروسک و ...  وارداتی است و ما باید این کالاها را بومی سازی کنیم و مدیر بازار منطقه شویم. در این حوزه ما تولید کننده آن فرم و محتوا باشیم. محتوا را غالب صنعتی به آن بدهیم و تولید کنیم و شرکای منطقه‌ای داشته باشیم چون منطقه ما اسلامی است. نگاه فرهنگی آنها به ما نزدیک است و می‌توانیم از این کالاها با یک تولید انبوه برای تولیدکنندگانش کار اقتصادی کنیم.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه جامعه شناسان جمعیت کلان در کلان شهرها و حاشیه نشینی را بر افزایش آسیب‌ها موثر می‌دانند. برای رفع مهاجرت روز افزون به شهرها چه برنامه‌ای دارید؟ بیان کرد:  در ۵۰ سال گذشته با تبدیل سریع ۸۰ درصدی جمعیت روستایی به شهری مواجه شدیم. 

وی ادامه داد: هویت زندگی روستایی و به خصوص در کشور که تنوع قومی، فرهنگی، زبانی و مذهبی زیادی وجود دارد و از جاهای دیگر خرده فرهنگ‌ها کنار هم قرار گرفته‌اند و مخلوط شده‌اند، برای تولید یک فرهنگ قرن‌ها زمان می‌برد تا یک آداب و رسوم تشکیل شود. وقتی سریع اتفاق بیفتد یک سری از ناهنجاری‌های اجتماعی صورت می‌گیرد. مثلا طلاق افزایش می‌یابد به این دلیل که تضاد فرهنگی بیشتری صورت می‌گیرد و مردم پنهان شده در کنار هم قرار دارند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید برای این جمعیت کاری کنیم که در پیرامون اینقدر قوی باشد که تمایل به مهاجرت به مرکز نباشد و تمایل به مهاجرت معکوس اتفاق بیفتد. ما برای این موضوع طراحی کلانی برای پراکندگی جمعیت انجام دادیم.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این پرسش که برای حمایت از هنرمندان متعهد و انقلابی چه برنامه‌ای دارید؟، گفت: هنر شاید مثل خیلی از مشاغل جزو مشاغل فصلی محسوب می‌شود. مثلا ورزشکاران یک شکوفایی ورزشی دارند. در خصوص هنرمندان هم همین است. بجز هنرمندان سینما که جوان اول هستند تا بشوند میانسال طول می کشد اما عمده فعالیت دارند. بنابراین نظام‌های بیمه موجود که مبتنی بر اشتغال است برای اینها مفید نیست. 
وی اظهار داشت: یک مکانیزم بیمه تعریف کردیم به نام هویت شغلی یعنی اگر کسی هنرمند محسوب شود تحت پوشش صندوق بیمه قرار بگیرد. 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: صندوق هنرمندان کامل نیست و آن را در وزارت ارشاد گذاشتند که این غلط است. تمام کسانی که جنس هنرمند هستند باید برای آنها بیمه ایجاد شود. البته نوع اخذ حق بیمه و مالیات  برای آنها متفاوت است. 

قاضی زاده هاشمی بیان کرد: این موارد مدل‌های رایج در دنیا است و چیزی نیست که ما اختراع کنیم. ما اگر بتوانیم به هنرمند یک اطمینان قلبی بدهیم، یعنی بگوییم که تا آخر عمرت از تو حمایت می‌کنیم و بدانند که یک جایی هست که به آنها حقوق اولیه می‌دهد،‌ به آرامش می رسند.

وی یادآور شد: بر اساس مکانیزم بیمه‌ای به نام هویت شغلی که تعریف کردیم،‌ هر هنرمند تحت پوشش صندوق بیمه قرارمی گیرد و حقوق اولیه به آنها پرداخت می‌شود.

ادامه دارد...

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.