سیدابراهیم رئیسی در فرصت ۴ دقیقه ای برای نقد اظهارات دیگر کاندیداها، گفت: به مساله خوزستان اشاره شد. مرجع قانونی در ارتباط با سفر خوزستان، ستاد ملی مبارزه با کرونای تهران و مرکز بود که اجازه دادند و همه مقدمات لازم انجام شد و اهواز یکی از استان هایی بود که به آن بدهکار بودم؛ چرا اینقدر ناراحتی دارید؟
وی افزود: در عید ۹۹ مسولین بهداشت و درمان گفتند محدودیت ها ایجاد شود، ولی آقای روحانی توجه نکرد و در عید ۱۴۰۰ هم انجام نشد و از ۲۵ فروردین تازه شروع به محدودیت کردند؛ چرا به این موضوع حساس نشدید؟ ما که به حرف کارشناسی عمل کردیم. بخشی که بیشترین همکاری با کارشناسان وزارت بهداشت را دارد ما هستیم.
رئیسی گفت: اسامی که آقایان اعلام کردند، مردم قضاوت کنند و به این آقایان اطلاع دهند که ما برخورد کردهایم یا نه؟ رسانه ها را نگاه کنید.
وی با طرح این سوال که نظر من درباره FATF را از کجا ذهنخوانی کردند که نظر من چیست؟ گفت: اگر منافع ملت در قراردادی تامین شد ما هیچ مشکلی نداریم، وگرنه نمیتوانیم منافع مردم را به حراج بگذاریم.
رئیسی ادامه داد: از رئیس قبلی بانک مرکزی پرسیدند که منافع برجام چیست، پاسخ داد هیچ! حداقل به مواضع خودتان پایبند باشید.
وی تاکید کرد: اقتدار خارجی امتداد اقتدار داخلی است. شما وقتی جوجه کُشی و صف مرغ دارید نمیتوانید برجام را اجرا کنید. برجام یک قراردادی است که با شروط خود در کشور تصویب شده، برجام را یک دولت مقتدر میتواند اجرا کند.
وی بیان کرد: اسامی ۱۱ بدهکار بانکی را به مردم اعلام میکنیم تا مشخص شود که ما به پرونده آنها در دستگاه قضایی رسیدگی کردیم.
عبدالناصر همتی هم در بخش دوم سخنان خود اظهار کرد: آقای جلیلی می فرماید چرا با سه کشور مذاکره می کنید؟ آقای جلیلی یک دهه کشور را با بیانیه خوانی معطل کردید و چی دی پی کشور ۸۰ درصد کاهش یافت. آقای جلیلی بی خودی می گویید تعامل خوب است؟ تعامل با چه کسی؟ دنیا این جور با ما کار نمی کند. آقای زاکانی هم که پوششی هست و من جوابش را نمی دهم.
همتی ادامه داد: وزیر اقتصاد و برخی رقبا برای من بی اخلاقی کردند. قبل از سقوط بورس به مقام معظم رهبری نامه نوشتم و گفتم که مردم را به بورس دعوت نکنید و هشدار دادم. ایشان به من جواب دادند که باید فکر جدی درباره آن بشود، ولی باز هم مردم به بورس دعوت شدند و وزیر اقتصاد گفت حبابی وجود ندارد و مردم به بورس بروند. دخالت افرادی سیاسی و تغییر قانون را در بورس شاهد بودیم. اصرار کردم ولی کسی به حرف من گوش نداد. ۱۱ نفر ابر بدهکار بانکی که وام ۹۰ هزار میلیاردی گرفتند برای ۱۰ سال پیش بوده است. لیست این ۱۰ نفر را هم همین الان تقدیم آقای رئیسی می کنم که اگر صلاح دانستند اعلام کنند.
همتی در ادامه خطاب به سعید جلیلی گفت: شما اصلا از مسائل بینالمللی اطلاع ندارید. بهترین دوستان ما عراق و چین هستند که آنها هم پول های ما را نمی دهند. بدانید که دنیا بدون بحث برجام و رفع تحریم، با ایران کار نمی کند.
سعید جلیلی در فرصت ۴ دقیقه ای برای نقد اظهارات دیگر کاندیداها، با اشاره به اینکه ورود ثبات در سیاست ها و محیط اقتصادی کشور یکی از نکات حائز اهمیت است، گفت: تحریم ها واقعیتی است که وجود دارد و نمی توان منکر آن شد، ولی مهمتر از تحریم، بهانه تحریم هاست که ناکارآمدی را گردن تحریم ها می اندازند.
وی ادامه داد: رئیس جمهور باید فهم صحیحی از مناسبات جهانی و ظرفیت های داخلی کشور داشته باشد. مشکل این است که حداقل فهم از مناسبات جهانی وجود ندارد و بر همین مبنا هم می خواهند نسخه بپیچند. جهش تولید منوط به جهش صادرات و جهش صادرات منوط به جهش تعاملات خارجی است که دوستان در این زمینه کارنامه بسیار ضعیفی دارند، چون تعاملات خارجی را با دو سه کشور خلاصه کرده اند و معلوم است که این جواب نمی دهد.
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در همین مذاکرات موجود طرف با پر رویی تمام تر می گوید موضوعات فراوان دیگری هم داریم و اهرم تحریم را هم خواهیم داشت. در اینجا باید به مردم بگویید در این زمینه چه برنامه ای دارید. باید اهرم دشمن را از دستش خارج کرد نه اینکه بگوییم عده ای در داخل نگذاشتند. برای بی اثر کردن تحریم و پشیمان کردن دشمن از تحریم باید برنامه داشته باشیم. تعامل سازنده با جهان باید به گونه ای شکل گیرد که اقتصاد کشور معطل گفت وگو با دو، سه کشور نشود. وقتی در مذاکرات موفق بودند، تحریم ها ۱۵۰۰ مورد شد و دلار هم ۳۰ هزار تومان.
جلیلی تأکید کرد: در روابط خارجی باید تهدید و فرصت را با هم دید و تهدید را به حداقل رساند و از فرصت ها نهایت استفاده را کرد. اکنون از هزار میلیارد دلار درآمد کشورهای همسایه، سهم ما چقدر است؟ ما برای تحریم بانکی ۱۱ طرح داریم که می شود در همین شرایط آن ها را اجرا کرد، اما بانک مرکزی باید بگوید چه کرده است. شما نه تنها در مذاکرات نتیجه نگرفتید بلکه فرصت های جهانی را به خاطر مذاکره با دو، سه کشور نادیده گرفتید.
محسن رضایی نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم هم در ادامه بحث گفت: این نظام سیاسی کشور ابتدا داخلی بود، اما نفوذیها آمدند و فضای سیاسی کشور را مدیریت کردند. خیلیها انگار نا آگاه هستند یا نمیخواهند مشکل را حل کنند. رهبر انقلاب مشکلات را حل کرده و سیاستهای اقتصاد مقاومتی را تبیین کردند، اما در مجلس اینها قانون تصویب نشده که اگر این کار انجام میشد مشکلات را حل میکرد.
رضایی گفت: رهبر انقلاب با خط مشی نرمش قهرمانانه به برجام خط دادند و حمایت کردند. قرار بود اقدامات دولت برای رفع تحریم باشد، اما تحریم برطرف که نشد، بیشتر هم شد. به قول یک بنده خدایی باید زد زیر میز این طوری نمیشود کشور را مدیریت کرد.
وی اظهار کرد: دولت ما اقتدار و قانون را مستقر می کند؛ حق شما را از گردن کلفتها را می گیرد. این نفوذی ها در پشت صحنه که باعث آلودگی امنیتی شده اند و کسانی که با دعوای زرگری وقت شما را می گیرند از پستو بیرون می آوریم. ما نمیگذاریم با سرنوشت ملت بازی شود. برنامه من جراحی های بزرگ است، ولی روی کاغذ نیست و عملی می شود. ما باید عقلانیت را برگردانیم. عقل فردی و جناحی جای عقل جمعی را گرفته است. مسئولان در حال حاضر در برابر مشکلات می گویند همینی که هست؛ این بی احترامی به مردم است، اگر تعامل داخلی نداشته باشیم؛ قطعا تعامل خارجی غیرممکن است.
علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: مردم عزیز مشکل امروز کشور ۳ نان است ندانستن، نخواستن، نتوانستن که مظهر آن دولت آقای روحانی و افرادی است که با ایشان کار کردند.
وی گفت: مشکل ما دروغگویی است، اگر پینوکیو در عالم واقع وجود داشت دماغش چند دور دور زمین می چرخید، آقای همتی آبان ۹۸ گفت که نرخ بنزین در حوزه اقتصادی تاثیر ندارد و نوشته های آقای همتی موجود است. البته آقای همتی بعدا اعلام کرد که با افزایش قیمت بنزین مخالف بودم؛ آقای همتی چرا دروغ می گویید؟ این نامه شماست در تاریخ ۳۱ شهریور ۹۸ که درخواست کردید قیمت بنزین ۵ هزار تومان شود تا کسری بودجه دولت جبران شود. گذشت آن زمان که کلاه سر مردم گذاشتید.
وی افزود: آقای همتی شما اسرار مملکت را به AMF دادید؛ میزان ذخایر ارزی و ... را در اختیار دشمن قرار دادید که باعث این مشکلات اقتصادی شد؛ بعد با آن بی کفایتی موضوع بنزین را دنبال کردید و رئیس جمهور هم گفت من صبح جمعه فهمیدم. آقای مهرعلیزاده کرسنت ۵۳ میلیارد دلار ضرر برای کشور داشته است. یا اطلاع نداشته اید؟ ۳ برابر مسکن مهر برای ممکلت ضرر داشت، بعد می آیید حرف سیاسی می زنید؛ ما استاد حرف سیاسی هستیم؛ بیایید بعدا به شما حرف سیاسی یاد بدهیم.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در نقد سخنان دیگر نامزدها گفت: سپردن درمان به بانیان وضع موجود، مانند سپردن درمان مالاریا به پشه آنوفل است؛ دوستان جوری صحبت میکنند انگار خودشان در کار نبودند و تازه از راه رسیدند و از موضعی صحبت میکنند که ۸ سال پیش با یک بیان قویتر زده شد و شد آنچه امروز میبینیم.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: دولت با بد مذاکره کردن، فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از بین برد. اگر بلد نبودید کشور را اداره کنید و ساختارها را تغییر دهید، اینها تقصیر کس دیگر است؟
نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: راه حل مشکلات امروز، تغییر نسل سیاستمداران است؛ ما به آنها احتیاج داریم تا از تواناییهای آنها استفاده کنیم تا ما را از وضع موجود خارج کنند. اینکه مشکلات امروز حل نمیشود به خاطر این است که عدهای به جای اینکه طرف مردم را بگیرند، ضد مردم شدند و به طبقه خاص تعلق گرفتند و قومیت گرایی و حزب بازی آمده است.
او در پایان مطرح کرد: تغییر مدل حکمرانی باید به سمت مردم اتفاق بیفتد؛ تا مانند اول انقلاب، جوانان در کنار مردم قرار گرفته و دست مردم را بگیرند. راه حل من حضور جوانان انقلابی در متن کشور است. امروز جوانان دانش آموختند دنیا دیده اند و در صحنه هستند.
محسن مهرعلیزاده نامزد انتخابات ریاست جمهوری هم در ادامه بحث بیان کرد: موفقیت تیمهای ورزشی را به مردم تبریک میگویم. برنامه دولت زندگی اقتصاد محور است که به معیشت مردم و مسائل اقتصادی مربوط است و به جوانان و جامعه ربط دارد. افزایش حقوق و بیمه تکمیلی از برنامههای من است و مردم میتوانند آنها را در سایت من ببینند.
مهرعلیزاده گفت: مردم در حال حاضر اعتمادی به مدیران ندارند و با آنها همکاری نمیکنند. کم تر از ۱۰ درصد مردم اخبار را از صدا و سیما دنبال میکنند و حتی فیلم مستند من را سانسور میکنند. نگاه ارباب به رعیت باید تغییر کنند. برخی افراد همیشه دوست دارند همه جا باشند. رخ دادن یک اتفاق در کم ترین زمان به بحران تبدیل میشود و مثال آن باران و سیل و اتفاقات آبان ۹۸ است.
وی گفت: ما میتوانیم بحرانها را حل کنیم. مسئله شفافیت مهم است و این همه رانت و فساد به دلیل عدم شفافیت است. اگر شفافیت بود بحث عیسی شریفی که به شهردار وقت وصل بود پیش نمیآمد. یا پرونده بابک زنجانی و طبریها که باید با شفافیت بیشتری همراه بود. اگر کرونا خطرناک است با این وضعیت قرمز آقای رئیسی شواف میکنند و هزاران نفر را در خوزستان جمع میکنند. آقای رئیسی اگر قرار بود سید محرومان باشند الان سید مرحومان میشوند.
مشکل ما دروغ گویی است، چرا دروغ میگویید؟
آبان۹۸ اقای همتی گفتند ۴ درصد در تورم تاثیر دارد، البته آقای همتی بعدا گفتند بنده با این گرانی مخالفم، چرا دروغ میگویید؟!
آقای همتی شما درخواست کرده اید بنزین ۵ هزار تومان بشود تا کسری بودجه دولت جبران شود!
بی کفایتی از این بالاتر که رئیس جمهور پس از این اتفاق بگوید صبح جمعه فهمیدم؟!
عبدالناصر همتی گفت: بدون رشد اقتصادی ۵ درصد نمیشود بیکاری را حل و رفاه را به کشور برگرداند. در یک دهه گذشته میانگین رشد اقتصادی نیم درصد بوده و بدون رشد اقتصادی نمیتوان رفاه داشت. باید محیط سرمایه گذاری امن باشد تا بتوانیم به رشد اقتصادی برسیم. آقای رئیسی میگوید گرانی را برخی به وجود آورده اند، اصلا گرانی وجود ندارد. تحریم مبادلات اقتصادی اقتصاد ما را به هم زده و این شرایط را ایجاد کرده است، آقای رئیسی خودمان را به راه دیگر نزنیم. تحریم خیلی مهم است ولی آقای جلیلی مشکل ما بیش از این ۷ مورد است.
وی ادامه داد: دوستان میخواهند ما بدون دنیا زندگی کنیم. هزینه این بدون دنیا زندگی کردن از جیب مردم خارج میشود و رشد اقتصادی نداریم. یک کشتی در روی آبهای آزاد نداریم و پرسپولیس و استقلال نمیتوانند هدیه خود را از AFC بگیرند. آقای رئیسی به عنوان سر گروه این ۵ نفر بگوئید اگر رئیس جمهور شوید برای تحریم چه میکنید؟ من پاسخ میدهم اگر شما روی کار بیاید این تحریم بدتر میشود. این کاسبان تحریم اجازه ندادند سرمایه گذاری در کشور انجام شود و این گروه با همراهی ترامپ با هم زیر میز زدند. آقای رئیسی شما نمیخواهید اصلا سرمایه به کشور وارد شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: همین نامزدهای فعلی نگذاشتند FATF تصویب شود. من اقتصاد خوانده ام برای کشوهای همسایه برنامه دارم. در سیاست خارجی من عربستان دشمن نیست، امارات دشمن نیست. کسانی که با FATF مشکل دارند گل به خودی زده اند.
همتی اظهار کرد: این ۵ نفر نگذاشتند FATF تصویب شود؛ می گویند برای چه باید با خارج باید ارتباط داشته باشیم؟ خب معلوم است دلار گران میشود. یک کشور در دنیا نشان بدهید که بدون تعاملات بینالمللی رشد اقتصادی داشته باشند. اگر تحریمها نبود کاسبان تحریم سالی ۳۵۰ هزار میلیارد تومان ضرر میکردند. اگر رقبای من روی کار بیایند تحریمها شدیدتر میشود؛ تحریمهای جدیدی با اجماع جهانی شکل می گیرد.
در خوزستان آقای رئیسی شوآف برگزار کرد
اعتماد مردم به مدیران و دولت از بین رفته است
صداوسیما کاری کرده که مرجع خبری مردم از تهران به لندن منتقل شده. ریشه مشکلات در سیاست زدگی است
برخی می خواهند همه جا همه کاره و دخالت در همه جا کنند
می ترسم سید محرومان سید مرحومان شود
مردم راه حل ها را می دانند. اشکنه خوردن و لنگ پوشیدن راه حل نیست.
علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری هم در مورد مشکلات مردم اظهار کرد: امالسائل کشور گرانی و تورم است که در حوزه مشکلات مردم در تامین خوراک و پوشاک بیشتر شده است. تورم در سال ۹۰، ۱۹ درصد و سال ۹۹، ۳۹ درصد و به صورت نقطه ای ۵۰ درصد است که این اقدامات دولت آقای روحانی است. نقدینگی به ۳ هزار و ۵۰۰ و پایه پولی به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و آقای همتی باید پاسخگو باشد.
زاکانی گفت: دولت عادت کرده که از جیب مردم خود را اداره کند. بنده در سال اول نرخ تورم را نصف تورم موجود خواهم کرد، امروز رقابت بین غارتگران و غارتشدگان است و بنده صدای غارت شدگان هستم. امروز مفاسد و بی عدالتی بالاست و سعی کردم با گردن کلفت ها درگیر شوم، مانند دادستان تهران، برادر رئیس جمهور و ... . بنده معتقدم که باید ریشه فساد خشک شود و قول می دم در دولت اقدام و اصلاح این کار را خواهم کرد.
وی ادامه داد: شبکه هایی که در دولت، مجلس، قوه قضائیه شکل گرفته بود می شناسم و با فساد برخورد می کنم، برخی از واگذاری ها صورت گرفته که ۲۵۰ میلیارد تومان فقط به ۳ برادر داده شده که از حلقوم آنها بیرون می کشم.
وی گفت: جهش تولید را ملاک قرار می دهم و مجوزها، مقررات زدایی، مالیات و بیمه، صادرات و... سامان خواهم داد و ناظر به شفافیت هستم و تمرکز دولت بنده بر استان ها استم و برنامه استان ها را نوشته ام و مشکلات شهرستان ها را با دولت الکترونیک حل خواهم کرد. رانت در دولت اقدام و اصلاح به هیچ وجه وجود ندارد، ساماندهی یارانه پیدا و پنهان را در دستور کار قرار دادم. یارانه پنهان چیزی نیست که به سادگی مهار کرد؛ بخشی از جامعه ۱۵ برابر بقیه انرژی مصرف میکند، یارانه آشکار را ساماندهی می کنیم. ۷۰ میلیون نفر بن کالا دریافت میکنند. ۳ دهک پایین جامعه پول نقد دریافت می کنند، دهک اول ۲۵۰ هزار تومان، دهک دوم ۲۰۰ هزار تومان و دهک سوم ۱۵۰ هزار تومان.
زاکانی خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری، چیزی نیست که دولت اعلام کرده است؛ ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار شغل را ایجاد می کنم، برای تامین مسکن سالی ۱ میلیون مسکن میسازم؛ علاوه بر آن نیز۳۰۰ هزار مسکن حمایتی ساخته می شود.
رئیسی در آخرین مناظره انتخاباتی با موضوع دغدغه های مردم گفت: ما نشست های زیادی با مردم داشتیم و در دستگاه قضایی ارتباط بسیاری با مردم داشتم و به دلیل ارتباطم با مردم برای مهمترین آن ها راهکار پیدا کردم، اگر رای مردم به بنده تعلق گرفت.
وی ادامه داد: برنامه اقتصادی در سه بخش عبارتند از اصلاح دولت و مبارزه با فساد و حمایت از خانواده ها و اقشار محروم و جهش در تولید. یکی از مشکلات مردم مساله فساد است و ما در دستگاه قضایی با مفسد برخورد کردیم اما برخورد با فساد در دولت است. افرادی که الوده باشند جایشان در دولت نیست؛ باید سامانه جامع اقتصادی ایجاد کرد.
رئیسی بیان کرد: ایجاد سامانه شفافیت در دولت ضروری است که تمام قراردادها در سامانه و پشت ویترین قرار گیرد و من ۳۵ الی ۴۰ شرکت را در زمانی که در استان قدس بودم در اختیار مردم گذاشتم و این امر باعث افزایش اعتماد عمومی می شود.
وی تاکید کرد: شفافیت مهم است و اگر شفافیت اجرا شود زمین خواری و قاچاق کالا و فرارهای مالیاتی کنترل می شود. در تحول ساختاری باید تحول در نظام بانکی صورت گیرد.
رئیسی خاطرنشان کرد: باید اصلاح نظام مالیاتی صورت گیرد و ایجاد سامانه هوشمند برنامه ای جدی است. کاهش مالیات از ۲۵ به ۱۰ درصد قابل انجام است.
رییسی گفت: تحول در ادارات قابل انجام است.
وی ادامه داد: باید بسترهای فساد از بین برود و خیلی از نظارت های پیشینی باید پسینی شوند. بیش از ۵ میلیون بیکار داریم و ایجاد ۴ میلیون شغل در ۴ سال امر دست یافتنی است. همچنین اولین مساله کنترل گرانی قابل انجام است.
وی ادامه داد: باید بسترهای فساد از بین برود و خیلی از نظارت های پیشینی باید پسینی شوند. بیش از ۵ میلیون بیکار داریم و ایجاد ۴ میلیون شغل در ۴ سال امر دست یافتنی است. همچنین اولین مساله کنترل گرانی قابل انجام است.
رییسی گفت: ما بانکها را یکی از موانع تولید میدانیم. معوقات بانکی باید به طور جدی پیگیری شود و روندهای بانکی اصلاح شود.
رییسی ادامه داد: تورم ۳۲۰ درصدی در هشت سال اصلا قابل قبول نیست. مردم این وضعیت را چگونه تحمل کنند؟ تورم باید به سمت یک رقمی شدن حرکت کند. همچنین مدیریت بازار ارز و رفع وابستگی سفره مردم به قیمت ارز باید به طور جد در دستور کار باشد. نظارت بر بازار باید افزایش یابد و حداقل معاش مردم باید با کارت خرید سه دهک پایین تامین شود.
محسن رضایی نامزد انتخابات ریاستجمهوری در سومین مناظره تلویزیونی اظهار کرد: امروز دغدغههای مردم بسیار زیاد است و منظومهای بهم پیوسته تشکیل میدهند و باید ببینیم که چرا تاکنون این مشکلات حل نشده است.
رضایی گفت: ایران اقتدار از دست رفته خود را بعد از ۳۰۰ سال به دست آورده و در حوزه دفاعی پیشرفت کرده است.
وی با بیان اینکه چادر مشکی، ذرت، گوشت و … در اختیار یک عده است و آن طرفتر نیز مافیاها و آقازادهها را میبینیم، گفت: مدیران کشور چه کار میکنند؟ مدیران کشور در جنگ زرگری بین جناحها درگیر هستند. گاهی میگویند فیلترینگ، دیوارکشی، حجاب، موشک. این مسائل جنگهای زرگری است که مدیران مشغول آن میشوند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: تاخت و تازی که در سیاست ایجاد شده است، اجازه نمیدهد که انرژی مردم و دولتها روی عدالت، گرانی و مشکلات متمرکز شود.
این کاندیدای ریاست جمهوری در نخستین بخش از آخرین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با نشان دادن چند نمودار در موضوع نحوه توزیع منابع در کشور، درآمدها، بیکاری و غیره گفت: ما باید ببینیم توزیع منابع در کشور به چه ترتیب است و میزان درآمدها و همچنین وضعیت اشتغال در چه وضعی است. ما شاهد افزایش نرخ بیکاری در سراسر کشور هستیم، از سویی اشتغال در بخش تولید در حال کاهش و در بخش خدمات کارمندی در حال افزایش است. همچنین ما شاهد یک عدم توازن در بخش آموزش و مسکن هستیم.
وی ادامه داد: ما با اینکه افزایش تولید مسکن را داشتیم اما این محدود به چند استان بوده و باعث شده یک مهاجرت سراسری اتفاق بیفتد و در نتیجه ترکیب جمعیتی تغییر کند که باعث از بین رفتن هویت اجتماعی و کاهش سرمایه اجتماعی خواهد شد. دلیل اش هم این است که منابع به صورت نادرست در حال توزیع است و ساختارها استضعافگر است.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: مردم این را از نحوه مدیریت ناکارآمد و کارنابلدی مسئولین میبینند که ما در پنجره طلایی هستیم ولی دچار قفل و انسداد هستیم. کارنامه دولتها هم در این زمینه روشن است و روندها به صورت اساسی حل و فصل نشده است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مساله امروز هم حداقل معیشت است به موضوع بیاعتمادی دولتها اشاره کرد و گفت: من به جناب آقای روحانی عرض میکنم در جمع حاضر کسی حاضر نیست عملکرد دولت را گردن بگیرد. شما از دفتر خود خارج شوید و به صداوسیما بیایید من حاضرم با شما مناظره کنم.
وی اضافه کرد: در ماجرای گرانی بنزین معلوم نشد چه کسی مقصر است. یکسری شوراها درست شده عدهای پشت آن قائم میشوند و رهبری مجبور است وسط بیاید؛ در این موضوع کسی حاضر نشد استعفا دهد یا عذرخواهی کند.
وی ادامه داد: مساله ما در داستان دولت گرانی، مسکن و برنامههای مختلف است اما مساله اصلی نظام دیوان سالار کشور است که ۷۰ – ۸۰ سال است تغییر نکرده و باعث شده مردم روز به روز مستضعفتر شوند و در مقابل کسانی که به قدرت وصلند برخوردارتر شوند و سازوکارهای اداره کشور است که باید تغییر کند. طرز تفکر مدیران، نوع نگاه آنها در این زمینه مهم است. نحوه حاکمیت در کشور اعمال حاکمیت مردم است اما روز به روز مردم را از میدان خارج کردهایم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ما پیش بینی کردیم که دولت را به مردم واگذار کنیم در این راستا اختیارات اجرایی به فرمانداران، بودجههای تجمیع شده برای فرمانداریها و اختیار عزل و نصب مدیران برای مردم را پیش بینی کردیم به گونهای که اگر یک سوم مردم از مدیری ناراحت باشند دولت موظف است او را عزل کند. از نظر ما همه شهرستان ها پایتختند و اختیارات هیات وزیران را دارند.
محسن رضایی هم در ابتدای صحبت های خود گفت: میلاد با سعادت حضرت معصومه و روز دختر را تبریک میگویم. دغدغهایی که در این ۷ دقیقه مطرح شده را قبول دارم، ولی دغدغههای مردم بیسار بیشتر است. ما باید ببینیم چرا مشکلات حل نشده؛ ۵۰ سال است که بیکاری، گرانی، کاهش ارزش پول ملی داریم.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من میگویم چرا مشکلات حل نمی شود؟ گوشت، چادر مشکی، ذرت در دست یک عده خاص است. آقازادهها در کار هستند. امروز مدیران اقتصادی چه کار می کنند؟ به جنگ زرگری مشغول هستند. یک عده بحث حجاب، یک عده فیلترینگ، موشک، دیوارکشی و کنسرت را مطرح میکنند. رهبر معظم انقلاب داستان را فیصله می دهند، دوباره راه می افتد. این تاخت و تاز بیهوده در دولت و میدان ها اجازه نمی دهد که دولتها بر مشکلات مردم متمرکز بشوند.
رضایی گفت: معماری نوین اقتصادی ایران را در برنامه داریم. باید اقتصاد جراحی شود، برنامه دولت ما با بکارگیری همه اقوام ایران، بانوان، حزبها و همه اقلیتهاست. ما دولت قوی و پاسخگو ایجاد میکنیم و از درون دولت اصلاحات را اعمال میکنیم. اقتصاد زندگی و اقتصاد استانی و اقتصاد زندگی را در برنامه داریم. برخی نگران یارانه مردم هستند؛ نگران نباشید اگر دزدی نکنید ما موضوع منابع ۴۵۰ هزار تومان را حل میکنیم. حقوق به خانمها اعطا می شود، وام مسکن با ۵۰ سال بازپرداخت می دهیم و ۳۰ درصد سهم نفت را برای تک تک استانها برنامه ریزی کردهایم. ۴ پروژه بزرگ انرژی نو را برنامه ریزی کردیم که در سه سطح اقتصاد اجرایی کرده و بیکاری و گرانی را حل میکنیم.
در نخستین بخش از آخرین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با نشان دادن چند نمودار در موضوع نحوه توزیع منابع در کشور، درآمدها، بیکاری و غیره گفت: ما باید ببینیم توزیع منابع در کشور به چه ترتیب است و میزان درآمدها و همچنین وضعیت اشتغال در چه وضعی است. ما شاهد افزایش نرخ بیکاری در سراسر کشور هستیم، از سویی اشتغال در بخش تولید در حال کاهش و در بخش خدمات کارمندی در حال افزایش است. همچنین ما شاهد یک عدم توازن در بخش آموزش و مسکن هستیم.
وی ادامه داد: ما با اینکه افزایش تولید مسکن را داشتیم اما این محدود به چند استان بوده و باعث شده یک مهاجرت سراسری اتفاق بیفتد و در نتیجه ترکیب جمعیتی تغییر کند که باعث از بین رفتن هویت اجتماعی و کاهش سرمایه اجتماعی خواهد شد. دلیل اش هم این است که منابع به صورت نادرست در حال توزیع است و ساختارها استضعافگر است.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: مردم این را از نحوه مدیریت ناکارآمد و کارنابلدی مسئولین میبینند که ما در پنجره طلایی هستیم ولی دچار قفل و انسداد هستیم. کارنامه دولتها هم در این زمینه روشن است و روندها به صورت اساسی حل و فصل نشده است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مساله امروز هم حداقل معیشت است به موضوع بیاعتمادی دولتها اشاره کرد و گفت: من به جناب آقای روحانی عرض میکنم در جمع حاضر کسی حاضر نیست عملکرد دولت را گردن بگیرد. شما از دفتر خود خارج شوید و به صداوسیما بیایید من حاضرم با شما مناظره کنم.
وی اضافه کرد: در ماجرای گرانی بنزین معلوم نشد چه کسی مقصر است. یکسری شوراها درست شده عدهای پشت آن قائم میشوند و رهبری مجبور است وسط بیاید؛ در این موضوع کسی حاضر نشد استعفا دهد یا عذرخواهی کند.
وی ادامه داد: مساله ما در داستان دولت گرانی، مسکن و برنامههای مختلف است اما مساله اصلی نظام دیوان سالار کشور است که ۷۰ – ۸۰ سال است تغییر نکرده و باعث شده مردم روز به روز مستضعفتر شوند و در مقابل کسانی که به قدرت وصلند برخوردارتر شوند و سازوکارهای اداره کشور است که باید تغییر کند. طرز تفکر مدیران، نوع نگاه آنها در این زمینه مهم است. نحوه حاکمیت در کشور اعمال حاکمیت مردم است اما روز به روز مردم را از میدان خارج کردهایم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ما پیش بینی کردیم که دولت را به مردم واگذار کنیم در این راستا اختیارات اجرایی به فرمانداران، بودجههای تجمیع شده برای فرمانداریها و اختیار عزل و نصب مدیران برای مردم را پیش بینی کردیم به گونهای که اگر یک سوم مردم از مدیری ناراحت باشند دولت موظف است او را عزل کند. از نظر ما همه شهرستان ها پایتختند و اختیارات هیات وزیران را دارند.
رضایی مناظره سوم میان کاندیدهای سیزدهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری را یومالحساب دانست.
محسن رضایی ، یکی از کاندیدهای سیزدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری در توییتر نوشت:
مناظره امروز یوم الحساب ریاست جمهوری است. بحول الله و بقوته...
بعد از حضور کاندیداها در سازمان صداوسیما، مراسم قرعه کشی برای تعیین صندلی ها برگزار شد.
براساس قرعه کشی صورت گرفته صندلی شماره ۲ به علیرضا زاکانی رسید.
محسن رضایی هم بر صندلی شماره ۷ تکیه خواهد زد.
محسن مهرعلیزاده هم در آخرین مناظره بر صندلی شماره ۵ خواهد نشست.
ابراهیم رئیسی هم در کنار محسن مهرعلیزاده و بر صندلی شماره ۴ خواهد نشست.
عبدالناصر همتی هم به صندلی شماره ۳ رسید.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی هم با قرعه کشی صورت گرفته به صندلی شماره ۶ تکیه می زند.
سعید جلیلی هم به صندلی شماره یک رسید.
براین اساس سعید جلیلی و علیرضا زاکانی همنشین شدند. ابراهیم رئیسی نزدیک به دو کاندیدای غیر اصولگرا خواهد نشست . محسن رضایی و قاضی زاده هاشمی هم همنشین هم خواهند شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از مهلت ۶ دقیقه ای اختصاص یافته برای پاسخگویی به اتهامات وارده انصراف داد.
سعید جلیلی در بدو ورود به صداوسیما برای برگزاری دور سوم مناظره انتخاباتی با بیان اینکه دغدغه مردم چیزی نیست که با یک گزارش و صرف یک بار حضور در جمع مردم فهمیده شود، اظهار کرد: رئیس جمهور باید دغدغه همه مردم را بداند. رئیس جمهور یک وزیر نیست که فقط یک موضوع را بداند و رئیس یک بخش از مردم هم نیست.
وی ادامه داد: در هشت سال گذشته ما به 21 استان سفر کرده و در شهرها، روستاها، دانشگاهها و شهرکهای صنعتی حضور داشته و جلسات متعددی با اقشار مختلف برگزار کردیم. هزاران ساعت جلسه داشتهایم تا به معنای واقعی آنچه که دغدغه مردم است را بشناسیم و دنبال راهحل باشیم و پاسخ داشته باشیم.
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری گفت: بسیاری از مشکلات و دغدغههای مردم شاید سختتر از کرونا باشد اما شکل کرونا نیست که ناشناخته باشد. پاسخ مشکلات و دغدغهها مشخص بوده و راهحل روشنی وجود دارد و فقط یک اراده جدی و قدرتی فراتر از بازیهای جناجی و سیاسی لازم دارد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از شروط مدیر موفق بودن، مردمی بودن است.
حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی پیش از آخرین مناظره و در بدو ورود به صدا و سیما درباره اینکه از چه روشی برای درک دغدغه های مردم استفاده می کنید؟ گفت: از اولین شرایط برای مسولیت در نظام جمهوری اسلامی ارتباط با مردم و در مردم و با مردم بودن است. شکایات و دغدغه های مردم را باید شنید و من هم نامه های مردم را می بینم و هم از فضای مجازی آنها را رصد می کنم.
وی افزود: یکی از بخش های مهم حضور من در استان ها، ارتباط با مردم است.
رئیسی تاکید کرد: از شروط یک مدیر موفق، مردمی بودن است.
وی در پایان گفت: در دستگاه قضایی گفتم مدیر سه شرط اساسی را باید داشته باشد اعم از مردمی بودن و ضد فساد بودن و روحیه انقلابی داشتن و همچنین اینکه برای مسایل بهانه تراشی نکند و کار را به پیش ببرد.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری برای حضور در مناظره آخر وارد صداوسیما شدند.
وی در بدو ورود گفت: کسی به جز بودن در میان مردم نمی تواند دغدغه های مردم را درک کند. دغدغه های مردم بدون ارتباط دائمی با مردم قابل درک نیست. لازمه مدیر جمهوری اسلامی بودن در بین مردم بودن است.
قاضی زاده گفت: برخی پرسیدند که موضع شما درباره برجام و آینده مذاکرات چیست. معتقدم هر دولتی سرکار بیاید متعهد به قراردادهای بین المللی است ولی ما حتما کاری خواهیم کرد که ملت ایران از مزایای آن برخوردار باشند.
وی گفت: کار آمریکایی ها کش دان مذاکرات است و فقط زبان اقتدار را متوجه می شوند. البته ما دست پُر را داریم و می فهمند که باید به مذاکرات به صورت عملی فیصله دهند. نباید بگذاریم زمان به نفع طرف مقابل باشد و ما چرخه زمان را به نفع ملت ایران تغییر خواهیم داد و امیدوارم نتیجه عملی مذاکرات در دولت سلام مشهود باشد.
عبدالناصر همتی پنجمین کاندیدایی بود که برای حضور در مناظره وارد سازمان صداوسیما شد.
وی در بدو ورود گفت: رئیس جمهور منتخب باید منتخب اکثریت باشد نه اقلیت، اگر رئیس جمهور، منتخب اکثریت باشد حتما تعامل او با مردم هم بهتر خواهد بود.
همتی گفت:معلوم است که رئیس جمهور باید در بین مردم باشد و درد مردم را ببیند و حرف آنها را بشنود و مشکلات آنها را بشناسد. معنا ندارد رئیس جمهور در اتاق شیشهای قرار بگیرد و اطرافیان به او گزارش بدهد. من فکر می کنم باید نگاه دیگری به رفتار با مردم و ارتباط مردم با حاکمیت داشته باشیم. امروز رابطه مردم با حاکمیت سست شده است و این نکته مهمی است امیدوارم در این انتخابات به حداقل برسد.
وی گفت:برخی گفته اند که ما از زنان و جوانان و اقوام صحبت می کنیم تا رای بگیریم این حرف درستی نیست زندگی ما با اینها مسائل است. شاید برای آنها این حرف ها تعجب آور است اما این حرف ها برای ما عجیب نیست من همسرم «سپیده شبستری» را فرستادم به جای من صحبت کند بعد دیدم که دیگران هم بچه های خود را فرستادند و از این شیوه استفاده کردند من هم همین را می خواهم اینکه نشان بدهیم با تعامل می شود کارها را به پیش ببریم پس ما میتوانیم با ارتباطات خوب با مردم از زنان و جوانان و اقوام مختلف امور را به پیش ببریم .
همتی گفت:من کسی هستم که به طور مرتب به میان مردم بروم و مشکلات آنها را بشنوم امیدوارم بتوانیم جمهوریت را هرچه بیشتر تقویت کنیم.
محسن مهرعلیزاده سومین کاندیدای ریاست جمهوری بود که وارد سازمان صداوسیما شد.
او در بدو ورود گفت: دغدغه های مردم در صورتی شناخته می شوند که دولت و حاکمیت امکاناتی را فراهم کند که صدای مردم بدون هیچگونه سانسور و تغییری به گوش مسئولان برسد. زمانیکه نهادهای مدنی و نهادهای اجتماعی بتوانند پیام رسان جدی و واقعی مردم باشند دغدغه های مردم شناخته می شود.
وی گفت: زمانیکه دولت از متخصصان استفاد کند دغدغه های مردم شناخته می شود، وقتی شفافیت باشد قطعا دغدغه های مردم به وضوح و روشنی مشخص خواهد شد.
مهرعلیزاده تاکید کرد: اگر نگاه مسئولان به مردم ارباب رعیتی و از بالا به پایین نباشد مسئولان بهتر با دغدغه های مردم آشنا می شوند. اگر سیستم قوه مقننه متشکل از نمایندگان واقعی، متخصص و دلسوز باشد نه اینکه محدود به انتخاب از یک جریان سیاسی باشد دغدغه های مردم از تریبون مجلس بیان شده و به گوش مسئولان می رسد و تبدیل به قوانین و مقررات می شود. امیدوارم با برنامه هایی که تدوین کردم بتوانم دغدغه های مردم را بازگو کنم و با همفکری برای آینده، کشوری بسازیم که در آینده به حداقل مشکلات برسیم و دغدغه های اساسی و خطرآفرین را در جامعه ناشته باشیم.
محسن رضایی در بدو ورود به صدا و سیما پیش از آغاز سومین مناظره انتخاباتی با تبریک تولد حضرت فاطمه معصومه (س) گفت: تبریک به بانوان و دختران عزیز ما زمانی است که سهم آنها از زندگی و اقتصاد داده شود. بانوان ما 50 درصد کشور ما را تشکیل می دهند اما فقط در 13 درصد از اقتصاد ملی سهم دارند و این سهم باید افزایش یابد.
محسن رضایی ادامه داد: برنامه ما این است که از خانه تا کسب و کارها و ورزش و اداره کشور و در هیات دولت برنامه جامعی برای مشارکت بانوان داشته باشیم و داریم.
وی گفت: مساله دیگر این است که با شعار و وعده دادن نمی توان به مشکلات مردم رسیدگی کرد. دولت باید یک شناخت کافی از مشکلات کشور و مشکلات هشت سال اینده داشته باشد و راهکاری برای آنها داشته باشد، از این رو دولت ما هم دولت علمیاتی است هم راهبردی. ما می دانیم علت مشکلات چیست و پیش بینی برای رفع آنها برای هشت سال آینده هم داریم و راهکارهای مان هم علمی و پژوهشی است.
رضایی مهمترین مشکل را بی اعتمادی دانست و گفت: مردم به ما کاندیداها اعتماد نمی کنند و هنوز یخشان آب نشده است؛ البته هنوز هفت روز تا انتخابات باقی مانده است و در این هفت روز ان شاءالله تصمیم می گیرند. متاسفانه دولت مردان نمی روند با مردم صحبت کنند و می گویند همینی که هست و از مردم عذرخواهی نمی کنند، مردم صبح از خواب بیدار می شوند و می بینند قیمت بنزین سه برابر شده است و مسوولان می گویند همینی که هست. اما دولت ما به "هیمنی که هست" پایان می دهد. ما معتقدیم در حل مشکلات از مردم نباید عقب بیفتیم، دولت ما به مردم می گوید بیایید نه اینکه بروید. ما خط مقدم نگرانی ها و دغدغه های مردم خواهیم بود.
این کاندیدای ریاست جمهوری اظهار کرد: دولت ما سه برنامه در سطح ملی، مناطق کشور و برنامه در سطح اقتصاد زندگی دارد که همان "طرح کفایت زندگی" است که پنج محور دارد؛ یکی یارانه 450 تومانی است، هی نگویند این منابع را شما از کجا می آورید؟ اگر شما دزدی نکرده باشید کاری با شما نداریم. ما منابع آن را مشخص کردیم و حتما به 40 میلیون نفر در مرحله اول و در مرحله بعد 60 میلیون نفر خواهیم داد. همچنین مورد بعدی مسکن سهل و آسان با اقساط 50 ساله از همه بانک هاست نه فقط بانک مسکن. کسب و کار خانگی و توزیع 30 درصد سهام صنعت نفت کشور است و با این اقدامات در حقیقت به کفایت زندگی می رسیم یا ایران و اقتصاد بدون فقیر. در سطح ملی 14 پروژه را اجرا می کنیم و اقدامات دیگر، اینها معماری نوین اقتصاد است، اما بدون اصلاح از درون اینها ممکن نیست. اصلاح از دورن و باز معماری اقتصاد ملی را باید انجام دهیم.
علیرضا زاکانی اولین کاندیدایی است که وارد محوطه صدا و سیما شد و در بدو ورود به محل مناظره، اظهار کرد: امروز رقابت بین غارت زدگان و غارت شدگان است. کسانی که غارت زدگی دارند و کسانی که غارت شدند. من خود را صدای مظلوم غارت شدگان میدانم. روزی به عنوان رزمنده جانمان را کف دست گرفته و به میدان رفتیم و مقابل متجاوز خارجی قد علم کرده و از میهن مان دفاع کردیم. امروز هم با همه وجود در مقابل غارت کنندگانی قرار داریم که غارت زدگی را پیشی کردهاند و آبرو و جان و مال مردم را هدف قرار دادهاند.