جوانان می‌توانند در انتخابات ۲۸ خرداد جریان‌ساز شوند

ایرنا سه شنبه 25 خرداد 1400 - 09:27
ساری – ایرنا – دکترای علوم سیاسی و پژوهشگر مسایل اجتماعی گفت: جمعیت جوان کشور با توجه به سهم بالایی که در تعداد واجدان شرایط رأی دادن در انتخابات ۲۸ خرداد دارند می‌توانند جریان‌سازی پررنگی در آینده سیاسی کشور داشته باشند.
جوانان می‌توانند در انتخابات ۲۸ خرداد جریان‌ساز شوند

به گزارش ایرنا، امیر فضلی اصانلو روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بخش مهمی از این میزان اثرگذاری با توجه به ترکیب جمعیتی ایران در حال حاضر متعلق به جامعه جوان است. این موضوع شاید در نگاه نخست یک نکته آماری یا جمعیتی به حساب بیاید، اما اگر میزان اثرگذاری جوانان کشور در انتخابات به درصدی که از جمعیت کشور نزدیک شود، با توجه به جمعیتی که جوانان در ایران دارند، به نوعی تزریق اندیشه جوانان به حوزه مدیریتی کشور خواهد بود.

وی با اشاره به جمعیت حدود ۱۸ میلیون نفری جوانان در ایران خاطرنشان کرد: امروز می‌توان گفت حدود یک چهارم جمعیت کشور را جوانان تشکیل می‌دهند. یعنی با توجه به این که تعداد واجدان شرایط شرکت در انتخابات حدود ۵۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است، ۳۰ درصد واجدان شرایط شرکت در انتخابات را جوانان تشکیل می‌دهند. این سهم ۳۰ درصدی در صورتی که به درستی در انتخابات به کار گرفته شود می‌تواند نقشی کاملا تعیین کننده برای آینده کشور داشته باشد.

این پژوهشگر مسائل اجتماعی تصریح کرد: تصور کنید که جمعیت ۱۸ میلیونی جوانان کشور تصمیم بگیرند در نتیجه انتخابات اثرگذار باشند. با توجه به سهم ۳۰ درصدی از واجدان شرایط قطعا این گروه می‌توانند بر مسیر پیش روی کشور اثرگذاری مستقیمی داشته باشند.

افزایش سهم جوانان در مدیریت

دانش‌آموخته دکترای علوم سیاسی با بیان این که جوانان در سال‌های اخیر بیشتر از گذشته وارد چرخه مدیریتی کشور شدند، اظهار کرد: بخش مهمی از مدیریت کشور طی سال‌های آتی نیز در اختیار جوانان قرار می‌گیرد و عملا سرنوشت مدیریتی کشور به آن‌ها سپرده می‌شود. بنابراین هر چه میزان مشارکت این گروه از جامعه در انتخابات بیشتر باشد، فرآیند تصمیم‌سازی در یک دهه آینده با توجه به افزایش حضور جوانان در عرصه مدیریت به آن‌چه که مد نظر این قشر از جامعه است نزدیک‌تر خواهد شد.

وی با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب مبنی بر ضرورت به کارگیری جوانان در فعالیت‌های مدیریتی اظهار کرد: مقام معظم رهبری اردیبهشت پارسال در ارتباط تصویری با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی صراحتاً بر این موضوع تأکید داشتند و عنوان کردند که آینده ایران متعلق به جوانان است و این قشر در آینده کوتاه یا میان‌مدت بسیاری از مدیریت‌ها و مسئولیت‌ها را برعهده می‌گیرد، بنابراین هرکس به آینده کشور علاقه‌مند است، باید جوانان را در ساختن هرچه بهتر آینده کمک کند.

ضرورت کنش‌گری سیاسی

این مدرس دانشگاه افزود: یکی از اهرم‌های تحقق این هدف مطرح شده توسط رهبر انقلاب، خواست خود جوانان برای مشارکت در فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی است. بی‌تفاوتی قشر جوان به مسائل سیاسی آفتی خطرناک برای جامعه است.

فضلی اصانلو با اشاره‌ به در پیش بودن انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا خاطرنشان کرد: خوشبختانه در بسیاری از شهرها می‌بینیم که حضور جوانان اعم از مرد و زن برای حضور در عرصه مدیریت شهری پررنگ‌تر شده که این موضوع می‌تواند علاوه بر تزریق نشاط و طراوت و سرزندگی نیروی جوانی به عرصه مدیریت شهری، در افزایش مشارکت انتخاباتی هم‌نسل‌های این گروه نیز اثرگذاری مستقیمی داشته باشد.

این پژوهشگر جامعه‌شناسی سیاسی خاطرنشان کرد: شاید یکی از نقدهای جدی جمعیت جوان امروز ایران در حال حاضر در حوزه تعریف دقیق از دموکراسی در کشور ما باشد که اتفاقا در برخی موارد درست است. اما نکته مهم اینجاست که اصولا در جوامع مختلف جمعیت جوان نقش اصلی برای عبور از دوران گذار برای رسیدن به دموکراسی مطلوب را ایفا کردند. بر همین اساس است که تأکید بر حضور و مشارکت سیاسی جوانان در انتخابات نقشی تعیین کننده و اساسی برای آینده کشور دارد.

جوانان رمز تحقق مدیریت جهادی

وی با اشاره به برجسته شدن کلیدواژه مدیریت جهادی در کشور طی سال‌های اخیر به عنوان یک ضرورت در عرصه مدیریت به منظور جبران عقب‌ماندگی‌های ایران تصریح کرد: هرچند برخی افراد اصطلاح مدیریت جهادی را مربوط به نسل جوان اوایل انقلاب می‌دانند، اما در حقیقت تعبیر واقعی این اصطلاح توسط جوانان امکان‌پذیر است. مدیریت جهادی همانطور که از مفهوم آن بر می‌آید به انرژی مضاعف، اندیشه و عزم و پشتکار نیاز دارد. یعنی همه معیارهایی که در جوان وجود دارد و فقط کافی است که جوانان این ظرفیت را در مسیر اهدافی که می‌خواهند جدی بگیرند.

این مدرس دانشگاه با تأکید بر این که جوانان می‌توانند در انتخابات پیش رو جریان‌سازی کنند، تصریح کرد: هر چند که در بین نامزدها جای چهره‌های جوان خالی است، اما معتقدم در بین نامزدهای ریاست جمهوری افرادی حضور دارند که اندیشه نزدیکی به جوانان و نگرش مثبتی به وارد کردن جوانان در عرصه مدیریتی کشور دارند که با حضور پررنگ و مشارکت جدی جوانان این نقش قابل اثرگذاری است.

آزمون سیاسی جامعه

فضلی اصانلو تصریح کرد: با توجه به این مسائل مطرح شده صراحتا بر این باورم انتخابات ۲۸ خرداد به واسطه شرایط حساسی که کشور در آن قرار دارد صرفا یک رویداد برای انتخاب رئیس‌ دولت نیست و می‌تواند با توجه به وضعیت کنونی کشور معیاری برای سنجش دانش سیاسی و آگاهی اجتماعی جامعه محسوب شود.

وی خاطرنشان کرد: تأکیدهای مستمر چهره‌های شاخص نظام در جناح‌های مختلف بر ضرورت شرکت در انتخابات شاید از نگاه بسیاری از مردم تلاش برای انتخاب رئیس‌جمهور مد نظر ان افراد باشد. البته بخش مهمی از این تأکیدها نیز طبیعتا باید چنین رویکردی داشته باشد. اما معتقدم هر چه سطح و جایگاه توصیه‌کنندگان به شرکت در انتخابات بالاتر باشد، میزان سوگیری برای تبلیغ به سود یک نامزد مشخص کاهش می‌یابد و آن‌چه که اولویت پیدا می‌کند حضور در آزمونی سیاسی اجتماعی است.

فضلی اصانلو گفت : واقعیت این است که در بسیاری از موارد نتیجه انتخابات متفاوت از پیش‌بینی‌های چهره‌های شاخص مدیریتی کشور و دست‌اندرکاران و حتی نظرسنجی‌های گوناگون بود و این دقیقا همان میزان اثرگذاری اجتماعی در انتخابات است که گاهی مسیر سیاسی و اجتماعی و حتی اقتصادی کشور را تعیین می‌کند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.