به گزارش ایرنا سید ابوالفضل وکیلی روز سه شنبه به مناسبت هفته جهادکشاورزی (۲۱ تا ۲۷ خردادماه) افزود: استان یزد با توجه به شرایط اقلیمی و کمبود منابع آبی و محدودیتهایی در تولید بسیاری از محصولات در رتبههای اول کشور قرار دارد. :
وی اظهار کرد: ۴۵ درصد تولیدات کشاورزی استان با اختصاص چهار درصد آب استان در قالب تولیدات دامپروی و گلخانهای به دست می آید.
وکیلی اضافه کرد: کشت محصولات کم آبخواه، تنوع محصولات گلخانه ای و استفاده از سیستم های آبیاری نوین از جمله اولویت های این سازمان است.
وی با اشاره به وابستگی کامل استان به واردات نهادههای دامی، گفت: هر چند از یک طرف شاهد واردات آب مجازی و اشتغالزایی و تولید مناسب در بخش تولیدات دامی به عنوان یک مزیت هستیم ولی از سوی دیگر در صورت بروز مشکل در تامین آنها به دلیل مشکلاتی مانند خشکسالی، یکسری مشکلات بروز میکند.
این مسوول افزود: در همین راستا با همکاری بخش دانشگاهی و تحقیقاتی، اقداماتی را برای تولید برخی نهادههای کم آبخواه و تولید علوفه در دست اقدام است و در حوزه تامین بذر گلخانهها که عمدتاً از خارج استان و کشور تامین میشود نیز برنامههایی را دنبال میکنیم.
وکیلی با اشاره به تولید سالانه ۵۴۰ هزار تن محصولات گلخانه ای در استان افزود: نبود پایانه صادراتی یکی از دغدغه های اصلی تولیدکنندگان این بخش است.
وی گفت: در همین راستا نیز در جلساتی مکانیابی برای سامانه منسجم صادراتی برگزار شد، امیدواریم با پتانسیل های موجود در استان شاهد صادرات محصولات گلخانهای استان به صورت ترانزیت هوایی، ریلی و حتی دریایی با توجه به فعالیت بندرخشک در یزد در آینده باشیم.
همچنین نماینده ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان یزد در این نشست گفت: جهادکشاورزی یکی از سازمان های کلیدی و مهم استان است که در معیشت مردم به طور مستقیم دخالت دارد.
حجت الاسلام سید محمود موسوی افزود: نظارت شرعی بر صید و ذبح، آموزش ناظران برای نظارت بر مراکز تولید مواد پروتئینی، نظارت بر انطباق صید آبزیان و پرندگان با احکام و موازین دینی، برگزاری دوره های معرفت افزایی برای فعالان این بخش، ارتقای بینش فرهنگی عشایر، ترویج فرهنگ تعاون، سلامت غذایی و نظارت بر نحوه واگذاری اراضی دولتی از جمله وظایف این نهاد است.
بخش کشاورزی یزد ۱۳ درصد شاغلان و ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی استان را در اختیار دارد که بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی ۳۹ هزار و ۷۲۶ نفر از جمعیت در بخش کشاورزی فعالیت دارند که با همت آنها با وجود تنگناها و محدودیتهای اقلیمی به ویژه فقر منابع آبی، در تولید برخی محصولات کشاورزی، از مناطق سرآمد کشور در این مورد است.
سطح اراضی زیرکشت یزد ۱۱۴ هزار هکتار است که ۲۹ درصد را محصولات زراعی و ۷۱ درصد مابقی را محصولات باغی تشکیل می دهد در مجموع حدود یک درصد از سطح زیرکشت آبی کشور در این استان واقع است.
یزد با وجود محدودیت منابع آبی و خشکی اقلیم، به لطف برخورداری از کشاورزان سختکوش ، دارای جایگاه مناسبی در کشور است، این استان رتبه اول در زمینه پرورش اسب ، پرورش بلدرچین ،تولید روناس، بز نژاد سانن و رتبه دوم کشور در تولید محصولات گلخانه ای، تولید پسته و انار را دارد و در زمینه پرورش شتر رتبه سوم، رتبه چهارم تولید زردآلو ، رتبه هفتم کشت زعفران و رتبه هشتم تولید خرما از آن استان است.
جمعیت استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که ۸۷درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند و ۹ هزار نفر هم عشایر هستند.