بیمه سلامت همدان امسال ۴۲۵ میلیارد تومان هزینه درمان پرداخت می‌کند

ایرنا چهارشنبه 26 خرداد 1400 - 11:28
همدان- ایرنا- مدیرکل بیمه سلامت همدان گفت: بیمه سلامت استان امسال ۴۲۵ میلیارد تومان برای هزینه درمان بیمه شدگان پیش بینی کرده است.
بیمه سلامت همدان امسال ۴۲۵ میلیارد تومان هزینه درمان پرداخت می‌کند

به گزارش ایرنا، سعید فرجی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: هزینه بیماران بستری و سرپایی در سال ۹۶ حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بود که به علت تراز نبودن درآمد و هزینه، سازمان کاهش هزینه ها را با پیش بینی محدودیت مراجعه به مراکز درمانی و مطب ها در دستور کار قرار داد.

وی یادآوری کرد: بنابراین این رقم در سال ۹۷ به حدود ۳۶۰ میلیارد تومان، سال ۹۸ به حدود ۳۹۵ میلیارد تومان، سال ۹۹ به ۴۰۰ میلیارد تومان رسید و امسال هم افزایش چندانی نداشته است.

مدیرکل بیمه سلامت همدان ادامه داد: روند کاهشی مراجعات غیر ضروری به مراکز درمانی و مطب ها و کاهش میزان پرداختی بیمه سلامت به ویژه در سال گذشته ناشی از نظارت قوی سامانه های نظارتی، شیوع کرونا و کاهش حضور مردم در مراکز درمانی برای مبتلا نشدن به این ویروس، کاهش عمل های جراحی غیرضروری و پایین آمدن درآمد مردم است.

فرجی، الکترونیکی کردن حوزه سلامت یا پرونده الکترونیکی سلامت را تحول بزرگ دانست و اظهار داشت: هزینه ما در حوزه سلامت بیش از خدمات ارائه شده در این بخش است که یکی از دلایل آن افزایش مراجعات غیرضروری است.

وی خاطر نشان کرد: به دنبال اجرای طرح تحول نظام سلامت و بیمه شدن افراد بدون بیمه، شمار بیمه شدگان تا حد قابل توجهی افزایش یافته و این روند در افزایش حضور مردم به ویژه مراجعه های غیر ضروری به مطب ها و مراکز درمانی تاثیر داشت.

مدیرکل بیمه سلامت همدان از دیگر عوامل مراجعه های غیرضروری به مراکز درمانی و درخواست بیمار از پزشک برای تجویز برخی داروها و آزمایش ها را شرایط خاص فرهنگی، توصیه های بدون پشتوانه علمی و غیر پزشکی افراد به یکدیگر برای درمان بیماری در جوامع کوچک دانست در حالیکه هیچ سیستمی توان تامین بار مالی این میزان مراجعه های غیرضروری به پزشک را ندارد.

فرجی اظهار داشت: نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک به این مراجعات سامان داد همچنین اطلاعات بیمار در سامانه ثبت شده و در صورت به همراه نداشتن دفترچه و سایر مدارک پزشکی، با ارائه کد ملی پزشک به راحتی به پرونده بیمار دسترسی یافته و می تواند تجویز لازم را انجام دهد.

وی اضافه کرد: نسخه نویسی الکترونیکی سال ۹۷ در کرمان و سال ۹۸ در سایر استان ها آغاز شد و از ابتدای سال ۹۹ همه ادارات کل بیمه سلامت مکلف به انتقال اطلاعات بیمه شده و هزینه ها به صورت الکترونیکی شدند.

مدیرکل بیمه سلامت همدان خاطرنشان کرد: وضعیت استان همدان در زمینه نسخه نویسی الکترونیک در ابتدای سال گذشته مناسب نبود اما با رسیدن به ماه های پایانی سال این وضعیت بهبود یافت و هم اینک ۱۰۰ درصد پزشکان بخش خصوصی، فعالان در آزمایشگاه ها و داورخانه آموزش لازم را فرا گرفته و نسخه نویسی و دیگر خدمات را به صورت الکترونیک انجام می دهند.

فرجی ادامه داد: این آمار در بخش دانشگاهی و پزشکان بخش دولتی ۶۰ تا ۷۰ درصد است چرا که نسخه نویسی در بخش دولتی و دانشگاهی دیر شروع شد.

وی گفت: هم اینک ۹۹۹ هزار و ۴۶۶ نفر زیر پوشش بیمه سلامت همگانی هستند که شامل ۶۱۵ هزار نفر در صندوق روستاییان، ۱۲۱ هزار و ۳۰۰ نفر در صندوق دولت، ۵۵ هزار و ۵۰۰  سایر اقشار شامل خانواده شهدا، بهزیستی ، طلاب و دانشجویان، هفت هزار و ۱۵۳ نفر در صندوق ایرانیان و ۲۰۰ هزار نفر دیگر در بخش دیگر می شود.

مدیرکل بیمه سلامت همدان اظهار داشت: حذف دفترچه درمانی به استقرار نسخه الکترونیک ، دسترسی آسان پزشک به پرونده پزشکی بیمار، همچنین حفظ محیط زیست با پیشگیری از قطع درختان و جلوگیری از انتقال ویروس و بیماری کمک می کند.

فرجی خاطر نشان کرد: سال گذشته ۶۵۴ هزار دفترچه بیمه سلامت در استان همدان چاپ شد و و دفترچه ها از ۱۸ برگه به ۶ برگ کاهش یافت با این اوصاف پیش بینی می شود پایان فصل تابستان نیازی به دفترچه نباشد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.