به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهمن مرادنیا صبح امروز در نشست مشترک ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی و شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان که در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری برگزار شد، اظهار داشت: سند توسعه استان را میتوان کاملاً تحقق یافته دید.
وی با بیان اینکه در چندسال اخیر در کنار کارهای عمرانی و سرمایهگذاری، کارهایی در حوزه فرهنگی اتفاق افتاده که به نوعی بینظیر هستند، گفت: در زمینه تجهیز تختهای بیمارستانی فعالیتهای خوبی در استان انجام شد.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه بیشترین سرمایهگذاری و کارهای زیربنایی در چندسال گذشته در بحث آب شرب و کشاورزی استان انجام شده است، خاطرنشان کرد: در سال گذشته 20درصد اعتبارات شرکت زیرساخت در کردستان هزینه شده که کار بسیار ارزشمندی در تحقق سند توسعه استان است.
وی بیان کرد: استانهایی همچون کردستان سهم بسیار کمی از تسهیلات کشور دارند و این در حالی است که کردستان فقط 0.6 دهم از تسهیلات بانکی کشور را به خود اختصاص داده است.
مرادنیا با اذعان به اینکه یکی دیگر از مشکلات استان جوابگو نبودن بانکهای خصوصی است، افزود: ایجاد منطقه ویژه و منطقه آزاد یکی از کارهای ارزشمندی است که در این دولت انجام شده است.
استاندار کردستان یادآور شد: مسئولان استان همواره در راستای توسعه کردستان فعال و مطالبهگر خواهند بود و انتظار میرود که مشکلات این دیار در سطح کشور مورد توجه قرار گیرد.
لولهگذاری انتقال آب سد آزاد به تصفیهخانه سنندج هفته آینده آغاز میشود
بهرام نصراللهیزاده، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان نیز در این نشست از اجرای عملیات لولهگذاری انتقال آب از سد آزاد به تصفیهخانه سنندج از هفته آینده خبر داد و اظهار داشت: امیدواریم روند این پروژه به شدت تسریع و در آینده نزدیک شاهد بهرهبرداری از آن باشیم.
وی با بیان اینکه بعضا جبهه کاری گستردهای باز و همین امر در رسیدن به هدف مشکلاتی ایجاد میکند، گفت: مسئله آب چه آب شرب و چه آب کشاورزی و راه از مسیرهای توسعه استان به شمار میآید.
نصراللهیزاده با اشاره به اینکه کردستان در عملکرد ستاد اقتصادی مقاومتی در تدوین و اجرای برنامه، استان دوم کشور به حساب میآید، اعلام کرد: 45جلسه اقتصاد مقاومتی تا به حال در استان برگزار شده و مهمترین برنامهها تدوین برنامه جامع عملیاتی بوده است.
وی با بیان اینکه هماکنون طرحهای افزایش باغات، آبی کردن اراضی کشاورزی و اجرای چندین پروژه دیگر کشاورزی در دستور کار قرار دارد، افزود: اتصال سنندج به شبکه ریلی کشور از مهمترین پروژههای در دستور کار کردستان به حساب میآید.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با ذکر اینکه راه آهن همدان-سنندج و پروژه کریدور شمال-جنوب از پروژههای بزرگی است که در استان در حال اجرا است، بیان داشت: سنندج در کشور نقش فراملی داشته و راه اتصال کشور به غرب آسیا و اروپای شرقی خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: در چند سال گذشته در زمینه آسفالت راه روستایی جهش مناسبی در استان صورت گرفت و شاخص راه روستایی در استان از 33درصد به 30درصد افزایش پیدا کرد.
نصراللهیزاده یادآور شد: عملیات آبرسانی به شرق استان و شهرستانهای قروه و بیجار که وضعیت مناسب آبی ندارند از سد آزاد به سد قوچم از هفته آینده اجرا خواهد شد.
174 واحد تولیدی در کردستان راکد است
محمد درهوزمی، رئیس سازمان صمت استان کردستان نیز در این نشست با اشاره به اینکه 927 واحد صنعتی در استان داشته که برای 17 هزار و 811 نفر شغل ایجاد کرده است، اظهار کرد: 174 واحد تولیدی؛ 20 درصد کل واحدها در کردستان راکد است.
وی گفت: عملیات اجرایی 1752 طرح صنعتی با پیشرفت بالای 50درصد با اعتباری بالغ بر50هزار میلیارد تومان در استان شروع شده است.
درهوزمی با ادعای اینکه 70درصد مصوبات کارگروه رفع موانع تولید در استان اجرا شده است، خاطرنشان کرد: سال گذشته بیشترین پرداختی را به واحدهای تولیدی داشتهایم.
فاروق کیخسروی، نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج نیز در این نشست به شیوه فعاللیت بخش خصوصی پرداخت و اظهار داشت: اهداف شورای گفتوگو بخش خصوصی و دولت بهبود محیط کسب و کار، اصلاح ساختار اقتصادی، گفتمان مشترک پیرامون فضای کسب و کار و.... است.
«علی اشرف یوسفی قیاسی»، دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای کردستان نیز در این نشست اعلام کرد: در سال گذشته بیش از 102هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی در استان پرداخت شده است.
انتهای پیام/487/ش