به گزارش الف، در راستای اجرای ماده ۱۴ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تفاهمنامه فرهنگی مشترک بین ستاد و وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۳۹۸ منعقد شد که در اجرای این تفاهمنامه اقدامات مؤثری از سوی دو طرف انجام شد. از سوی دیگر با احیای ماده ۱۴ قانون یادشده و برقراری ارتباط با شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوبات جلسه ۸۰۷ آن شورا نیز پیگیری و به دستگاههای مخاطب مصوبه برای پیگیری ابلاغ شد.
منشور حمایت از کالای ایرانی که توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه شده بود به کلیه کمیسیونهای برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارسال و در کمیسیونهای اصلی و همچنین کارگروههای فرهنگی و اجتماعی استانها مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
علاوه بر اقدامات جاری در اجرای تفاهم نامه موصوف، بارگذاری آثار و محتوای تولیدی در خصوص فرهنگ سازی جهت تبیین قبح فعل و مصرف قاچاق و همچنین حمایت از تولید کالای ایرانی در سامانه شاد با بازدید هفده هزار نفر، جشنواره فرهنگی و هنری تحت عنوان حمایت از کالای ایرانی برگزار شد که اختتامیه آن در روز ۳۰ آذرماه سال جاری برگزار گردید.
حال با توجه به ظرفیت چهارده میلیون نفر جامعه مخاطب وزارت آموزش و پرورش بستر مناسبی جهت فرهنگسازی و گفتمانسازی به منظور تقبیح فعل مصرف کالای قاچاق است. همچنین هدایت شورای تشکلهای دانشآموزی به سمت تولید، آشنایی با کالای ایرانی و مصرف آن و نیز عدم استفاده از کالای قاچاق در ۱۲ رشته فرهنگی و هنری بهترین راهکار برای پیشگیری از قاچاق کالا و ارز است که تلاش داریم در تبیین این نقش تبدیل به فرهنگ گردد.
لذا ارتباط مؤثر دبیران محترم کمیسیون مبارزه با قاچاق در سطح استانها با معاونین پرورشی ادارات کل استانی ظرفیت دیگری است در جهت فرهنگسازی و حمایت از کالای ایرانی که امید داریم هرچه بیشتر این بهرهمندی پررنگتر شود.
در پایان بصورت نمادین جوایزی به برندگان جشنواره اهدا شد و امید است شاهد جشنواره های متعددی از این نوع در سطح کشور باشیم.