حجت الاسلام "سید حسین امیری" روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، ضمن تبریک ولادت با سعادت هشتمین نور امامت بیان داشت: یکی از بهترین راهها برای شناخت افراد بویژه انسانهای والا مثل ائمه اطهار علیهم السلام این است که انسان به القاب آنان توجه کند؛ در قدیم صفات افراد در القاب آنها تجلی پیدا میکرد.
وی افزود: یکی از لقبهای امام هشتم "رئوف" است. رئوف یعنی کسی که بسیار مهربان است، دلسوزی میکند و راه چاره نشان فرد میدهد، دستش را میگیرد و سعی میکند گرفتاریاش را برطرف کند.
امیری ابراز کرد: وقتی وارد حرم ایشان میشوی احساس میکنی لطفشان شامل حالت شده و به تو توجه کرده است؛ همه ما حس کردیم. برخی علما میگویند رافت امام رضا (ع) حسی است. یعنی با تمام وجود توجه ایشان را احساس میکنی.
وی خاطرنشان کرد: دیگر القاب امام هشتم "عالم آل محمد (ص)" است. علت این لقب آن است که مامون (قاتل امام) برای سرافکندگی امام رضا (ع) دانشمندان وقت را به مناظره دعوت میکرد تا مباحثه شود و امام در مقابل آنها بیپاسخ بماند اما ایشان طوری صحبت میکرد که همه مبهوت میشدند.
امام جمعه قیامدشت اظهار داشت: یکی دیگر از القاب ایشان "رضا" است. یعنی کسی که راضی به رضای الهی است و به این مقام رسیده است که در آن شکی نیست اما به تعبیر آیت الله جوادی آملی این بزرگوار را رضا نامیدند چون دست دیگران را هم میگیرد و به مقام والای رضا میرساند.
وی یادآور شد: نکته بسیار مهمی که باید بیان کنیم این است که همه ائمه پس از او را به "ابن الرضا" (پسر رضا) میشناختند و علت آن محبتی است که مردم بویژه ایرانیها به ایشان داشتند.
امام جمعه قیامدشت گفت: ما ایرانیها همواره ائمه اطهار را از زمانی که اسرا به مدینه رفتند و رفتار والای علی ابن ابی طالب را دیدند، آنان را دوست داشتیم و محبتشان در دلمان بود، اما با ورود امام هشتم به ایران این محبت تجلی پیدا کرد و در هر شهر و روستایی که امام رسید مردم به استقبال ایشان آمدند.
وی به نقل از امام هشتم شیعیان تاکید کرد: خداوند میفرماید توحید قلعه محکم من است هرکه وارد شود در امان است و بدانید توحید شرط دارد که یکی از شرایط آن من (امام رضا) هستم و توحیدی مورد قبول است که ولایت همراهش باشد.
قیامدشت با جمعیتی افزون بر ۳۶ هزار نفر از توابع شهرستان ری در جنوب پایتخت واقع است.