دکتر پرویز قزلباش روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به روند واکسیناسیون در استان افزود: تاکنون ۱۰۳ هزارو ۴۵۲ دوز واکسن به این استان تحویل داده شده است که تعداد واکسنهای تحویلی نوبت اول ۷۴ هزارو ۹۶۰ دوز و نوبت دوم نیز ۲۸ هزارو ۵۹۲ دوز را شامل می شود.
وی، شمار واکسن های تزریق شده در نوبت اول را ۶۶ هزارو ۹۸۳ دوز ذکر کرد و گفت: این تعداد در نوبت دوم ۲۳ هزارو ۴۱۱ دوز را شامل می شود.
این مسوول با بیان اینکه تا کنون در گروه سنی بالای ۸۰ سال پوشش ۷۸ درصدی واکسیناسیون کرونایی انجام گرفته است، اظهار داشت: این میزان در گروه سنی ۷۵ تا ۷۹ سال ۷۲ درصد و برای رده های سنی ۷۰ تا ۷۴ سال ۷۳ درصد بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان یادآور شد: با وجود تاخیر در تزریق واکسن های کرونایی خوشبختانه این روند مسیر خوبی را در استان طی می کند، بطوری که عموم مردم استقبال خوبی داشتند که با ورود واکسن های داخلی شتاب بیشتری خواهد یافت.
بستری ۱۵۳ بیمار کرونایی در بیمارستان های زنجان
قزلباش با اشاره به روند صعوی بیماران سرپایی کرونا در استان افزود: در زمان حاضر ۱۵۳ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستد که همین رقم طی ۲ هفته گذشته نمود داشته است.
وی با بیان اینکه در هفته سوم خرداد امسال پنج هزارو ۱۳۱ نفر به مراکز ۱۶ ساعته استان مراجعه کردند، اضافه کرد: این رقم در هفته چهارم همین ماه به ۶ هزارو ۱۳۲ نفر افزایش یافت که این آمار ارائه شده وضعیت خوبی را نشان نمی دهد چرا که تجربه قبلی بیانگر آن است که وقتی مراجعات سرپایی بالا می رود، به معنی قرار گرفتن در مسیر پیک دیگر بیماری بوده و این یک هشدار جدی است.
این مسوول با تا کید بر اینکه آثار شمار سرپایی کرونایی استان طی ۲ هفته آینده در بخش بستری خود را نشان خواهد داد، ادامه داد: میزان پی سی آر در شهرستان ابهر از ۲۲ به ۱۴ درصد رسیده که این وضعیت در شهرهای ایجرود و خدابنده ثابت و مختصری کاهش داشته اما این شاخص در خرمدره افزایشی بوده است.
قزلباش افزود: وضعیت پی سی آر در شهرهای زنجان و سلطانیه نیز ثابت و یا مختصری روند کاهشی داشته و در شهرهای طارم ماهنشان نیز مختصر افزایشی و روند ثابتی نشان می دهد که با اجرای طرح شهید قاسیم سلیمانی از ابتدای آذر سال گذشته نسبت رهگیری و افراد در تماس نزدیک با بیماران از ۲.۶ نفر در هفته اول ماه یاد شده به ۹ نفر در هفته چهارم خرداد افزایش یافته است.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان، درصد موارد مثبت سرپایی در مدت یاد شده از ۴۴.۶ درصد به ۱۰ درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر شمار ورودی بیماران کرونایی به بیمارستان های استان ۲۵ نفر در روز رسیده است، خاطرنشان کرد: روند کاهشی قابل توجهی در بخش بستری های کرونایی استان به وقوع پیوسته است و خدمت رسانی به بیماران بد حال با جدیت بیشتری انجام می گیرد.