به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، کشاورزی از دیرباز به عنوان یکی از محورهای اصلی سیاستگذاری و برنامهریزی توسعه کشور مورد توجه قرار گرفته است و به دلیل اهمیت و نقش روز افزون در تأمین و امنیت مواد غذایی، ایجاد اشتغال پایدار و درآمدزایی به ویژه در شرایط تحریم همواره به عنوان یکی از مشاغلی مطرح بوده که در اولویت کاری قشر عظیم از جمله جوامع روستانشین قرار دارد.
اما امروزه بسیاری از مشاغل از جمله کشاورزی در مسیر صنعتی شدن قرار گرفته است و با این وجود برای فعالیت در این حرفه باید "ادوات صنعتی" مناسب از جمله تراکتور و سایر ماشینآلات توسط سازمان جهاد کشاورزی، با همکاری شرکتهای تولیدکننده تراکتور و بانکهای عامل در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا مشکلی در این ارتباط ایجاد نشود.
اما متاسفانه در چند سال اخیر واگذاری تراکتور به متقاضیان در کل کشور از جمله استان زنجان با مشکلات زیادی مواجه شده و کشاورزان باید چند سالی را برای دریافت تراکتور منتظر بمانند.
رضا حاتمی کشاورز نمونه "ایجرود" که در طول سالهای 90 به بعد به مدت شش سال جز کشاورزان نمونه در استان انتخاب شده است در گفتوگو با تسنیم ضمن انتقاد از عملکرد جهاد کشاورزی در ارائه تراکتور به متقاضیان اظهار داشت: بنده سالانه سطحی بیش از به 500 هکتار از اراضی را در شهرستان ایجرود و زنجان زیر کشت گندم میبرم و مسلما برای آمادهسازی و انجام عملیات کاشت، داشت و برداشت این سطح وسیع نیاز به ماشینآلات کشاورزی همچون تراکتور و ادوات آن وجود دارد اما متاسفانه با اینکه از دو سال پیش در نوبت دریافت تراکتور هستم هنوز نتوانستهام این وسیله را دریافت کنم.
وی گفت: پیگیریهای گستردهای از جهادکشاورزی مبنی بر زمان دریافت تراکتور داشتهام اما به نتیجهای نرسیدهام؛ گاها افرادی، متقاضی دریافت میشوند که واقعا نیازی به این وسیله نداشته و صرفا میخواهند به شکل یارانهای تراکتور را بگیرند و در بازار آزاد به فروش برسانند که البته این امر سبب گرانی این وسیله نیز شده و در نهایت مشکلات را بیش از پیش کرده است.
این کشاورز ضمن درخواست از سازمان جهاد کشاورزی در جهت تسریع روند ارائه تراکتور به متقاضیان عنوان کرد: انتظاری که از این سازمان میرود این است که بررسی لازم را انجام دهد و ماشینآلات کشاورزی که با تسهیلات و کمک دولتی ارائه میشود در دست کشاورزان واقعی قرار گیرد.
اما سوالی که ذهن بیشتر متقاضیان تراکتور را به خود مشغول کرده این است که علت تاخیر دو ساله در تحویل تراکتورها به کشاورزان متقاضی در استانها چیست؟ آیا نظارتی بر ارائه تراکتور به متقاضیان واقعی میشود؟ سهمیه ابلاغی سالانه تراکتور به استان زنجان چه تعداد است؟
سالانه 600 دستگاه تراکتور به استان تعلق میگیرد
در این راستا مهدی بندهئی، رئیس مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: در سطح استان زنجان سالانه 10 تا 12 هزار نفر متقاضی دریافت تراکتور هستند و طبق مستندات ارائه شده کشاورز محسوب میشوند و میتوانند با کمک تسهیلات دولتی این ماشین را دریافت نمایند.
وی با بیان اینکه سهمیه تراکتوری که سالانه به استان اختصاص داده میشود در حدود هشت تا 10 درصد کل ثبتنامیها است، افزود: سالانه زیر هزار دستگاه تراکتور یا در عبارتی بهتر 600 تراکتور به استان اختصاص داده میشود.
رئیس مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه به علت بالا بودن تعداد متقاضیان تراکتور و نارضایتی ایجاد شده، جهاد کشاورزی سعی کرده در ماههای نخست سال جاری سهمیه کمباین را به تراکتور اختصاص دهد، گفت: شرکت تراکتورسازی سهمیه تراکتور را با استانها توافق میکند و آن را اختصاص میدهد از سویی دیگر مرکز توسعه مکانیزاسیون نیز تسهیلاتی را برای ارائه به متقاضیان در نظر میگیرد.
وی تاکید کرد: تمام متقاضیان مورد بررسی قرار میگیرند و بر اساس اولویتها تراکتور و البته ادوات همراه آن ارائه میشود چرا که تراکتور صرفا به تنهایی کاربردی ندارد و باید در کنار آن سایر ادوات دنبالهبند نیز وجود داشته باشد.
این مسئول گفت: این امور در نهایت سبب میشود تا مبلغ مورد نیاز برای دریافت تراکتور و ادوات همراه آن افزایش یابد که گاها به دلیل کاهش تسهیلات اختصاص یافته به سازمان جهاد کشاورزی در روند ارائه تراکتور نیز مشکلی ایجاد میشود.
با این حال آنچه که مسلم به نظر میرسد این است که دو عامل بالابودن بیش از حد تعداد متقاضیان تراکتور از یک سو و گاها عدم ارائه تسهیلات کافی از سویی دیگر سبب شده تا صف انتظار دریافت تراکتور در کشور و استان طولانیتر شود و این روند میتواند مشکلاتی در بخش کشاورزی استان باشد.
انتهای پیام/ی