به گزارشگروه استانهای خبرگزاری تسنیم، بررسیهای آماری در زمینه همهگیری کرونا نشان میدهد موج پنجم رسما آغاز شده و بدون تعارف مشکلاتی را به استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشورمان تحمیل کرده است؛ اما نکته قابل توجه اینجاست که این ویروس در پیک پنجم هجوم خود به سرزمین ایران بسیار زودتر از آنچه صحبت میشد از این منطقه به سمت سایر نقاط کشور سفر خود را آغاز کرده؛ سفری که بدون تردید تبعات بسیار سنگینتری نسبت به پیک چهارم ایجاد میکند؛ اگر به تحرکاتش بیتوجه باشیم.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید دارند تایید رسمی ورود ویروس دلتا و مشکلات آن در برخی از نقاط جنوب و جنوب شرقی ایران زنگ هشداری بسیار نگران کننده را به صدا درآورده و باید برای مقابله با آن تدابیر ویژهای از جمله اجرای هدفمند و دقیق فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت منطقی پروتکلهای بهداشتی است.
این گروه تاکید دارند نشانههای بحران پیشرو اکنون در مناطق درگیر کاملاً مشهود است و روند نفوذ ویروس کرونا آنهم از نوع جهش یافته در سایر نقاط نشان دهنده بروز سونامی گستردهای در دو هفته آینده است و از سوی دیگر بحرانی شدن بخشهای مختلف ایران شاهد مثالی غیر قابل انکار از بی توجهی به پروتکلهای بهداشتی بوده چون به تعبیری روند حرکت ویروس منحوس از دروازههای جنوب و جنوب شرقی ایران به سمت مرکز و شمال به نوعی جابهجایی جمعیت سیال است که اکنون بحران ایجاد کرده است.
در این زمینه اگرچه مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا برای جلوگیری از بحران بیشتر اقدام به ممنوعیت سفر بین استانی کردهاند اما به قول معروف این نوشدارویی بعد از مرگ سهراب است و اکنون باید با استفاده از قوانین سختگیرانهتر و البته اجرای گسترده واکسیناسیون آب روی آتش درحال گسترش ویروس دلتا ریخت تا مبادا ایران درگیر بحرانی غیرقابل کنترل باشد.
استان هرمزگان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، در حال حاضر 11 شهرستان در استان هرمزگان وضعیت قرمز کرونایی دارند و تنها 2 شهرستان هنوز به وضعیت پر خطر نرسیدهاند، این در حالی است که خطر شیوع نوع دلتای کرونا نیز بیخ گوش این استان است و مرزهای شرقی استان در صورت عدم کنترل میتوانند دروازه ورودی دلتا به استان باشند.
روند واکسیناسیون نیز در حال پیگیری است و تعداد افراد واکسینه شده در این استان از مرز 100 هزار نفر گذشته است، اما تا رسیدن به ایمنی جمعی هنوز زمان زیادی مانده و نمیتوان به این مسئله در حال حاضر امیدوار بود.
در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: روند بیماری در هرمزگان تشدید شده و نگران هستیم با موج بعدی با نوع دلتا مواجه شویم.
وی افزود: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 325067 بوده و روزانه بالغ بر هزار تست کرونایی در این استان مثبت میشود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: روند بستری افراد نیز شدت گرفته و باز هم رکورد تازهای در بیماران بستری به ثبت رسیده و در حال حاضر 719 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستانهای استان بستری هستند.
وی تصریح کرد: از این تعداد نیز 95 بیمار در بخش آیسییو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 19 بیمار نیز وخیم گزارش شده است.
نوروزیان تصریح کرد: مجددا افراد بیمار قرنطینه خانگی از مرز 10 هزار بیمار گذشت و روند این بیماران نیز رو به افزایش گذاشته، از هم استانیها میخواهیم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
وی در پایان تاکید کرد: در شبانه روز گذشته کرونا جان 5 بیمار دیگر شامل 3 خانم و 2 آقا در محدوده سنی 31 الی 80 ساله از شهرستانهای بندرعباس، کیش، بندرلنگه را گرفت و شمار جان باختگان به 1460 نفر رسید.
استان ایلام
محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 40 هزار و 316 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 91 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 80 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 21 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 39 هزار و 25 نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 807 نفر بوده است.
استان کرمان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، براساس آخرین رنگبندی اعلام شده از 23 شهرستان استان کرمان تنها سه شهرستان راور، کوهبنان و انار در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و 20 شهرستان دیگر در وضعیت نارنجی، قرمز و فوق قرمز قرار دارند.
علی زینیوند استاندار کرمان با اشاره به وضعیت کرونایی استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: جنوب و شرق استان کرمان نیز دارد به همین سمت پیش می رود و وضعیت بسیار نگران کننده است.
استاندار کرمان با تأکید بر اینکه باید در دو سه هفته آینده شدیدترین محدودیتها را اعمال کنیم تا ببینیم دو هفته آینده وضعیت ما چه میشود بیان کرد: در فعالیت صنوفی که محل تجمع نیستند، گشایش بشود اما جاهایی که تجمعی هستند و کمیته اقتصادی تصمیم گرفته، باید محدودیت ایجاد شود.
وی افزود: ادارات حتما طرح دورکاری را با طرح مدیریت هوشمند تطبیق بدهد و نیروها به همین صورت سر کار بیایند و دادگستری جاهایی که تجمع است، محدود کنند و فرمانداران هر اداره، دفتر پیشخوان و محلی را که محل تجمع است، اجازه دارند تعطیل کنند.
زینیوند با بیان اینکه نیروی انتظامی باید کمک و تقویت شود تا موارد کنترل ترددها به خوبی انجام شود بیان کرد: وضعیت اکثر شهرهای استان قرمز و یا فوق قرمز است و پیشبینی میشود با توجه به گزارشات علوم پزشکی، همه شهرها به این سمت برود.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان نیز با بیان اینکه بیماری از جنوب استان کرمان به دیگر مناطق در حال انتقال است اظهار داشت: روند ابتلا به کرونا در استان به گونهای است که به احتمال زیاد هفته آینده وضعیت استان بدتر شود.
وی با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 606 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 280 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 43 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 152 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 71 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 60 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 118 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 23 هزار و 845 مورد رسیده است.
وی به فوت 9 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 139 نفر رسیده است.
شفیعی تصریح کرد: دو استان همجوار ما یعنی هرمزگان و سیستان و بلوچستان در وضعیت نارنجی، قرمز و فوق قرمز قرار دارند و رفت و آمد و مراودات بین این دو استان با استان کرمان نگران کننده است.
محمدصادق بصیری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی و جانشین ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا اظهار داشت: در مناطق زرد کرونایی، گروه شغلی 4 تعطیل و دورکاری یک سوم ادارات باید اجرا شود؛ درمناطق نارنجی نیز گروههای شغلی 3و4 تعطیل بوده و دورکاری ادارات یک دوم اجرا میشود و درمناطق قرمز همه مشاغل جز گروه یک تعطیل بوده و دورکاری ادارات به دو سوم کاهش می یابد.
جانشین ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا افزود: با توجه به آسیب مشاغل در ایام کرونایی ، تمهیداتی اندیشیده شده از جمله اینکه مشاغل گروه 2 در مناطق قرمز اجازه دارند تا ساعت 15 فعال باشند .
وی از تداوم طرح ممنوعیت ترددها خبرداد و گفت : ورود خودروهای غیر بومی به شهرستانهای نارنجی و قرمز ممنوع و طرح ممنوعیت تردد شبانه از ساعت 22 تا 3 بامداد در همه شهرها برقرار و لازم الاجراست.
حمیدرضا رشیدینژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با بیان اینکه بروز و شیوع جدی بیماری کرونا در منطقه را شاهد هستیم که از جنوب استان آغاز شده و اکثر شهرهای پرجمعیت استان را درگیر کرده است اظهار داشت: روز به روز بر شدت بیماری در استان افزوده میشود.
وی با اشاره به اینکه براساس سرایت پذیری و ایجاد بیماری، به احتمال خیلی زیاد ویروس از نوع دلتا (هندی) در استان کرمان است گفت: برخی نمونهها به تهران ارسال شده اما براساس پترن ایجاد بیماری و سرعت شیوع آن به لحاظ تشخیص بالینی میگوییم نوع ویروس جهش یافته دلتا است چراکه واگیری ویروس بیشتر است و علناً اعلام شده مرگ و میر نسبت به نوع ویروس چینی و انگلیسی بیشتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: علت اینکه بیماران کمتر نسبت به پیکهای قبلی دچار مرگ میشوند، این است تعداد قابل توجهی از افراد سنین بالا واکسینه شده و70 درصد سالمندان بالای 70 سال در استان کرمان واکسن دریافت کردند.
رشیدینژاد با اشاره به اینکه در دو هفته گذشته موارد مثبت بیماران سرپایی نیز در استان افزایش یافته است افزود: قبلاً از هر 100 نفر مراجعه سرپایی 20 نفر مثبت بود و اکنون به 40 نفر مثبت رسیده است.
وی بیان کرد: اگر موارد ابتلا به کرونا سرسامآور باشد، مجبور میشویم از مراکز نقاهتگاهی استفاده کنیم که قطعاً سطح خدمات پایین میآید و امیدواریم به آن مرحله نرسیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: هنوز بحران تخت در جنوب استان اعلام نشده و در شرق استان هنوز مشکل تخت نداریم و امیدواریم به همین حد بیماری متوقف شود و موارد افزایش پیدا نکند.
درحال تکمیل... .
انتهای پیام/ی